Jump to content

Forum - tehnički i drugi problemi

giZ_Mo

Recommended Posts

Ajd sad ozbiljno, može neko da mi objasni u Äemu je fora sa teranjem novih Älanova sa foruma? Da li se tako osećate pametnije, superiornije?

DeÄko otvori temu Novajlija 

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/26228-novajlija/

prvo krene Rajko da troluje, onda se lik naljuti i kaže da će da ode sa foruma, a Miloš ga još lepo "spakuje"

Nikada ne pitaj Å¡ta ti možeÅ¡ da uÄiniÅ¡ za forum, već Å¡ta forum može da uÄini za tebe! Puno sreće na stranim forumima. Ta-da and thanx for nuthin' 

Ljubo, "zaboravio" si da pomeneš da je lik prvo sve nas napušio sa postom koji glasi ovako:

Kakav Rajko? Vidim da vi patite od paranoje...ako misliš da sam nekakav Rajko, to se lako vidi pomoću IP adrese....ali nije važno, ima dovoljno stranih foruma na kojima mogu da postavim isto pitanje i gde će mi biti normalno odgovoreno. Ta-da and thanx for nuthin'.

Ja sam mu samo uradio paste-back (isto kao i Milovanu 63 sinoć  :))

Mislim da si ti prvi trebao da reagujeÅ¡ i da ga spakujeÅ¡ sa "Ta-da and thanx for nuthin" ali kako hoćeÅ¡ - tvoj forum, tvoja pravila  :thumbsup2

U svoj iskrenosti,i kao neko ko je od skora na ovom forumu,Veoma malo ljudi ovde je "noob friendly".A to je bilo pre raznih trololo likova koji su se posle pojavljivali.Niko se nije rodio sa znanjem,a jos redji su ljudi koji su imali priliku da poslusaju sve i svasta pa da imaju neki poluoformljeni ukus.

U svoj iskrenosti,i kao neko ko je od skora na ovom forumu,Veoma malo ljudi ovde je "noob friendly".A to je bilo pre raznih trololo likova koji su se posle pojavljivali.Niko se nije rodio sa znanjem,a jos redji su ljudi koji su imali priliku da poslusaju sve i svasta pa da imaju neki poluoformljeni ukus.

Kada si malo duže na forumu stekneÅ¡ ne-po-gre-Å¡iv osećaj ko je ozbiljan a ko je zamlata. Dva posta su dovoljna. Ljuba ima Å¡iroko srce i nadljudsko strpljenje sa novim Älanovima, ali mislim da ih Äesto Å¡titi ne vodeći dovoljno raÄuna o starim Älanovima. 

Kada si malo duže na forumu stekneÅ¡ ne-po-gre-Å¡iv osećaj ko je ozbiljan a ko je zamlata. Dva posta su dovoljna. Ljuba ima Å¡iroko srce i nadljudsko strpljenje sa novim Älanovima, ali mislim da ih Äesto Å¡titi ne vodeći dovoljno raÄuna o starim Älanovima. 

Pa u potonjem slucaju covek nije dobio ni ta dva posta prednosti koliko im ti dajes,a ne bih rekao da je trololo,sto bi se cimao da kaci slile od svojih omiljenih grupa.(medju kojima ima kvalitetne muzike ko voli EBM).

Ja sam nov na forumu, i od kad sam se prikljucio nisam imao nikakav problem sa ''starim'' clanovima. Naprotiv, na sva moja pitanja ljudi su mi dali korektne i korisne savete. Secam se npr. da sam bio u prilici da kupim ATH gramofon, postavio sam pitanje i dobio odgovor da se radi o samo jednoj od brojnih losih kopija Technicsa...

Brojni su primeri da iskusni clanovi daju korektne savete pocetnicima...

Mislim da je ono sto nervira ljude pre svega manir navodnih pocetnika da u temi postave pitanje, a onda na date savete pocnu da ''sole pamet'' drugima, omalovazavaju predlozena resenja itd.

Podforum se zove ''pocetnicka pitanja'' a ne ''pocetnicki odgovori'' !

Ispratite samo koliko ljudi nakon dobijenog saveta ili odgovora na pitanje kaze ''hvala na odgovoru'' ili nesto slicno. OK je reci i ''hvala na odgovoru ali mi se ne svidja predlog iz to i tog razloga....'' Sve ce vam biti jasno.

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/gallery/album/75-musica/ ne moram uvek da se slozim sa covekom,ali Ljuba je u pravu.Masa forumasa je dobila warn/ban/trajni ban.....ako vec vide da se u nekoj temi radi o standard hajpu koja ne moze na dobro da izadje zasto se ukljucuju?Forumasi stvaraju clon-ove (ne bukvalno)....nemojte se javljati u tim slucajevima i bice svima bolje.Ceo taj lov na vestice samo odaljava postojece i odbija nove clanove.Opustite se ljudi,popijte pivo uz girice i muziku :listen Otvarajte konstruktivne teme a klonite se onih drugih.

