Jump to content


Pomoc oko odabira zvucnika


Dusan1987

Recommended Posts

Pozdrav svima, posto se selim u veci stan resio sam da malo unapredim zvucnike, dnevna soba u kojoj ce stajati je velicine 5x3.5m.

Trenutno imam risiver JVC RX-5052 sa 100w po kanalu, i koristim 2 Aiwa zvucnika i Magnat Matrix aktivni vufer, sve to lepo radi.

Razmisljam o nekim novim zvucnicima, recimo podnostojecim ili eventualno nekoj bookshelf varijanti (da se malo razmisli i unapred kad dodju decica sa radoznalim prsticima).

Za pocetak sta preporucujete, neki savet na tu temu i slicno pa cemo posle o odabiru zvucnika i tako dalje.

Hvala unapred.

Link to comment
Share on other sites

Podnostojeći zvučnici su malo čudna sorta koja prvo traži da se dobro plati, a onda i da se dobro pokrene pa na kraju i da se pozicionira. Za polovne zvučnike i isti budžet (a pogotovu tako ograničen), bolje je potražiti bookshelf nego podnostojeće. Moj savet je da pogledaš neke od bookshelf modela Bowers&Wilkins snage oko 120W. To su vrlo dobri i pouzdani zvučnici, nisu teški za pojačala a njihov zvuk zadovoljava širok krug slušalaca. Pritom će ti ostati dovoljno kvaliteta u zvučnicima za bolje pojačalo ako rešiš da promeniš svoj JVC za nešto drugo ili bolje.

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, Shang Tsung said:

I da, stigli su po vecoj ceni (L19 model) i to 50e vecoj. Mozda je u pitanju neki drugi par zvucnika nabavljen iz drugog izvora, sta znam. Svakako su lepo ocuvani i verovatno i vrede 200e.

http://www.kupujemprodajem.com/Jbl-l-19-ocuvai--43202836-oglas.htm?filter_id=110939967

 

 

Screen Shot 2017-02-25 at 16.03.27.png

Kod Ivice je sve extra ocuvano ali vidi se da su zvucnici iz njegove ponude cesto sredjivani, ne mislim na drajvere vec na foliju tj furnir i mrezice. Nakon toga naravno da budu kao novi. Ljudi ih kupuju prezadovoljni jer imaju nesto u extra stanju ali pitanje je koliko bedno su izgledali pre toga. Pitanje je da li je bolje kod drugih preprodavaca kupiti malo losije ocuvan zvucnik (cesto i 30-50% jeftinije) na kome vidis koliko je presao ili neki kao nov sa presvucenom folijom i zamenjenom mrezicom. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...