zoranz Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 On 9/4/2022 at 6:32 AM, Spachek said: Google Chromecast i zaboravis na racunar, sve sa telefona kontrolises. Sent from my SM-A530F using Tapatalk Koji bi ste preporucili Google Chromecast ili npr. mi box s? Da li bi bilo neophodno uz google chromecast koristiti i neki eksterni dac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spachek Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 Ja ga koristim nakacenog na dac, inace on ima u sebi dac koji je na izlazu 3.5mm a ujedno je i opticki na njemu pa mozes probati obe varijante ukoliko imas externi dac.Google Chromecast AudioSent from my SM-A530F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 Google Chromecast Audio vise nema nigde da se kupi, tako da ostaje jedino redovan google chromecast sa hdmi izlazom (koji bi vezao na neki ekterni DAC ), Arylic s10, ACEMAX M5 Audiocast itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 Ima i boljih alternativa od Chromecasta Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 17 minutes ago, Iron man said: Ima i boljih alternativa od Chromecasta Koji vi preporucujete u cenovnom rangu oko 100e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dubwiser Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 U cenovnom rangu 100-150 EUR je sasvim solidan izbor Micromega MyDAC. Veoma muzikalan, na tamnijoj strani ali veoma slusljiv. Na trzistu je more kineskih dakova u tom rangu cena, licno nemam znacajnih iskustava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Penev Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 Za 100 evra Wiim mini. Best buy za strimer u toj ceni. Od DAC imaš gomilu Kineza za 100 evrića, mada može da naleti I nešto bolje, narevno polovno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 12 minutes ago, Dragan Penev said: Za 100 evra Wiim mini. Best buy za strimer u toj ceni. Od DAC imaš gomilu Kineza za 100 evrića, mada može da naleti I nešto bolje, narevno polovno. Taj WiiM Mini deluje zanimljivo. Po oglasima ga nisam nasao, jedino na ebay za oko 130e sa troskovima dostave... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 2 sati ranije, zoranz said: Koji vi preporucujete u cenovnom rangu oko 100e? Neki Arylic DIY modul sa externim DACom Wiim je stari Arylic model ,ima ga jos na njihovom storu. (Ne plasite se DIY-a.U ovom slucaju to je samo skutijavanje Odnosno neki Linkplay baziran uredjaj. Bar ste mirni sto se tice sw podrske i komatibilnosti, 100 firmi koristi Linkplay module i proizvodi preko1 000 uredjaja baziranih na njemu Ako ste protiv svajsovanja onda recimo ovo za 40 Evra ili recimo ovo za malo vise para ali ima daljinski , inace prodaje se za oko 160 Evra pod brandiranim nazivom Triangle AIO C . Pljunuti IcyBox Ja da nemam sta sve imam, probao bih Arylic HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spachek Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 @zoranz Sa proizvodnjom se jeste prestalo ali na brzinu pretrazih pa vidim da ih i dalje ima, novih i polovnihhttps://www.walmart.com/ip/seort/46784941Sent from my SM-A530F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 Ja ipak prferiram strimer u odnosu na renderer.Uz obavezni DIG OUT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 4 hours ago, Iron man said: Neki Arylic DIY modul sa externim DACom Wiim je stari Arylic model ,ima ga jos na njihovom storu. (Ne plasite se DIY-a.U ovom slucaju to je samo skutijavanje Odnosno neki Linkplay baziran uredjaj. Bar ste mirni sto se tice sw podrske i komatibilnosti, 100 firmi koristi Linkplay module i proizvodi preko1 000 uredjaja baziranih na njemu Ako ste protiv svajsovanja onda recimo ovo za 40 Evra ili recimo ovo za malo vise para ali ima daljinski , inace prodaje se za oko 160 Evra pod brandiranim nazivom Triangle AIO C . Pljunuti IcyBox Ja da nemam sta sve imam, probao bih Arylic HD Hvala na ovako detaljnijem objasnjenju. Ovaj streamer iEast sa alija je oko 14200 sa ptt+carina, a taj Triangle AIO C kosta 19200 u Audioplus i koliko vidim nema daljinski ni usb ulaz. Ako su ova 2 modela slicni po specifikacijama pre bih mozda uzeo ovaj Triangle AIO C jer je dostupan odmah i