Jump to content


kućni ljubimci


don

Recommended Posts

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Poštovani lubitelji životinja, pasa posebno, drago mi je što vas mogu pozvati na treći Pit Bull Show Serbia - Košutnjak 2014.

 

Manifestacija nazvana Pit Bull Show ili skraćeno APBT Show je kinološki događaj koji okuplja sve ljubitelje pasa.

Skup koji za svoj primarni cilj ima jedno fer i zabavno sportsko takmiÄenje u razliÄitim disciplinama. Disciplinama koje jesu prvenstveno namenjene rasama tipa bull ali ne iskljuÄuju i druge.

Pored pitova koje skup ima u nazivu psi svih rasa i nerasni su bili i biće dobro došli na svim druženjima.

 

Okupljanje se održava sa idejom prikazivanja LEGALNIH sportova u kojima uÄestvuju psi sa svojim vlasnicima.

APBT Show NE propagira borbe pasa niti bili kakvo muÄenje i zlostavljanje istih.

 

Cilj nam je da promoviÅ¡emo rad sa psima prvenstveno kroz adekvatan odnos, uz poÅ¡tovanje zdravlja i svih etiÄkih i moralnih normi. EDUKACIJA ISPRED DISKRIMINACIJE!

 

Poslednji ali ne i manje važan razlog održavanja ove manifestacije je edukacija svih o nepostojanju opasnih rasa, pravilnoj nezi i radu sa psima.

 

Na sve to dodajte i kvalitetno i zabavno provedeno vreme u prirodi sa dokazano Äovekovim najboljim prijateljem – psom.

 

Prošle godine je to improvizovano, ali je odziv bio izvanredan i izgledalo je otprilike ovako:

 

ZvaniÄni sajt manifestacije je :

 

http://apbtshow.wordpress.com/about/

 

 

Nismo uspeli da se dokopamo velikih - konzervativnih i zabludelih medija, ali uspeli smo da bar malo ukolnimo medijsku blokadu koja nas pritiska u poslednje vreme:

 

Najava za APBT Show 2014 Kosutnjak - TV Kopernikus

 

ÄŒasopis ZOV:

https://flic.kr/p/nBArJv

 

Izvolite i sami se uverite u "istine" koju vam tabloidi u medijkoj hajci na nas i naše ljubimce serviraju godinama unazad.

 

Do viđenja!

Link to comment
Share on other sites

Poradite malo na užasnoj neodgovornosti vlasnika borbenih pasa. Prema nezvaniÄnim informacijama koje udruženja za dobrobit životinja dobijaju iz Sekretarijata za komunalne i stambene poslove Beograda i Zooveterine, najveći broj odbaÄenih rasnih vlasniÄkih pasa su upravo pit-bulovi. Jedan razlog je izuzetna zahtevnost te rase, drugi razlog su troÅ¡kovi gajenja, treći razlog je trenutna moda i hir. Golim okom se može videti da su pit-bulovi iÅ¡Äezli iz beogradskih parkova, a da su ih zamenili stafordi, koji su sada "in". "Zastareli" pit-bulovi su uglavnom zavrÅ¡ili u gepecima a zatim u avalskim i kosmajskim Å¡umama.

 

Udomite psa ili macu - ljubav i životinje se ne kupuju!

Link to comment
Share on other sites

Naravno, meÄ‘u uÄesnicima ima i udomljenih pasa sa ulice ili iz raznih azila.

 

Jedan od glavnih motiva je podizanje svesti o tzv. odgovornom vlasniÄkom odnosu prema psima.

Ne postoje opasne rase, svaki pas je individua za sebe i nije svaka rasa za svakog vlasnika.

 

Treba se DOBRO edukovati PRE nabavke ljubimca, a uÄiti svo vreme sa njim i pored njega i od njega!

Link to comment
Share on other sites

Iz mog iskustva i preporuke daleko iskusnijih odgajaca Rotvajlera, Dobermana i Pitbula je da onaj ko prvi put kupuje pas od tih rasa da najbolje nabavi za pocetak zenku zbog mirnijeg karaktera i vecu privrzanost za vlasnika bez oponiranje autoriteta. 

Link to comment
Share on other sites

Iz mog iskustva i preporuke daleko iskusnijih odgajaca Rotvajlera, Dobermana i Pitbula je da onaj ko prvi put kupuje pas od tih rasa da najbolje nabavi za pocetak zenku zbog mirnijeg karaktera i vecu privrzanost za vlasnika bez oponiranje autoriteta. 

 

Otprilike je tako i iz mog iskuistva, ali mislim da je tako sa svim psima.

Ženke su manje dominantne, lakše se vezuju za teritoriju, manje tvrdoglave, ne lutaju po komšiluku, sitnije su ...

Mužjaci su snažniji, krupniji, tvrdoglaviji, vole borbu za dominaciju u Äoporu, Äim se pojavi kuja u teranju znaju da pobrljave ....

 

Å to se Äuvanja i odbrambenog mehanizma tiÄe, kod ženki se teže ukljuÄuje jer su nekako staloženije i trpeljivije, ali kad jednom krenu teže ih je zaustaviti i obuzdati. 

Link to comment
Share on other sites

Poplava.jpg

 

Ugasite TV - razdragane voditeljke sa Studija B će vam samo podići pritisak. Saznajte Å¡ta se ZAISTA deÅ¡ava na Fejsbuku. Pomozite koliko možete - volonterski, donacijom, besplatnim SMS-om. Dopisujte se - ponekad je i prava informacija dovoljna da se nekome spase život ili imovina. 
 
