Harman Kardon Go + Play Mini

Luksuzni Harman

Nakon prve generacije, koja je predstavljena 2007. i bila koncipirana pre svega kao dok za iPod, drugo izdanje prenosivog zvučnika Go + Play Mini donosi daleko veću kompatibilnost, uz zadržavanje prepoznatljivog dizajna.

Image - HK_GO+Play_Black_Phone_x2

Nova generacija zvučnika Go + Play Mini je za osnovni vid povezivanja preuzela bežičnu blutut vezu u standardu 4.1, što znači da se muzika sada može strimovati s bilo kog blutut uređaja – mobilnog telefona, tablet ili laptop računara. S druge strane, forma uređaja je, kao što smo pomenuli, zadržana u potpunosti. Kućište ima snažno zaobljene bokove, pa zajedno s nosačem u gornjem delu zapravo predstavlja polukrug, dok baza kućišta ima formu dvostrano konveksnog sočiva. Takođe, kućište je sada u potpunosti prekriveno crnim platnom, pa zvučničke jedinice i bočni delovi rukohvata ostaju skriveni od pogleda. Gornja površina, na kojoj se nekada nalazilo postolje za iPod, sada je potpuno ravno i obloženo mat crnom gumiranom plastikom sa integrisanim komandama. Tasteri su izvedeni u formi funkcije koju obavljaju i imaju belo pozadinsko osvetljenje, a prisutne su komande za uključivanje, aktivaciju blutut veze, kontrolu reprodukcije i podešavanje glasnoće. Pored toga, na gornjoj strani nalazi se niz od pet sitnih LE dioda, koje pokazuju nivo glasnoće i stepen napunjenosti baterije. Iz uglova gornje strane izvire masivna ručka za nošenje, izrađena od nerđajućeg čelika u brušenom finišu. Poput prednje strane, koju krasi samo logotip kompanije, zadnja strana je prilično prazna i sadrži samo garnituru priključaka u donjem delu. Konektori su smešteni ispod zaštitnog poklopca, a osim priključka za napajanje na raspolaganju su dodatni 3,5-milimetarski ulaz, USB-A izlaz za punjenje mobilnih uređaja i mikro-USB port za ažuriranje firmvera.

Zvučničke jedinice su više razmaknute i usmerene tako da ostvaruju veću disperziju.

Osim izmenjene funkcionalnosti, novi Go + Play Mini donosi promene i u pogledu tehničkih rešenja. Postavka zvučničkih jedinica sastoji se od dva niskotonska drajvera prečnika 90 milimetara i dva visokotonca dijametra 20 milimetara, a svaku jedinicu pokreće pojačalo snage 25 vati. Za razliku od prethodnika, koji je imao prostor za smeštaj osam D baterija, naslednik je opremljen integrisanom punjivom baterijom kapaciteta 22,2 vat-sata.

Snažan bas
Luksuzna kutija modela Go + Play Mini sadrži sve što je neophodno – kratko korisničko uputstvo i strujni adapter poput onih za laptop računare. Uživo testirani zvučnik izgleda upečatljivo i moderno, pa teško da će proći neprimećeno u bilo kom okruženju. Dimenzije su zadržane u razumnim granicama, pa je za Go + Play Mini lako pronaći mesto u prostoriji.

Image - HK_GO+Play_Black_Back_x1

Očekivano, Go + Play Mini se u reprodukciji pokazuje kao znatno sposobnija sprava od manjih modela u familiji. Zahvaljujući većem kućištu, zvučničke jedinice su više razmaknute i usmerene tako da ostvaruju veću disperziju, pa se ovde može govoriti o pravoj, iako ne previše širokoj, zvučnoj slici. Kolorit je definitivno na toplijoj strani skale, što čini Go + Play Mini veoma prijatnim za duže slušanje, ali i utiče na slabije isticanje detalja. To je najviše primetno u visokim tonovima, u kojima ponekad nedostaje finih detalja, koji kompletiraju muzički ugođaj. Sredina spektra je snažna i živopisna, s veoma dobrim prikazom vokala i punim zvukom instrumenata. Širina pozornice ovde najviše dolazi do izražaja, pa se na pojedinim živim snimcima može primetiti pozicioniranje muzičara u prostoru. Najniži tonovi su veoma masivni za uređaj ovog gabarita i zvuče sjajno pri reprodukciji snimaka s dobrom produkcijom. Poslušali smo album “Cantaloupe Island” džez pijaniste Herbija Henkoka i uverili se u sposobnost zvučnika da isporuči snažne i lepo uobličene basove, sa odličnim udarcem i dobrom brzinom. Međutim, numere s više basa mogu pružiti prenaglašene niske tonove, koji se ističu u odnosu na ostatak opsega, pa je u ovom smislu potrebno obratiti pažnju na kvalitet zapisa.

hk

U pogledu pratećih opcija, Go + Play Mini pruža zanimljivu mogućnost bežičnog povezivanja dva zvučnika radi stvaranja veće i upečatljivije zvučne slike. Ovu tehnologiju Harman Kardon naziva Wireless Dual Sound, ali nije naznačeno da li su dva zvučnika podeljena po kanalima, poput stereo-postavke. Pored toga, prisustvo dva omnidirekciona mikrofona omogućava vođenje telefonskih razgovora, a zvuk je prilično čist jer je prisutna tehnologija za umanjenje odjeka i buke okruženja.

Zaključak
Uz malo pažnje u odabiru numera, Go + Play Mini može predstavljati sjajan izbor za uživanje u muzici s mobilnih uređaja, a dodatne poene dobija zahvaljujući visokom stepenu funkcionalnosti, atraktivnom dizajnu i prvoklasnom kvalitetu izrade.

PLUS
Prepoznatljiv dizajn.
Izuzetan kvalitet izrade.
Pun i topao zvuk.
Power-bank funkcija.

MINUS
Nema aptX.
Nešto naglašeniji bas.

Snaga sistema: 4x25 W
Frekvencijski opseg: 50 Hz - 20 kHz
Topologija: 2x20 mm visokotonci, 2x90 mm niskotonci
Povezivanje: blutut 4.1 i 3,5 mm mini-džek
Baterija: Li-ion, 22,2 Wh
USB izlaz za punjenje: da
Dodatno: mikrofon
Dimenzije (ŠxVxD): 417x211x181 mm
Masa: 3,4 kg
Cena: 305 evra
AVL projekt, 021/4751-777
Reader Rating0 Votes0
-
Ocena čitalaca