VU metar Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 Ima li točkić centralni klik za nulu? Kako se ponaša strobo kada je točkić u kliku? Quote
ketklou Posted June 24, 2024 Author Report Posted June 24, 2024 20 minutes ago, VU metar said: Ima li točkić centralni klik za nulu? Kako se ponaša strobo kada je točkić u kliku? Mislim da imam, Ne smem da ga diram jer me onda ceka opet zezanje od pola sata da ga vratim na 33.3 ? Iz iskustva, navrnem ga levo na max, pa desno na max onda otprilike na sredinu i icu po icu polako umirujem strob. I kad ga taman zaustavim on opet krene da divlja kao na max levo i desno. Posle X pokusaja konacno se strob zaustavi za stalno i onda tako drzi par meseci. Quote
ketklou Posted June 24, 2024 Author Report Posted June 24, 2024 @giZ_Mo Izvinjenje za malo provakativniju prozivku. Ne ruzim sve servisere, samo neke prevarante koji su mi zbog potenciometara drzali pojacala nedelju dve, kao nesto vazno rade, i vrate naspricano WDom, dovoljno da tri meseca nema krcanja, a onda Jovo nanovo. U novom sadu zaista nema nikog ko se bavi gramofonima ozbiljno. Postoje majstori za high-end sprave ali oni su uvek zauzeti i nece da se bakcu s konfekcijom. U svakom slucaju, napisali ste par korisnih stvari. Posto u zivotu nisam uspeo da neki sraf odsrafim i da ga ponovo zasrafim a da ne proklixze ili krene u stranu, naravno da necu nista sam prckati oko gramofona. Ako me put nanese u bg, eto me kod vas. Quote
giZ_Mo Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 1 sat ranije, ketklou said: Posto u zivotu nisam uspeo da neki sraf odsrafim i da ga ponovo zasrafim a da ne proklixze ili krene u stranu, naravno da necu nista sam prckati oko gramofona. O томе и говорим, на све треба обратити пажњу.... Quote
perodeformero Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 1 sat ranije, ketklou said: @giZ_Mo Ako me put nanese u bg, eto me kod vas. Brt, ne nanosiš se 1000km, već 80. Sedi u auto, bus, Soko, leteći taxi, pa dođi i sredi to. Quote
VU metar Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 1 sat ranije, ketklou said: Mislim da imam, Ne smem da ga diram jer me onda ceka opet zezanje od pola sata da ga vratim na 33.3 ? Iz iskustva, navrnem ga levo na max, pa desno na max onda otprilike na sredinu i icu po icu polako umirujem strob. I kad ga taman zaustavim on opet krene da divlja kao na max levo i desno. Posle X pokusaja konacno se strob zaustavi za stalno i onda tako drzi par meseci. Pitam zbog toga što u servisnom uputstvu se spominje "mechanically center position" što je valjda taj centralni klik (ili možda odokativni centar) koji treba da se podesi pomoću pota odozdo, bez otvaranja i sl, gde možda leži gremlin tojest zec. Čitaj 9.4. VR1 i VR2 su rupice odozdo. Postaviš gramofon sa jedne strane na Vujakliju, a sa druge na Sve o ljubavi i seksu, kako bi rupice/potovi bili dostupni. Možeš i na neke hoklice. Adekvatnim šrafcigerom okretaš i gledaš 50Hz da stane, što je siguran znak da je gremlinu odzvonilo. Quote
Gorfili Posted June 24, 2024 Report Posted June 24, 2024 1 hour ago, VU metar said: gde možda leži gremlin tojest zec. ne, nije tu.. potreban je servis, baš kakav je prikazan u ovom zadnjem tutorijalu što je poslao Somilenko.. ako ne može samostalno, pravo kod pouzdanog servisera... Quote
ketklou Posted June 24, 2024 Author Report Posted June 24, 2024 6 hours ago, somilenko said: Jesi li pitao Gavru? Nisam. Bije ga glas da ne voli DD i automatiku.... Ali pokusacu nakon ovog vaseg videa i VU metrovog uputstva. Quote
ketklou Posted June 24, 2024 Author Report Posted June 24, 2024 5 hours ago, perodeformero said: Brt, ne nanosiš se 1000km, već 80. Sedi u auto, bus, Soko, leteći taxi, pa dođi i sredi to. Eh, dozvoli da nekima nije to sve tako jednostavno. Neki se teze krecu, neko nema srece s vozovima.... Trenutno, meni je beograd daleko ko Pariz. Quote
somilenko Posted June 25, 2024 Report Posted June 25, 2024 7 sati ranije, ketklou said: Nisam. Bije ga glas da ne voli DD i automatiku.... Ali pokusacu nakon ovog vaseg videa i VU metrovog uputstva. Vidi, bije ga glas da voli Duale, a oni su automatika, tako da ne veruj svemu što čuješ... Ja bi ga pitao da sam na tvom mestu... Quote
Parton Posted June 25, 2024 Report Posted June 25, 2024 1 hour ago, somilenko said: Vidi, bije ga glas da voli Duale, a oni su automatika, tako da ne veruj svemu što čuješ... Ja bi ga pitao da sam na tvom mestu... Koji su belt drive...ali svakako pitanje ništa ne košta... Quote
giZ_Mo Posted June 25, 2024 Report Posted June 25, 2024 40 minuta ranije, Parton said: Koji su belt drive. Идлер- драјв Quote
giZ_Mo Posted June 25, 2024 Report Posted June 25, 2024 9 sati ranije, ketklou said: Eh, dozvoli da nekima nije to sve tako jednostavno. Веома је једноставно. Свако има неког' да има неког'. Цимни на ПП @srdjan_cvetkovic он је нон стоп Бг-Нс-Бг, а даље он и Ја размењујемо добра! Quote
somilenko Posted June 25, 2024 Report Posted June 25, 2024 1 sat ranije, Parton said: Koji su belt drive...ali svakako pitanje ništa ne košta... Duala imaš i idlera i DD i BD i Dual je poznat upravo po 1219, 1229, 1009, 1019... koji su idleri, kao i po 704 koji je DD, nije sve baš tako jednostavno, malo informisanja pre isključivih izjava nije na odmet... Quote
ketklou Posted June 25, 2024 Author Report Posted June 25, 2024 13 hours ago, giZ_Mo said: Веома је једноставно. Свако има неког' да има неког'. Цимни на ПП @srdjan_cvetkovic он је нон стоп Бг-Нс-Бг, а даље он и Ја размењујемо добра! Eto kombinacije.... Hvala. Quote
giZ_Mo Posted June 26, 2024 Report Posted June 26, 2024 Eto kombinacije.... Hvala. Ма шта комбинација само реално размишљање како и на који начин што простије решити проблем! Quote
laky Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 On 26.6.2024. at 0:28, ketklou said: Eto kombinacije.... Hvala. Sretno Quote
giZ_Mo Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 1 sat ranije, laky said: Sretno И срећан сутрашњи празник ? Quote
Recommended Posts