HT Audio nagrade, EISA 2018-2019

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2018-2019
Denon AVC-X8500H

Denonova perjanica među AV pojačalima savršena je za one koji traže najviši nivo kućne zabave. Deklarisano na 210 vati po kanalu, sa ne manje od 13 diskretnih pojačala, ono pruža izuzetnu snagu i sposobno je za pokretanje zahtevnih zvučnika, uz izraženu dinamiku bez obzira na to da li je u pitanju 9.1.4 sistem ili 7.1.6-kanalna postavka, sa šest plafonskih zvučnika. Osposobljen za dekodiranje Dolby Atmos, DTS:X i Auro-3D formata, kao i visokorezolutivnog stereo-zapisa do 192 kiloherca i 24 bita, AVC-X8500H takođe sadrži veliki broj ulaza, uz mrežno povezivanje i striming za udobnost bez granica. Masivna konstrukcija, ogromno napajanje i vrhunska kalibracija Audyssey MultEQ XT32 doprinose stvaranju superiornog, bioskopskog zvučnog ugođaja. Jasno ispred svojih rivala, AVC-X8500H isporučuje ultimativni doživljaj kućnog bioskopa.


• • •

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2018-2019
Pioneer VSX-933

U suprotnosti s njegovom razumnom cenom, Pionirov sedmokanalni AV risiver VSX-933 stiže sa spiskom visokokvalitetnih opcija, što mu obezbeđuje centralnu poziciju u kućnom surround sistemu sa do 7.2 kanala. Dekodiranje obuhvata Dolby Atmos i DTS:X, dok “reflex optimiser” pruža kalibraciju zvučnika usmerenih nagore i u najzahtevnijem okruženju. Snažni i dobro konstruisani VSX-933 svojim kvalitetima dodaje bežično povezivanje, multirum, podršku za hi-res audio i striming servise kao što su Tidal, Spotify i Deezer, a na raspolaganju je i Chromecast. Sveobuhvatni kvalitet zvuka optimizovan je pomoću Pioneerovog MCACC sistema, koji osigurava uživanje u filmovima i muzici na daleko višem nivou nego što biste mogli da očekujete pri pogledu na cenu.


• • •

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2018-2019
KEF Q Series

Legendarni status KEF-ove serije Q proteže se decenijama unazad, ali sada je ponovo osmišljen za savremene korisnike. Robustni i moderno stilizovani kabineti prate impresivne karakteristike najnovije verzije KEF-ove koncentrične Uni-Q jedinice kod koje visoki i srednji tonovi dolaze iz iste tačke. Za isporučivanje masivnog basa, kod podnostojećeg modela Q750 zvučnička jedinica uparena je s dve pasivne membrane. Kad ovim zvučnicima dodamo centralni Q650c i Q350 za surround, dobija se precizna i sveobuhvatna zvučna scena neverovatne neutralnosti. Dodatna dubina basa stiže pomoću aktivnog sabvufera Kube12b, dok Dolby Atmos zvučnici Q50a, usmereni nagore, omogućavaju uživanje u nepobedivom zvuku 5.1.4-kanalnog kućnog bioskopa.


• • •

EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2018-2019
Jamo S 809 HCS / S 810 SUB / S 8 ATM

Ako tražite zavodljiv zvuk iz moderno stilizovanog sistema, Jamo Studio 8 ispuniće vam sve želje. Kao savršen start za višekanalnu postavku, paket S 809 HCS sastoji se od dve podnostojeće kutije, centralnog zvučnika i para regalskih surround zvučnika, a najniži tonovi mogu biti pojačani dodavanjem kompaktnog, ali snažnog sabvufera S 810 SUB. S druge strane, nadogradnja na Dolby Atmos obavlja se dodavanjem zvučnika S 8 ATM, koji su usmereni nagore i savršeno se uklapaju s podnostojećim zvučnicima. Reprodukcija je precizna, dobro uravnotežena i sveobuhvatna, a vitki i elegantni kabineti sa sivim fabričkim maskama kreiraju 5.1.2 sistem koji jednako dobro izgleda i zvuči.


