Jump to content


gvlada

Članovi
 • Posts

  8,052
 • Joined

 • Days Won

  16

Everything posted by gvlada

 1. Ако немаш места за 7.2 иди на 5.2.2 са тим да атмос звучници буду изнад слушаоца.
 2. Атмос се надограђује на постојећи звук. Dolby TrueHD је основа и атмос има своје информације које се додају на висинске звучнике. Прескочи типа бацање пара су тзв атмос звучници који раде на принципу рефлексије.
 3. Ако је производ 100% у продавници, чим се изнесе вреди 70% за даљу продају. Касније је полован па вреди 50% цене. Временом вредност опада. Реално ти реликти прошлости би требало да вреде 20-30% цене али због људи вољних да плате нешто више него што вреди, из незнања, неукости или глупости, цене су много веће. Продавац продаје за колико може више да прода, реално цену диктира купац и његова спремност на њу.
 4. Ако немаш 2-6 звучника горе џабе ти омогућена опција. Постоје звучници који шаљу одоздо на плафон па рефлексија, па прескочи... Моје искуство је када се навикнеш на атмосферу, без ње си у вакууму.
 5. Кад бих ишао скроз требала би ми два панела од по 240х120цм за плафон, између њих остаје осветљење. Били би црне боје, таман да утамни површину због пројектора а опет не би падала прашина на њих да се примећује.
 6. Изгледа је занимљив. На пар места сам слушао системе са скај-дифузорима и утицај је одличан али још нисам пробао код мене. Поред плуте и бад панела, то могу само на плафон да ставим.
 7. Одлично изгледају, боју си супер уклопио. Како утичу на звук?
 8. Пристојан коакс кабл и повежи.
 9. Можеш физички али не би ништа добио тиме.
 10. Једино ако тај дак има и право, квалитетно претпојачало. Увек је боље одвојено, наравно.
 11. Како сам уживо слушао 4.8 у акцији а и више пута слушао поређење извор у снагаш и претпојачало између, колико год био добар звук у првој варијанти са претпојачалом биће приметно бољи.
 12. Иде ова тема са маракане у макарену а после можда и у макарону...
 13. Актуелни модел је модел прављен у садашњости, стар неколико месеци, унапређен. Модел из 90их је стар деценијама и имао је своју вредност тада. Коришћен је, материјал стари и троши се. Нема логике да му цена скаче. Једини разлог би била зарада продавца.
 14. Него? Звучник стар преко две деценије треба платити као да је актуелни модел?
 15. Хаха, да... може да чува рибице.
 16. Реално ти звучници са сталцима вреде дупло мање, али ако ти желиш да их купиш за цену нових после пар деценија....
 17. Кућиште је занимљиво и проветрено деф са свих страна. Зато питам да не улази превише прашине. Фино.
 18. Добар хтпц, занимљиво кућиште. Колико прашине улази?
 19. За 4К и све на макс треба...
 20. Није лоше наравно али једноставно је 1080р материјал мин за 110" код мене.
 21. Ок, основно је да буде 16:9 и што веће може да стане.
 22. Проблем код платна је када почне да се гужва. Баци слику на завесу и видећеш да смета. Платна са фибером су много издржљивија. Друга ствар је да тражиш искључиво 16:9 платно са црним оквиром слике. Ако соба није мрачна, ако има рефлектујуће површине около, белог зида или нема црног оквира много се наруши квалитет слике.
 23. Клима и било који ав, ит уређаји не би требало да деле ни фазу а камоли шуко. Пре пар година тражио сам платно и једва се некако снашао на мађ сајтовима. Узми највеће које може да стане.
×
×
 • Create New...