Dok Äekamo da nevreme stane, posvetimo joÅ¡ viÅ¡e pažnje macama i kucama u kraju - i njima je padala kiÅ¡a, mokri su, hladno im je. Sve Å¡to Äinimo dobro, ljudima i životinjama, dobrim će nam se i vratiti  :thumbsup2
Link to comment
Share on other sites

Poplavljeni azili za životinje u Požegi i Ubu

15.05 18:22 Srbija
ub2.jpg
 

Azili za životinje u Požegi i Ubu su veoma ugroženi od posledica viÅ¡ednevne poplave koja doživljava svoj vrhunac, saznaje TV Best od Udruženja "Beta" iz ZajeÄara.

Portal životinje.rs takoÄ‘e prenosi da je u opÅ¡tini Ub situacija alarmantna, a meÄ‘u poplavljenim objektima je i PrihvatiliÅ¡te za pse. Objektu ne može da se priÄ‘e, a iz opÅ¡tine ne daju nikakvu maÅ¡inu, pa su upravnik Zoohigijene Ub i naÅ¡a sagovornica otvorili bokseve i sve pse pustili da se sami spasavaju!

 

Suzana Gojković iz PrihvatiliÅ¡ta u Ubu ispriÄala je da su ona i upravnik PrihvatiliÅ¡ta gazili kroz vodu koja im je bila do ispod pazuha, kako bi priÅ¡li prihvatiliÅ¡tu. Padali su viÅ¡e puta jer je voda bila veoma jaka.

 

Kada su doÅ¡li do zgrade pokuÅ¡ali su da dovuku vreće sa peskom i zaustave vodu koja je poÄela ulazi unutra. Dva Å¡teneta su se već udavila, a kako nisu imali drugu opciju, otvorili su sve kapije i bokseve i pustili pse da se sami spasavaju. Otvorili su im vrata od upravne zgrade kako bi i tu mogli da pronaÄ‘u skloniÅ¡te.

 

Nismo imali drugu mogućnost. Iz opÅ¡tine nam nisu dali nikakvu maÅ¡inu jer su već sve na terenu kako bi se spasavali ljudi. Upravnik Zoohigijene Ub Nenad Kusurović i ja smo se kroz bujicu probijali do pasa. Oslobodili smo ih, pa sada nisu zatvoreni, ali su okruženi vodom koja sve viÅ¡e nadolazi. Obilazićemo ih da vidimo kako se snalaze, a ako bude bilo potrebno da nekog iznesemo na rukama. Službeno vozilo PrihvatiliÅ¡ta je u vodi... Morali smo da pustimo pse, jer bi se u suprotnom svi udavili. Ovako će bar neki naći suvo i sigurno utoÄiÅ¡te. Posle ovog potopa tražićemo ih po gradu... Pozivam sve ljude koji bi na bilo koji naÄin mogli da nam pomognu da evakuiÅ¡emo pse. Nemamo Äime da ih izvuÄemo, pa nam je potreban kamion ili traktor. Ovako se do pasa može samo doplivati

 

 

rekla je Suzana Gojković. Većina pasa, od ukupno 130 koliko ih živi u PrihvatiliÅ¡tu, nalazi se u jedinoj suvoj oazi, upravnoj zgradi koja je na neÅ¡to viÅ¡em terenu. Putem koji vodi do njih ne može se proći nikakvim vozilom.

 

http://www.tvbest.rs/51884-poplavljeni-azili-za-zivotinje-u-pozegi-i-ubu

Link to comment
Share on other sites

Hvala, Kajzer. Bukvalno sva udruženja koja poznajem su već danima na nogama, u kolima, u Äamcima - spasavaju životinje, otvaraju Å¡tale u evakuisanim domaćinstvima, razvoze hranu. Nadam se da ne traba posebno objaÅ¡njavati da bi nekontrolisani pomor stoke predstavljao ogromnu bakterioloÅ¡ku opasnost za sve. 

 

Kuce.jpg

 

Klopa za ljubimce se može donirati u Mikseru u Karađorđevoj, 24h dnevno.

 

Donacije.jpg

 

Ovaj tekst možete podeliti:

 

"Iako su ljudski životi prioritet, apelujemo na sve da ukoliko nađu napuštene životinje i njih spasu od sigurne smrti. U trenucima dok se cela zemlja bori sa vodenom stihijom i dok se pojavljuju vesti o prvim pronađenim žrtvama, našu sudbinu dele i životinje koje je zadesila ista sudbina. Iako je veoma teško, i ako su svakako ljudski životi najvredniji, apelujemo na sve da ukoliko naiđu i na napuštene životinje, i njih spasu od sigurne smrti.

 
Prethodnih dana, Å¡irom Srbije su njeni mnogi graÄ‘ani pokazali da uprkos svemu, ne zaboravljaju svoje najvernije prijatelje. Zbog svega toga upućujemo javni apel: Pomozimo i njima, ne ostavljajmo ih, jer oni nikad nisu nas ostavili!"
Link to comment
Share on other sites

Treći Pit Bull Show - Košutnjak 2014. godine, zakazan za 18. maja kasnije pomeren za 25. maj

ODLAŽE SE DO DALJEG, u skladu sa vanrednom situacijom i suspenzijama svih sportskih i kinoloških manifestacija.

 

PS

Ne odustajemo tako lako i prvom prigodnom prilikom ćemo organizovati i pozvati vas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...