Jump to content


Preprodavci vinila - podivljali ili ne?


ketklou

Recommended Posts

Odbaciću sve što sad ne mogu slušati, iskreno nemam pojma koje su to vrednosti u prodaji pa kad kompletiram spisak ratosiljaću se tog balasta.

Ono što me iznenađuje da su neke ploče u prilično dobrom stanju, a znam da su slušane na kojekakvim Iskrafonima i Toskama pozajmljivane i akane na žurkama. Verovatno to ima veze sa kvalitetom zvučnice i igle na novom Tehnicsu na kojem ih sad slušam.

Ostaje mi i još da prodam u sklopu moje biznis strategije da kupim skuplje a prodam jeftinije bukvalno novi 2 meseca star Audio Tehnica ATLP120XUSB koju sam prvobitno impulsivno kupio, stavio bi ga na oglase i ovde ali imam ograničenja kao novi član. 😔

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, yaki said:

Stavio bi ga na oglase i ovde ali imam ograničenja kao novi član. 

Dobro došao na forum. Sirok izbor tema... raspiši se malo pa se ispuni lako broj postovani za oglase

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ovom ludilu se ne nazire kraj... U petak sam bio na berzi u NS. Obično ni ne gledam domaće ploče, ali sad sam gledao, hteo sam da kupim jedan album koji mi kao fali, tad kad je izašao nisam smatrao da je vredan para. Ne smatram ni danas, dao bih 1000, 1500 dinara ako je u dobrom stanju. Domaće ploče su sumanuto skupe. Bio sam šokiran da se za Hari Mata Hari traži 5000 dinara, za plavi orkestar 8000, a za EKV Samo par godina za nas sa vidljivim ogrebotinama, ja bih ga cenio kao VG- ili čak G+ i celih 14000 dinara. Ima još niz bisera, da ne nabrajam, ali to s tim pločama više nema veze sa zdravim razumom.

Čak ni ne krivim te prodavce, što da ne uzmu pare ako mogu, nego ko to 2024. godine daje 5000 dinara za ploču hari mata harija? Ajde te Discipline, EKV, i šta ja znam šta se sve smatra 'cool' imati, ali davati velike pare za nešto što je štampano u desetinama hiljada primeraka i što je uvek bilo treš, to mi je jednostavno neshvatljivo.

Link to comment
Share on other sites

@Koko Bil Mislim da će gramzivost kao jedna od osnovnih karakteristika naseg mentaliteta potpuno uništiti hobi. Meni vise uopšte nije lep osećaj otići na berzu. Sasvim je sve jedno da li kupuje domaće ploče, strane ploče, domaću muziku, stranu, jazz ili narodnjake, polovnu ili novu. Jednostavno imaš osećaj da te doživljavaju kao ovcu za šišanje koja se zakopčava na leđa dok ga šiša francuska sobarica. Prebacio sam svoje prioritete na nove ploče i online kupovinu ja koji sam uvek uzivao u druzenju i odlasku na berze. Sad ih već mnogo više preskačem nego posećujem, već sam dobio na prošloj komentar "da sam u zemlju propao“ jbg drugari izgleda za vas jesam. 

Ima drugih lepih stvari u životu. 

Link to comment
Share on other sites

@sondek

Apsolutno. Ne idem na berzu vec godinu i po dana i nije mi zao. Pomalo pratim oglase, poneki ekstreman stavim ovde da se zajedno smejemo. Imam tridesetak ploca na KP sa cenom ''normalnom'' za ostale prodavce, ima evo vec godinu dana kako nista nije prodato. A ne smem da stavim onoliko koliko vredi da ne ispadnem grbav bez potrebe...

Kad uhvatim nekog da ide ''napolje'' i u prilici je da mi uzme nesto sto volim, lepo platim i osecam se ko covek a ne kao budala koja za 6000 kupuje nesto od 23 evra.

Link to comment
Share on other sites

nije samo berza problem, i nije berza baš toliko beznadežna...

 

mnogo su veći problem regularne radnje..mascom doduše jedini daje neki smisleni popust, i sa njiim se čak mnoga izdanja isplate za kupovinu ovde...nisu savršeni, ali sve ostalo je katastrofa...pitah u jednoj radnji zašto nemaju nikakav popust za record store day, oni kao da sam nekog ubio...nema akcija, nema popusta, nema bargain bina, nema da ti nešto naruče kao poznatom kupcu po boljoj ceni, nema ničega što bi od radnje napravilo živo mesto gde će ljudi dolaziti jer se nešto dešava...umesto toga okamenjena ponuda i okamenjene cene...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...