• • •

EISA HOME THEATRE IN-WALL SPEAKER 2018-2019
Focal 300IWLCR6 / 300IW6

Za one koji ne žele da im zvučnici prave gužvu u sobi, Focalova serija ugradnih zvučnika 300 In-Wall pruža elegantno rešenje bez ugrožavanja performansi. Jednostavna instalacija ostvarena je pomoću pametno osmišljenog mehanizma za pričvršćivanje, dok magnetske mrežice bez okvira čine zvučnike gotovo nevidljivim. Zahvaljujući Flax jedinicama i membranama od staklenih vlakana, Focalovi ugradni zvučnici pružaju neutralan srednji opseg, precizan bas i odlično definisane vokale, a visokotonci s udubljenom kupolom obezbeđuju jasne i živopisne harmonike – dodatno, zvuk može biti podešen pomoću prekidača za visoki i srednji opseg. Dok trosistemski zvučnici 300IWLCR6 donose impresivnu dinamiku i odziv niskih tonova u prednjem i središnjem delu scene, manji, dvosistemski 300IW6, predstavljaju savršen izbor za surround kanale. Jednostavno, isecite rupu, ubacite zvučnike i sve je spremno.


• • •

EISA SOUNDBAR 2018-2019
LG SK10Y

Dizajniran za uklapanje sa ekranima dijagonale 65 i više inča, LG-jev Dolby Atmos saundbar SK10Y predstavlja uzbudljivo rešenje za kućni bioskop, a opremljen je mrežnim funkcijama, podrškom za visokorezolutivni audio, Chromecast povezivanjem i bežičnim sabvuferom. U vitkom i lepom kućištu, ovaj 5.1.2-kanalni model raspolaže HDMI povezivanjem s prihvatanjem 4K HDR materijala, a dodavanjem opcionog paketa bežičnih zvučnika LG SPK8-S može se proširiti na 7.1.2 kanala. Kvalitet reprodukcije poboljšan je Meridian Audio tehnologijom i predefinisanim modalitetima ekvilajzera, a pruža bogat bas i ogromnu pozornicu, dok integrisani Atmos zvučnici dodaju impresivne detalje u gornjim slojevima zvučne slike. Ovo je odlično opremljen sistem, koji pruža zapanjujući surround zvuk.


• • •

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2018-2019
Polk Audio MagniFi MAX

Saundbar MagniFi MAX donosi visok stepen funkcionalnosti upakovan u veoma praktičnu formu. Dekodiranje Dolby i DTS signala dopunjeni su patentiranom tehnologijom Stereo Dimensional Array, koja pruža sveobuhvatan kvalitet zvuka za filmove, TV i muziku. Tehnologija za pojačavanje glasa čini dijaloge razgovetnim u svim okolnostima, a dodatni sabvufer s bežičnim povezivanjem obezbeđuje snažan i odlično kontrolisan bas. HDMI povezivanje čini instalaciju jednostavnom, a strimovanje muzike s vaših omiljenih aplikacija može se obavljati pomoću wi-fi ili blutut veze. Ukoliko sve to nije dovoljno, sistemu možete dodati Google Assistant zvučnik za kontrolu reprodukcije glasovnim komandama. Ovo je izuzetno svestran saundbar za sve prilike.