ima domacu garanciju.Ne znam da li i uz ova dva modela moram kupiti neki eksterni DAC? Sto se tice ovih Arylic DIY modula ne znam ni da li se mogu kupiti kod nas. Jedina varijanta od tih DIY sto sam pronasao je HIFI DAC + V2.0 zvučna kartica za RPI Digistore web shop a kako se to koristi, da li je dobro i sto je najvaznije da li mi je neophodno, pojma nemam :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 3 hours ago, Spachek said: @zoranz Sa proizvodnjom se jeste prestalo ali na brzinu pretrazih pa vidim da ih i dalje ima, novih i polovnihhttps://www.walmart.com/ip/seort/46784941 Sent from my SM-A530F using Tapatalk Ja polovne nisam nasao nigde, ako pricamo o Srbiji naravno. Ovaj link sto ste poslali sam video i ja, ali oni izgleda ne rade shipping van USA....Jedino da se mi dogovorimo za taj vas google chromecast audio, ako vam je dosadio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 1 sat ranije, zoranz said: Hvala na ovako detaljnijem objasnjenju. Ovaj streamer iEast sa alija je oko 14200 sa ptt+carina, a taj Triangle AIO C kosta 19200 u Audioplus i koliko vidim nema daljinski ni usb ulaz. Ako su ova 2 modela slicni po specifikacijama pre bih mozda uzeo ovaj Triangle AIO C jer je dostupan odmah i ima domacu garanciju.Ne znam da li i uz ova dva modela moram kupiti neki eksterni DAC? Sto se tice ovih Arylic DIY modula ne znam ni da li se mogu kupiti kod nas. Jedina varijanta od tih DIY sto sam pronasao je HIFI DAC + V2.0 zvučna kartica za RPI Digistore web shop a kako se to koristi, da li je dobro i sto je najvaznije da li mi je neophodno, pojma nemam :D Dostunost odmah na domacem trzistu, jos i garancija je veliki plus. Nema daljinski sto je donekle minus. Triangle ima odlicne recenzije , dobro to znamo kako se dobijaju recenzije, ali je moguce da , bar za prvo vreme, ne treba DAC. Kod Arylica sam mislio na nesto ovako: Up2Stream sa njihovim onboard DACom ili SPDIF dodatkom pa da se koristi neki DAC koji vec imas (ako imas U principu DAC nije neohodan ali se mnogo bolje cuje sa DACom. Ni sam nisam verovao da je tolika razlika. Ono sto si predlozio je DAC za Rosberi . Druga prica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spachek Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 Ja polovne nisam nasao nigde, ako pricamo o Srbiji naravno. Ovaj link sto ste poslali sam video i ja, ali oni izgleda ne rade shipping van USA....Jedino da se mi dogovorimo za taj vas google chromecast audio, ako vam je dosadio Hehe, nece on nigdeSent from my SM-A530F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 23, 2022 Author Report Share Posted September 23, 2022 10 hours ago, Iron man said: Dostunost odmah na domacem trzistu, jos i garancija je veliki plus. Nema daljinski sto je donekle minus. Triangle ima odlicne recenzije , dobro to znamo kako se dobijaju recenzije, ali je moguce da , bar za prvo vreme, ne treba DAC. Kod Arylica sam mislio na nesto ovako: Up2Stream sa njihovim onboard DACom ili SPDIF dodatkom pa da se koristi neki DAC koji vec imas (ako imas U principu DAC nije neohodan ali se mnogo bolje cuje sa DACom. Ni sam nisam verovao da je tolika razlika. Ono sto si predlozio je DAC za Rosberi . Druga prica Pogledao sam ove DIY up2stream pro v3 sa dac board. Izadje 99$ sa kucistem Case of Up2stream Series ,a ptt je kao free. Ako sam dobro shvatio dac board se postavlja na plocu nekog konektora up2stream pro uredjaja i onda se sve to pakuje u odgovarajucu kutiju. Ne znam odakle se salje ova roba iz EU i koliko je sigurna kupovina u smislu da ce stici na adresu Mislim da cu ipak odustati od modela Triangle AIO C, jer nisam bas siguran da dobijam nesto bolje u odnosu na ove DIY uredjaje koje ste predlozili, a prilicno su i jeftiniji. Takodje razmisljam o modelu sonos conect p100(polovan na oglasima) i S10wi fi music streamer koji je trenutno 79$ sto je duplo jeftinije od triangle, a opet mislim da nije duplo losiji jer svakako cu kasnije uzeti neki ex dac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 Ta kutijica i nije neka. Providan pleksi. Skutijaces ga ovde lepše. Bolje uzmi daljinski. Ja imam up2stream pro v3 sa add on njihovim DACom i to mnogo bolje svira od prethodnog