Jump to content


Naim & Neat


beast

Recommended Posts

Dragi forumaši,

evo da vam predstavim svoje uređaje.

Dakle od komponenti su tu:

1. Naim Supernait

2. Naim Cd5x

3. Naim Flatcap2x

4. Neat Momentum 4i

ZvuÄniÄki kabl je (da pogodili ste :D ) Naim Nac A5, a interkonekt kablovi su standardni Naim-ovi koji se dobijaju uz komponente.

PoÅ¡to mi proletos nije uspelo da kompletiram Quad sistem (99 pre, 909 i 99 cd-s), krenuo sam u potragu za neÄim drugim. Posle sluÅ¡anja Nad masters serije, Unisona, Rotela, Denona i Naima odluÄio sam se za ovo poslednje (prvi put u životu sam kupio pojaÄalo bez ton kontrola).

E sad, od pokuÅ¡aja nabavke Quad sistema ostale su mi dve komponente CD (koji je sad u domu Admirala) i Wharfedale Opus zvuÄnici. Kada sam prikljuÄio Naim-a na zvuÄnike shvatio sam da to i posle usviravanja komponenti neće zvuÄati onako kako bi ja želeo. Tako je i bilo, pa sam prvo pokuÅ¡ao sa kablovima da popravim neÅ¡to Å¡to se nije dalo popraviti, a kada to nije dalo rezultata bacio sam se na potragu zvuÄnika. SluÅ¡ao sam Harbeth, ProAc.... i uvek mi je falilo basa. Onda sam prelistavajući Naim forum naleteo na detalj da je Neat jedan od Perfect match-a za Naima, a joÅ¡ kada sam proÄitao da Momentum 4i ume da bude malo bumi shvatio sam da mora nekako da ih Äujem. Zadesilo me da budem u Sloveniji kada je kod njih bio audio sajam, meÄ‘utim distributer nije imao Momentum 4i na lageru pa sam ostao uskraćen da Äujem kako sviraju.

RazmiÅ¡ljao sam celih 5 dana Å¡ta da radim i odluÄio da ih kupim na slepo (gluvo). Pa poÅ¡to piÅ¡em ovaj post shvatate da se nisam pokajao.

Mada su radili tek neÅ¡to viÅ¡e od 100 sati (u uputstvu piÅ¡e minimum 200), prezadovoljan sam onim Å¡to Äujem. Sve je tu i visoki i srednji i naravno bas koji kod mene i u mojoj sobi nije bumi.

Mada su vrlo osetljivi na pozicioniranje uspeo sam da ih iz druge namestim na poziciju iz koje se Äuje onako kako želim.

ÄŒisto jasne visoke i perfektan srednji ton sam imao i na svim ostalim zvuÄnicima, tako da bi rekao da je za to zaslužan Supernait a poÅ¡to sada imam i bas mislim da je to zasluga Momentum-a. Možda i greÅ¡im ali tu su iskusniji forumaÅ¡i i tehniÄki potkovaniji od mene pa neka me isprave.

Toliko od mene, odoh da uživam u muzici. Pozdrav.

post-3977-128510707572_thumb.jpg

post-3977-128510707587_thumb.jpg

post-3977-128510707604_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

da te pitam

koliko si sada zadovoljan sa ovim izborom

da li bi ga kupio opet ili bi išao nešto oš skuplje

pozdrav

pogledao cijene na sajtu

Kao Å¡to sam napisao u uvodnom postu prezadovoljan sam izborom. A Å¡to se tiÄe kupovine mislim da će sledeći kredit ići na neÅ¡to drugo a ne na hi-fi. :P

Link to comment
Share on other sites

Kao Å¡to sam napisao u uvodnom postu prezadovoljan sam izborom. A Å¡to se tiÄe kupovine mislim da će sledeći kredit ići na neÅ¡to drugo a ne na hi-fi. :P

lijepo je ako je to sistem forever

pogotovo još što je uzet na kredit

mislim da se ne bih usudio kupiti nešto takvo na kredit

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Lepo,lepo,cestitke,linija sastavljena po jednoj filozofiji, ako si dobio zvuk sto si hteo/trazio onda tu nema sta da se doda :P .Nego pojasni nam malo vise u detalje:Supernait ima D/A konverter u sebi,uzeo si separatni CD plejer.Da se nije tu nesto "dupliralo"?.Nije li se moglo ici linijom pre+power iz para kolko kosta Supernait kad se vec uzimao separatni CD plejer?..Na koju komponentu je prikljucena ta separatna sekcija napajanja,ako sam ja dobro prokljuvio(?) to moze i na pojacalo a moze i na CD plejer..kako se cini taj Neat sto ima bas prema nadole u tom izobarik sistemu pa jos refleks otvor prema natrag..Sta slusas od muzike?

Link to comment
Share on other sites

@ Paja959

Cd je povezan u svoj ulaz u pojaÄalo, tako da se ne koristi SN-ov D/A konverter. Uskoro ću probati da prikaÄim komp na SN-ov dac da Äujem kako to radi. To je ujedno i razlog Å¡to je odluka pala na SN.

Flatcap2x je prikljuÄen i na cd i na pojaÄalo, tako da Å¡to se cd-a tiÄe njemu ostaje napajanje digitalne sekcije a Fc2x preuzima napajanje analogne.

Za Neat sam već rekao da ima odliÄno definisan bas pa pretpostavljam da je to uticaj izobarika.

Od muzike sluÅ¡am akustiÄnu gitaru, stariji rock, hard rock i metal. Dakle gitara, gitara i gitara.

@ostali

Thanx. :P

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...