Huawei konferencija za medije

Na novinarskoj konferenciji Huawei je predstavio četiri proizvoda i ukazao na veliki uspeh koji su doživeli u toku 2015. godine. Naime, Huawei je značajno podigao nivo svesti kod potrošača o brendu Huawei, pa se tako našao na listi top 100 najvrednijih brendova. Učešće na globalnom tržištu je takođe poraslo, pa je sada Huawei na trećem mestu.

DSC_6277

Prvi predstavljeni uređaj je novi smartfon Mate 8, naslednik popularnog modela Mate 7. U pitanju je fablet sa ekranom dijagonale 6 inča i odličnim odnosom veličine uređaja i samog ekrana. Rezolucija ekrana je Full HD. Fantastičan dizajn ističu četiri boje – šampanj zlatna, mesečeva srebrna, svemirsko siva i nova boja moka braon. Huawei je poboljšao nivo sigurnosti na čitaču otisaka prsta, a kamera je takođe unapređena i daje još bolje snimke i fotografije. Fablet dolazi u dve varijante, sa tri gigabajta RAM memorije i 32 gigabajta prostora za skladištenje, ili sa četiri gigabajta RAM memorije i 64 gigabajta prostora za skladištenje. Preporučena cena za prvu verziju iznosi 599 evra, dok je za snažnije izdanje potrebno izdvojiti 699 evra.

DSC_6282

Drugi uređaj je pametni sat za žene. Ostvarena je saradnja sa kompanijom Swarovski, koja je ukrasila pametni telefon cirkonima. Sat dolazi u dva dizajna – Jewel i Elegant – a po reakcijama lepšeg dela novinarske publike na konferenciji, zaključujemo da će biti veoma dobro prihvaćen proizvod.

DSC_6288

Treći uređaj je MediaPad M2, tablet od 10 inča koji ima čak četiri zvučnika koja su napravljena u saradnji sa Harman/Kardonom. Na kraju, pomenut je i četvrti uređaj, a to je Nexus 6P. Ovaj telefon opremljen je Full HD ekranom dijagonale 5,7 inča, dok se za brz rad staraju dva quad-core procesora i čipset Qualcomm Snapdragon 810. Predstavnici kompanije Huawei su na konferenciji posebno istakli važnost saradnje sa kompanijom poput Googlea.