Honor 10 Lite s AI prednjom kamerom

Kompanija Honor predstavila je danas u Beogradu novi pametni telefon pod nazivom 10 Lite. Pored atraktivnog dizajna, ovaj telefon karakterišu odlična prednja kamera i veoma pristupačna cena. Uz prednju kameru od 24 megapiksela i podršku koju obezbeđuje veštačka inteligencija, ali i konfiguraciju koja može da parira čak i određenim telefonima iz flagship kategorije, 10 Lite je kreiran kako bi korisnicima omogućio još bolje iskustvo i odlične selfije. Honor 10 Lite pokreće operativni sistem Android 9 sa korisničkim interfejsom EMUI 9.0.

Veštačka inteligencija na prednjoj kameri omogućuje prepoznavanje osam različitih scenarija, na osnovu kojih može naglasiti ili poboljšati određene elemente. Pored toga, kamera poseduje i opciju za 3D prepoznavanje lica kao i AI režim za ulepšavanje. Kao što je to bio slučaj s prethodnicima, kamera na telefonu 10 Lite prima više svetlosti u uslovima slabog osvetljenja, zahvaljujući „4 u 1“ tehnologiji upijanja i spajanja svetlosti. Takođe, opcija za 3D osvetljenje portreta omogućiće korisnicima da izaberu pet različitih efekata osvetljenja kako bi svaka njihova fotografija bila što bolja.

Zadnja strana telefona kreirana je iz osam različitih slojeva i materijala koji mu daju atraktivan vizuelni efekat. Honor 10 Lite će na tržištu Srbije biti dostupan u bojama Sky Blue, Sapphire Blue i Midnight Black. Pored toga, prisutan je FullView HD ekran dijagonale 6,21 inč sa „dewdrop“ dizajnom koji omogućuje da iskorišćenost prednje strane bude iznad 90 odsto.

U Srbiji će se od sredine februara u prodaji naći još jedan uređaj kompanije Honor – pametni sat Watch Dream. U pitanju je izuzetno tanak pametni sportski sat, koga karakterišu veliki kapacitet baterije i brojne integrisane pametne opcije, kao što su TruSleep, fitness režim, merač broja otkucaja srca, GPS lociranje i druge. Njegov lagan i moderan dizajn, u kombinaciji sa preciznim sistemom za merenje broja otkucaja srca, odgovara potrebama korisnika bilo da su u pitanju sportske ili druge svakodnevne aktivnosti.

Honor 10 Lite će se naći u prodaji od 1. februara po ceni od oko 28.000 dinara za model od 3 + 32 gigabajta, a biće dostupan u sve tri navedene boje. Honor 10 Lite će takođe biti dostupan u prodaji i kod mobilnog operatera Vip mobile od 14. februara. Kada je u pitanju pametni sat Watch Magic, njegova dostupnost očekuje se sredinom februara, sa maloprodajnom cenom od oko 25.000 (Lava Black) i 26.000 dinara (Moonlight Silver).