Poštovani prijatelji,
sa posebnim uzbuđenjem vas obaveštavamo da je magazin Hi-Files, nakon skoro 4 godine postojanja, postao član prestižne Evropske asocijacije EISA. Koliko je ovo važna vest za sve nas najviše govori činjenica da smo na ideji o članstvu radili više od godinu dana i da je taj dan konačno došao.

Na EISA konvenciji održanoj prošle nedelje u Briselu doneta je odluka da Hi-Files postane član u Audio/Home Theater panelu. Asocijacija je do sada brojala 49 članova iz 18 evropskih zemalja, a pretpostavljamo da je Hi-Files jubilarni 50. član. Tako ćemo se naći rame uz rame sa časopisima kao što su britanski HiFi News, nemački Stereo i italijanski Audio Review.

EISA je jedinstvena asocijacija specijalizovanih časopisa iz 19 evropskih zemalja. Internacionalno je poznata po evropskim EISA nagradama. EISA je osnovana 1982. godine kada su se glavni i odgovorni urednici pet evropskih foto magazina sreli i izabrali “Najbolji fotoaparat godine”. Tada nisu imali ideju da će iz ovoga nastati EISA asocijacija. Ovaj istorijski trenutak je ponovljen 1989. godine kada se u međuvremenu pridružilo 10 foto časopisa.

Kasnije su dodate dve nove sekcije, Video i Audio panel. Naknadno je Audio panel prirodno evoluirao iz čistog stereo u višekanalni audio, što je dovelo do promene u imenu u Audio/Home Theater panel. Nekoliko godina kasnije, 2002. godine, asocijaciji su se pridružili i magazini koji su pokrivali mobilne tehnologije. Prošle godine je ustanovljen i Convergence panel u kojem se nalaze oni proizvodi koji istovremeno pripadaju audio, video i mobilnim tehnologijama.

U junu svake godine se urednici svih EISA članova okupljaju kako bi odlučili koji to proizvodi iz njihovih časopisa zaslužuju da dobiju EISA nagradu. Ne postoji sumnja da je EISA nagrada najprestižnije odličje za proizvođača potrošačke elektronike. Prošle godine je oko 56 proizvoda dobilo nagradu za najbolji proizvod u svojoj kategoriji.

Sledeći generalni sastanak članova EISA asocijacije je krajem juna u Budimpešti, a ove godine na njemu će biti prisutan i Hi-Files.

Hvala svima na podršci
Ljuba Miodragović i redakcija Hi-Filesa