Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Nije to "ona" plastika, već prava. Mada, više mi se dopadaju recimo ovi na Luxman-u:

M600A_rear_small.jpg

Ima ih i na jaÄim Accuphase modelima. Å to se nivoa izrade tiÄe Accuphase služi za primer ostalima. Ne govorim o zvuÄnim dometima.

Ti plasticni konektori perfektno stezu zicu i najprakticniji su za upotrebu . Koristio sam ih na Accuphase E-205 (85-6 godina) nisu bili bas isti ali daju odlican osecaj i prakticnost prilikom rukovanja.Da su kupci nasli zamerku verovatno bi posle 30 godina bili zamenjeni!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Zanimaju me miÅ¡ljenja o novom dp-410 plejeru i usporedba sa jaÄim modelom dp-510 . Vidim da osnovni model uvek ima sakriveno napajanje na slikama. Opravdava li ovaj drugi razliku u ceni (oko1500 eur ako se ne varam)? Å ta mislite o njihovoj dac upotrebi i bi li investirali u standalone dac ukoliko posedujete ovakav cdp?

Posted

Slusao sam i DP-400 i DP-500 i mogu ti reci da je DP-500 bolji. Ne toliko u detaljima ili extenziji, DP-400 je odlican plejer, ali meni je DP-500 bio muzikalniji. Da li vredi razlike u ceni? Za te pare to je uvek pitanje kome :). U pitanju su nijanse, ali se cuje. Verujem da je razlika slicna i na 410/510, primetna u svakom slucaju. 

I ne, ne bi razmisljao o standalone DAC-u. Ja slusam osetno jevitniji CD plejer i ne razmisljam o DAC-u uopste. :) Dodatno, oba ova mogu da ti rade kao DAC, sto je zgodno ako imas npr. neki DVD/BR plejer, PS3, ili mrezni strimer.... 

Posted

Ja ne. Iskreno, ja nikad ne bi vezivao racunar USB-om na takav plejer. Media player da, racunar ne. Ako vec hocu, uzeo bi neki externi konvertor, ako nista zbog boljeg galvanskog odvajanja. Ti konvertori su, u odnosu na cenu tog plejera, dzabe. 

Posted

Evo model ima svoje napajanje i, koliko sam citao (nisam ga probao), on stvarno sve razdvoji i jako lepo radi. Pise da ima transforamatore na izlazima, tako da je to sigurno to (mada ima i optika).

BTW, racunam da ne dajes te pare za CD plejer ako ces ga 90% vremena koristiti kao DAC. Ako ces 30% koristiti kao DAC ulaganje u bolji USB/SPDIF konverter ima smisla, ipak on kosta 10% cene uredjaja a znas da radi kako valja. 

• 1 month later...
Posted

Kako gledate na to Å¡to stariji modeli int. pojaÄala nemaju mogućnost invertiranja faze? Je li to preko potrebno pri povezivanju ne-japanskog ureÄ‘aja sa balansiranim outima?