S10. Možda je bilo bolje da sam uzeo Spdif OUT pločicu pa da probavam svoje DACove. U nekom testu za Arylic sam pročitao da SONOS "ne spava mirno posle pojave Arylica". Čak je jedan tester IcyBoxa rekao da će ga zadržati a svoj SONOS ne vraća u sistem. Dalje SH tržište SONOSa (kod nas) je puno neispravnih i onih u recycle modu ( ubijenih preko NETa da bi se kupili novi SONOSi po povlašćenoj ceni. Nema im oporavka) tako da treba da paziš. Meni je sve stiglo expresno i bez problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 23, 2022 Author Report Share Posted September 23, 2022 4 hours ago, Iron man said: Ta kutijica i nije neka. Providan pleksi. Skutijaces ga ovde lepše. Bolje uzmi daljinski. Ja imam up2stream pro v3 sa add on njihovim DACom i to mnogo bolje svira od prethodnog S10. Možda je bilo bolje da sam uzeo Spdif OUT pločicu pa da probavam svoje DACove. U nekom testu za Arylic sam pročitao da SONOS "ne spava mirno posle pojave Arylica". Čak je jedan tester IcyBoxa rekao da će ga zadržati a svoj SONOS ne vraća u sistem. Dalje SH tržište SONOSa (kod nas) je puno neispravnih i onih u recycle modu ( ubijenih preko NETa da bi se kupili novi SONOSi po povlašćenoj ceni. Nema im oporavka) tako da treba da paziš. Meni je sve stiglo expresno i bez problema. Uzeo bih i daljinski svakako.A ako ne moze da se poveze ekterni dac preko ostalih izlaza na tom up2stream pro v3 onda bih uzeo i tu spdif plocicu.Ne razumem se bas u to ali ako kazes da si trebao uzeti i spdif verovatno da ne moze preko 3.5mm izlaza na ex dac. Razmisljao sam i o modelu S50 Pro+ malo je skuplji ali valjda vredi.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 15 minuta ranije, zoranz said: verovatno da ne moze preko 3.5mm izlaza na ex dac. Na DAC može da ide samo digitalni signal (sa USB-a, optički ili koaksojalni), ne može analogni signal na DAC. P.S. Zato se i zove DAC (digital to analog coverter) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 Može I2S da se ukrade ali to je za malo ozbiljnije "igrače" Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 23, 2022 Author Report Share Posted September 23, 2022 47 minutes ago, zek said: Na DAC može da ide samo digitalni signal (sa USB-a, optički ili koaksojalni), ne može analogni signal na DAC. P.S. Zato se i zove DAC (digital to analog coverter) Jasno mi je, ne razmisljajuci napisao sam glupost Izludeo sam vise od gledanja ovih stream uredjaja,dac uredjaja itd.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spachek Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 Jesi mozda razmisljao o Logitech Squeezebox-u?Sent from my SM-A530F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 Verovatno jeste. I odbacio. Staro, prestala proizvodnja i podrška. Samo iz entuzijazma ga par ljudi amaterski podržava, ko zna dokle. Nego sa padom cena polovnih NUCova, može za predviđenibudžet (100tka) i neki pc based strimerčić da se napravi. PC, Anydesk, androidčić kao UI,.... Sve svira, i Tidal i... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spachek Posted September 23, 2022 Report Share Posted September 23, 2022 Samo mala napomena da na squeezebox-u rade i Tidal i QobuzSent from my SM-A530F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranz Posted September 23, 2022 Author Report Share Posted September 23, 2022 1 hour ago, Spachek said: Jesi mozda razmisljao o Logitech Squeezebox-u? Sent from my SM-A530F using Tapatalk Nisam o kupovini ali sam ga vidjao po oglasima za oko 60e, vise sam neko vreme razmisljao o chromecast 3,mi box s pa odustao. Video sam i neke polovnjaka: Philips Fidelio A1,Teufel Raumfeld Connector 2 itd...Uglavnom trenutno najvise i slusam tidal.. Mislim da cu izabrati nesto od ovih sto mi je predlozio Iron Man u zavisnostii od budzeta. Ovaj model sa alija za 40e ne izgleda lose i kasnije na njega nakaciti neki ex dac. Druga opcija up2stream pro v3 sa Spdif OUT pločicom. Ako budem mogao najpre bih uzeo arylic S50 Pro+ Wireless Stereo Preamp ili o drugoj varijanti zbog mogucnosti placanja na rate :Yamaha WXAD-10 ili Triangle AIO C. Ako imas ineki bolji predlog kazi, samo nemoj ove od 500-1000e Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now