HT Audio nagrade, EISA 2015-2016

Pioneer-VSX-930

EUROPEAN HT RECEIVER 2015-2016
Pioneer VSX-930

Pioneer VSX-930 koristi višedecenijsko iskustvo u surround zvuku i nudi precizne zvučne karakteristike zahvaljujući automatskoj Pioneer MCACC Pro kalibraciji s kontrolom faze u celom opsegu i zapanjujućem 7.2 i Dolby Atmos ugođaju. On takođe briljira u strimingu, s podrškom za Spotify Connect, blutut i visokorezolutivni audio, uključujući DSD. Odlična aplikacija iControlAV5 omogućava intuitivnu kontrolu i čini brojne funkcije ovog AV risivera dostupne svakom. Pored toga, sedam HDMI ulaza i dva izlaza podržavaju HDCP 2.2 i 4K, što je savršeno za upotrebu sa Ultra HD ekranima. Ovaj uređaj nudi ogromne mogućnosti po veoma atraktivnoj ceni.

Pioneer-VSX-930-net


 • • •

Philips-Fidelio-B5

EUROPEAN HT SOLUTION 2015-2016
Philips Fidelio B5

Bežični surround sistem Philips Fidelio B5 sjajan je naslednik modela HTL9100 i odlikuje se odvojivim bočnim zvučnicima sa sopstvenim napajanjem, koji, po želji korisnika, pretvaraju stereo u višekanalni sistem. Uz dodatak blutut tehnologije, bočni zvučnici sada funkcionišu i kao nezavisni portabl uređaji, dok interna baterija omogućava do 10 sati rada. Fidelio B5 pruža zavidan kvalitet zvuka u svim režimima, a garnitura drajvera i bežični sabvufer donose dubok i jasan zvuk u muzici, TV programima i filmovima. Pored toga, zakrivljeni i “aerodinamičan” dizajn i velike mogućnosti povezivanja obezbeđuju jednostavno uklapanje Philipsovog inovativnog sistema u svako okruženje.

Philips-Fidelio-B5-net


 • • •

Sony-HT-XT3

EUROPEAN SOUNDBASE 2015-2016
Sony HT-XT3

Sony HT-XT3 pruža zapanjujuć kvalitet zvuka, napredne mrežne mogućnosti i vitko stilizovano kućište koje podržava ekrane dijagonale do 65 inča i mase do 50 kilograma. Kvalitet zvuka obezbeđen je koaksijalnim zvučnicima, koji sadrže membrane ojačane fiberglasom i kupolasti visokotonac, dok dva niskotonca na donjoj strani isporučuju snažan bas. Superiorne mogućnosti povezivanja obuhvataju HDMI, eternet, wi-fi, USB, blutut, NFC i kompatibilnost s Google Cast tehnologijom. Podržani su visokorezolutivni formati, kao što su Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, FLAC, WAV i DSD, a napredno mrežno povezivanje omogućava da HT-XT3 bude deo većeg multiroom sistema, s kontrolom preko Sony SongPal aplikacije. Ovo je dobro opremljen soundbase zvučnik, koji pruža sjajan zvuk po primamljivoj ceni.

Sony-HT-XT3-net


 • • •

Canton-DM-90_3

EUROPEAN SOUNDBAR 2015-2016
Canton DM 90.3

Na konstantno rastućem tržištu saundbarova, Canton DM 90.3 se izdvaja vrhunskim performansama u 2.1-kanalnom formatu i predstavlja referentni uređaj u svojoj klasi. Par koaksijalnih drajvera prečnika 110 milimetara pruža uglađene srednje i detaljne visoke tonove, dok četiri 110-milimetarska basa nude snažan, precizan i dinamičan niskotonski opseg. Ukupna snaga sistema je 300 vati, a kvalitetno i kruto kućište odlikuje se diskretnim dizajnom i sjajno se uklapa s televizorima velike dijagonale. Pored toga, DM 90.3 ima sve odlike kućnog centra za zabavu, jer njegova tri HDMI ulaza podržavaju 3D i 4K materijal, a dodatni analogni, digitalni i blutut aptX ulazi pružaju povećanu prilagodljivost.

Canton-DM-90.3-net


 • • •

Klipsch-Reference-Premium-RP-280-Home-Theatre-System

EUROPEAN HT SPEAKER SYSTEM 2015-2016
Klipsch Reference Premiere RP-280 Home Theatre System

Kad je u pitanju uzbudljiv zvuk kućnog bioskopa, ljubitelji filma čeznu za dinamičnim i dramatičnim surround efektima – upravo onakvim kakve nudi Klipsch Reference Premiere sistem. Dajte ovom 5.1 kompletu audio-zapis iz filma i atraktivni Hybrid Tractrix Horn drajveri prikazaće svaki detalj, podvučen čvrstim i dobro integrisanim basom iz Cerametallic niskotonaca sa zadnjim bas-refleks otvorom. Istinska okruženost zvukom garantovana je dipol zvučnicima za surround kanale, dok impresivni 15-inčni sabvufer isporučuje obilje snage na ekstremno niskim frekvencijama, uz opciono bežično povezivanje. Oplemenjen izuzetnim kvalitetom izrade i sjajnim dizajnom, flagship multikanalni sistem kompanije Klipsch takođe krasi obilje stila.