• • •

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2018-2019
SVS SB-4000

Kad je u pitanju bas koji možete čuti, ali i osetiti, SB-4000 predstavlja klasu za sebe. Pozajmljujući tehnologiju od SVS-ove referentne serije 16-Ultra, ovaj veličanstveni sabvufer opremljen je pojačalom serije Sledge s moćnih 4000 vati snage. Njegova jedinica prečnika 343 milimetra opremljena je vešanjem dugog hoda i smeštena u kompresioni kabinet, a pruža nesputanu dinamiku čak i kod najnižih subsoničnih frekvencija. Napredni DSP donosi besprekornu kalibraciju i potpuno prilagođavanje prostoru, što omogućava da SB-4000 bude savršeno precizan s bilo koje pozicije, a svim podešavanjima može se pristupiti preko daljinskog upravljača ili aplikacije za telefon. Nudeći maksimalni zvučni pritisak, masivni udarac i neverovatnu ekstenziju niskih tonova, ovaj sabvufer će vašem kućnom bioskopu dodati istinske potrese i grmljavinu.


• • •

COMBINED AWARD WITH HT VIDEO & DISPLAY GROUP
EISA HIGH-END UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019
Panasonic DP-UB9000 series

Panasonic nastavlja bogatu istoriju blu-rej plejera novim modelom DB-UP9000, fantastično izrađenom high-end mašinom koja podržava Ultra HD blu-rej (uključujući Dolby Vision i HDR10+), DVD, CD i visokorezolutivni audio – kao i DSD. Vrhunske, namenski prilagođene komponente i napredne opcije podešavanja dozvoljavaju da iz filmova i muzike iscedite sve do poslednje note – Panasonicov podesivi HDR Optimiser poboljšava UHD HDR10 sadržaje, dok 768 kHz/32-bitski DAC pruža prvoklasni stereo audio-doživljaj. A zatim, tu su zaista luksuzan dizajn i raskošan kvalitet izrade: dvoslojna osnova i gornji poklopac, aluminijumska šasija i potpuno novi mehanizam diska osiguravaju da je ovaj gospodar blu-reja uvek spreman za akciju.


• • •

COMBINED AWARD WITH HT VIDEO & DISPLAY GROUP
EISA BEST BUY UHD BLU-RAY PLAYER 2018-2019
Sony UBP-X700

UBP-X700 iz Sonyjeve druge generacije Ultra HD (4K) blu-rej plejera pruža sve što vam je potrebno za ulazak u UHD HDR svet, bez ostavljanja prošlosti za sobom, jer takođe reprodukuje DVD, blu-rej, pa čak i SACD. Ukoliko je potrebno, drugi HDMI izlaz može proslediti samo audio-signal, dok prvi izlaz prenosi video-signal (uključujući HDR10 i Dolby Vision) direktno do televizora. Bežično mrežno povezivanje predstavlja veliki bonus i omogućava pristup onlajn video i audio servisima, uključujući Netflix i YouTube, kao i DLNA reprodukciju visokorezolutivnih sadržaja. Svaki 4K TV bi trebalo da ima Ultra HD blu-rej plejer kao video-izvor visokog kvaliteta, a pristupačna cena čini da X700 pruža sjajan odnos uloženog i dobijenog.


• • •

COMBINED AWARD WITH IN-CAR
EISA SLIM INSTALLATION COMPONENT 2018-2019
Morel Virtus Nano Integra 602 & SoundWall PowerSlim PMC600

Dizajnirana za jednostavnu instalaciju u skučenom prostoru, jedinica Morel Integra upotrebljava se pod različitim nazivima u in-car audiju i proizvodima za zidnu ugradnju. Zahvaljujući debljini od svega 17 milimetara, ona može biti postavljena na zid pomoću odgovarajućih okvira, ali i montirana u enterijer automobila. Preciznost i kontrola obezbeđeni su pomoću višeslojne Endumax membrane s konveksnom geometrijom i mekane Acuflex visokotonske kupolaste membrane, uz kalemove prečnika 53, odnosno 28 milimetara. Inteligentno rešen pogonski sklop koristi isti magnet za visokotonski i mid-bas kalem, što štedi prostor i ujedno obezbeđuje gotovo savršeno fazno poravnanje. Ovaj komad Zero-Point dual-koncentrik tehnologije garantuje da skučen prostor neće ugroziti kvalitet reprodukcije.


• • •