Milose sve ljude podjednako postujem tako da stari/novi clan je za mene isti ako je prijateljski nastrojen.A to o nepogresivom osecaju.....budi ti u pravu ili ne,ok je to ali neka na tome i ostane.Ne moras dodavati ulje na vatru,ima ko ce o tome da brine.

Pisem ovo iz najbolje namere pa bih voleo da se tako i protumaci... :wave2

Ajd sad ozbiljno, može neko da mi objasni u Äemu je fora sa teranjem novih Älanova sa foruma? Da li se tako osećate pametnije, superiornije?

DeÄko otvori temu Novajlija 

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/26228-novajlija/

prvo krene Rajko da troluje, onda se lik naljuti i kaže da će da ode sa foruma, a Miloš ga još lepo "spakuje"

Nikada ne pitaj Å¡ta ti možeÅ¡ da uÄiniÅ¡ za forum, već Å¡ta forum može da uÄini za tebe! Puno sreće na stranim forumima. Ta-da and thanx for nuthin' 

Ljubo, sta je grupa E? :)

Mislim, toliko dugo me nije bilo na forumu, i nisam u toku. A kako izgleda, bolje da se vratim u svoju dimenziju ;)

Lik kojem sam (kako ti kazes) trolovao ZNA VISE OD MENE o Hi-Fi tematici; pogledaj samo sta je pobrojao od uredjaja. Kad sam ja dosao na forum nisam znao razliku izmedju integrisanog pojacala i cistog 'snagasa' ;)

Kako god, ovaj forum po disciplini sve vise lici na kasarnu.

Pozz  :wave2

Ljubo,  a da bi se koliko toliko izbegle zabune izmedju pravih novih clanova i trolova, da se malo vise postuje ono pravilo o koriscenju pretrage pre postavljanja nove teme ?  

Posto vecina novih tema pocinje sa "sta kupiti za xyz para " , teme koje su prezvakane xyz milion puta...

za starije clanove mozda i jedini logican savet... ukoliko se pojavi novi clan i postavi takvo pitanje, ukoliko zelite odgovorite, ali ako vidite da pocinje pokretac "novajlija " sara kao u par gornjih tema, jednostavno ne odgovarati vise .. Tema ce zamreti, a trolu ce sve vremenom dosaditi...

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/gallery/album/75-musica/ ne moram uvek da se slozim sa covekom,ali Ljuba je u pravu.Masa forumasa je dobila warn/ban/trajni ban.....ako vec vide da se u nekoj temi radi o standard hajpu koja ne moze na dobro da izadje zasto se ukljucuju?Forumasi stvaraju clon-ove (ne bukvalno)....nemojte se javljati u tim slucajevima i bice svima bolje.Ceo taj lov na vestice samo odaljava postojece i odbija nove clanove.Opustite se ljudi,popijte pivo uz girice i muziku :listen Otvarajte konstruktivne teme a klonite se onih drugih.

Milose sve ljude podjednako postujem tako da stari/novi clan je za mene isti ako je prijateljski nastrojen.A to o nepogresivom osecaju.....budi ti u pravu ili ne,ok je to ali neka na tome i ostane.Ne moras dodavati ulje na vatru,ima ko ce o tome da brine.

Pisem ovo iz najbolje namere pa bih voleo da se tako i protumaci... :wave2

Jbt, kakva demagogija. A ti si se kao ubio od otvaranja novih i konstruktivnih tema? Bart -> Find my content -> View all topics Bart has started -> There is no information to show  :crno-na-belo

Jbt, kakva demagogija. A ti si se kao ubio od otvaranja novih i konstruktivnih tema? Bart -> Find my content -> View all topics Bart has started -> There is no information to show  :crno-na-belo

Ako nisam otvarao puno tema onda ne stoji ovo sto sam napisao u prethodnom postu?

Offtopic: Iz nekog razloga su prestale da mi stizu notifikacije.Hint moderatorima da se baci oko da li je sve ok sa forumom....ne znam da li je samo meni tako...

Vidim da neko od modova udarniÄki briÅ¡e moje postove sa raznih tema.

Mogu li da znam zaÅ¡to se nesrećnom Dok Holideju toleriÅ¡e kada mi napiÅ¡e  :screwy  a onda se meni obriÅ¡e post sa  :moon ?