Klipsch-Reference-net


 • • •

JBL-Arena-Cinema-5_1

EUROPEAN BEST VALUE HT SPEAKER SYSTEM 2015-2016
JBL Arena Cinema 5.1

Višekanalni sistemi visokog kvaliteta obično zahtevaju obilje prostora i ozbiljan novac. Ipak, pristupačna serija JBL Arena zvučnika omogućava vlasnicima AV risivera srednje klase da sastave impresivan 5.1 sistem po razumnoj ceni. Podnostojeći model Arena 180 može se smestiti u svaku prostoriju, a dobro izbalansiran zvuk njegovih visokotonaca s usmerivačem i sedmoinčnih mid-bas drajvera upotpunjen je aktivnim sabvuferom Arena SUB100, koji povećava udarac u niskim frekvencijama. Centralni zvučnik i surround jedinice za montažu na zid kompletiraju seriju, koja je dostupna u vinilnom finišu bele ili crne boje. Ukupno, Arena paket donosi poznati JBL zvuk široj publici.

JBL-Arena-net


 • • •

ELAC-SUB-2070

EUROPEAN HT SUBWOOFER 2015-2016
ELAC SUB 2070

Modelom SUB 2070, Elac je objedinio stilizovani high-gloss finiš, robustnu konstrukciju i vrhunsku tehnologiju. Dva naspramno postavljena 10-inčna drajvera izvedena su u push/push konfiguraciji kako bi se sprečile neželjene rezonance, a pojačalo od 600 vati i spuštanje do 20 herca omogućavaju da SUB 2070 ispuni i velike prostorije dinamičnim, preciznim i snažnim zvukom. Kako bi pružio optimalan zvuk u svakom okruženju, sabvufer se može podešavati pomoću besplatne aplikacije, koja uključuje ekvilajzere i automatsku akustičku kalibraciju. Pritisnite komandu Auto EQ, približite vaš smartfon ili tablet zvučniku i vratite ga nazad do pozicije za slušanje, i SUB 2070 će automatski obaviti fina podešavanja kako bi se prilagodio vašem prostoru. Genijalno!

ELAC-SUB-2070-net


 • • •

Pioneer-BDP-LX88

COMBINED AWARDS WITH HT VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2015-2016
Pioneer BDP-LX88

Oplemenjen prelepim dizajnom i masivnom, ubedljivom konstrukcijom, Pioneer BDP-LX88 u svakom detalju ostavlja utisak optičkog plejera premijum klase, a njegove performanse i mogućnosti to potvrđuju. Kao istinski unuverzalac, BDP-LX88 reprodukuje CD, DVD, Blu-ray, DVD-Audio i Super Audio CD, dok podrška za visokorezolutivne zapise obuhvata FLAC, ALAC i DSD preko mreže ili sa USB porta. Reprodukcija filmova pleni prisustvom najfinijih detalja zahvaljujući Precise Pixel Driver tehnologiji i brojnim opcijama podešavanja po želji korisnika. Pored toga, reprodukcija muzike je na audiofilskom nivou, s analognih izlaza (uključujući stereo XLR) jednako kao preko HDMI portova. Ukupno, ovaj flagship plejer je izvanredan uređaj, dorastao svakom sistemu kućnog bioskopa.

Pioneer-BDP-LX88-net


 • • •

Netflix

COMBINED AWARDS WITH HT VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP

EUROPEAN HT STREAMING SOLUTION 2015-2016
Netflix

Kućni bioskop je nekada podržavao samo fizičke medije, ali Netflix, gigant u internet strimingu, sada pruža odličnu alternativu Blu-ray diskovima. Za pretplatnike (s paketom bez ograničenja protoka) široka ponuda holivudskih filmova i rastuća kolekcija popularnih TV serija znače da će uvek imati šta da gledaju, a pronalaženje omiljenih sadržaja pomognuto je dobro osmišljenim menijima i personalizovanim preporukama. Ipak, količina sadržaja nije jedino što imponuje – podrška za 4K i dolazeći HDR materijal čine Netflix savršenim partnerom za poslednju generaciju Ultra HD televizora, a za vaš audio-sistem veoma često je obezbeđen 5.1-kanalni zvuk. I, naravno, Netflix će strimovati materijal na vaš laptop, smartfon ili tablet, isporučujući video-na-zahtev gde god vi želite.

Netflix-net


 • • •