Mogu li da znam zašto se Milovanu 1963 toleriše kada mi napiše

svasta...kakve veze ima to sto si naveo sa njegovim pitanjem ? ako si to prosao, das odgovor, ako ne, onda bolje odmoriti nego lupetati

a meni se obriše post u kome mu odgovorim sa

svasta...kakve veze ima to sto si naveo sa njegovim pitanjem ? ako si to prosao, das odgovor, ako ne, onda bolje odmoriti nego lupetati

Unapred zahvalan, M

Mogu li da znam zaÅ¡to se nesrećnom Dok Holideju toleriÅ¡e kada mi napiÅ¡e  :screwy  a onda se meni obriÅ¡e post sa  :moon ?

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/25396-pravila-foruma/

- Postovi koji sadrže samo smajlije nisu dozvoljeni! Ako nemate šta da kažete, ćutite!

Što se ponavljanja/prepisivanja post-a drugog user-a, brisanje je najmanje što može da te snađe.

OBRISAN OFF/FLAME, ZA MAÄŒKE IMA POSEBNA TEMA

Pratio sam temu gde je Srdan postavio pitanje "Å¡ta kupiti za 100.000din", i na žalost konstatovao da mnogi Älanovi foruma ne daju konkretne predloge na ovakve teme već se ukljuÄuju u diskusiju viÅ¡e da prokomentariÅ¡u neki predlog iako nemaju liÄnog iskustva sa predloženim ureÄ‘ajima, ili da nekome u diskusiji "drže stranu". Da ne spominjem nedavne komentare na novijoj temi, gde se novopridoÅ¡li Älanovi direktno optužuju, prozivaju i sl. Takva praksa definitivno tera ljude sa foruma, Å¡taviÅ¡e izaziva revolt prema istom, Å¡to verujem da nije cilj.

Kao neko ko se godinama susreće sa kupcima poÄetnicima, mogu sasvim da razumem njihovu zbunjenost, neznanje, neodluÄnost, jer su većina potpuni poÄetnici na naÄin kakav ljudi koji borave na forumu ne mogu ni da shvate. Takvim ljudima je potrebno posvetiti vremena i imati posebno strpljenje u nekim situacijama. Oni Äesto ne znaju ni Å¡ta im treba, a kamoli kako da se odluÄe izmeÄ‘u novog i polovnog, skupljeg ili jeftinijeg. Naravno, ne tvrdim da je to sluÄaj u 100% ovakvih situacija, ali scenario se ponavlja Äini mi se previÅ¡e Äesto. Nisu svi trolovi, dupli nalozi i kojeÅ¡ta, imaju ljudi valjda i pametnija posla od zamlaćivanja baÅ¡ ovog hifi foruma, koliki god mu znaÄaj možda pridajemo.

Mislim da je viÅ¡e problem u tome Å¡to Å¡ire Älanstvo zapravo ne uÄestvuje u ovakvim temama, jer verujem da bi liÄna iskustva drugih Älanova koji su bili poÄetnici i kupili svoje sisteme sa ili bez pomoći foruma bila dragocena za buduće kupce. A to je upravo ono Å¡to izostaje, bojim se iz razloga mogućeg kritikovanja od strane stalnih/"dežurnih" Älanova koji bi ih prozivali ili kritikovali za izbore koje su napravili.

Upravo u povratnim informacijama i jeste problem.

Jako malo novih Älanova se udostojilo da, nakon predloga i diskusija, podijeli sa nama Å¡ta su izabrali, za Å¡ta se odluÄili, i kakvi su utisci, da li su zadovoljni.

Na kraju krajeva, i ja sam novi Älan i osim sitnih prepucavanja, a Å¡to je i normalno, jer nismo svi istomiÅ¡ljenici, uopÅ¡te nemam loÅ¡e iskustvo. Naprotiv.

To i ja dobijam, pa kada stisnem back on me izbaci iz foruma. Kada se ponovo nakacim, vidim da je poruka zapravo tu...

ali ima problema da duplim postovima. Kada stisnem "'poruka'' ne desava se nista...stisnem opet, nista,...opet ...nista...izadjem na silu, vratim se u forum, kad ono postirano onoliko poruka koliko sam puta pritisnuo ''poruka''...

To i ja dobijam, pa kada stisnem back on me izbaci iz foruma. Kada se ponovo nakacim, vidim da je poruka zapravo tu...

ali ima problema da duplim postovima. Kada stisnem "'poruka'' ne desava se nista...stisnem opet, nista,...opet ...nista...izadjem na silu, vratim se u forum, kad ono postirano onoliko poruka koliko sam puta pritisnuo ''poruka''...

evo opet...

Kad napiÅ¡eÅ¡ poruku, samo jednom klik na poÅ¡alji, onda klik na nove poruke ili poÄetnu stranu. ÄŒudan bag :huh: .