Jump to content


Narog

Članovi
  • Posts

    449
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Narog's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Hvala na odgovoru,da li znaš radni ciklus te igle, negdje navodi oko 300 sati,a neki tvrde i preko 1000 . Eliptična igla je u pitanju,.. Da li se na ovu Red mogu mijenjati različite vrste igala,...?!
  2. Navukao sam se na iglu ponovno nakon 27 godina, apstinencije,.. Srećom ploče nisam bacio,nego ih poklonio prijatelju ,koji ih pazio i mazio..Ali on je ostao na CD playerima ..A LP je vratio..Tako da.. Tako da suPitanje za vlasnike Tehnicsa..Postao sam vlasnik ovog modela, komplet refresh i restauracija, odličan..od vrhunskog majstora.. izgleda i radi besprijekorno, Na njemu je orginal zvučnica c270,i sada da li da naručim tu iglu ili nešto drugo. Kakav vam je zvuk te orginal zvučnice Nešto sam čitao da bi Ortofon red bila dobra investicija, Nagaoka mp110.. Kakav prijedlog imate za phono preamp??? Hvala puno na odgovorima..i predlozima. Long live vinil.
  3. Imam dva hard diska puna,streamam mjuzu,Tidal HiFi, imam 100 ak cd, klasika i jazz.. To sam povezao preko Music Fidelity v90 dac, Imam pc samo za muziku,preko foobara..tako da nemam potrebu za nekim dodatnim streamerima... Mogu jedino sa vremenom uložiti u bolji Dac,kabele,struju, akustične trapove... Tako gramofon do 500 e,nije krš a nije ni hiend.. Znam da je to igra bez granica,i stalno se može usavršavati i dizati... Pa imam i posao,obaveze, koliko mi vremena ostane za slušanje muzike, možda dva,tri,sata.. Tako definitivno Tehnics,čekati povoljno priliku
  4. Ovaj sa Linn ručkom me bas profi.. Nekako bi se držao d.d, stroboscope, automatic, zbog komfora.. Imao sam davno dva dobra gramofona bas klasika Garrard i Lenco , još davnih 80,90 ih. Pa sam odustao od njih,i kupio CD player.. A ploče sam dao prijatelju,reko sebi,ne treba mi takav stres, zvučnice,igle, podesavanje tegova,anti scating,prašina,zvuk motora... sjećam se Ortofon Blue,Shure,i Grado glava Ali prijatelj mi je donio svojih 300 LP.. Šta mi je to trebalo,uživao sam u PC audio..bez stresa,ali grehota da vinili budu u kartonskim kutijama.. Pa me to eto zaintrigiralo.. Moram gramofonsko predpojačalo nabaviti svakako, imate li prijedloga.. Možda Pro ject,Rega ili Music Fidelity.. Ja imam Gs20 monitor audio i Music Fidelity ms2i..
  5. Da samo treba biti strpljiv kao u slučaju ovog 1700 modela. Iz lične kolekcije,pažen,mažen, vrhunski proizvod u super stanju.. Vidi se da čovjek ide u detaljno stanje..
  6. Nisam alergičan I na Dual,Micro seiki, Thorens.. Ali to je staro po oglasima, pregaženo.. Ajde da je rađen refresh..ovo sve ostalo je lutrija ili mačak u vreći..ili da se sve raspada od starosti, vlage.. Može to odlično raditi, a možda rikne za tri dana..da poznam vlasnika ,to bi bilo idealno.. Estetski Može biti divan a unutar.. Ja bi direct drive, automatic, strobo...s ručka.. Na što treba obratiti pažnju kod testiranja gramofona na koje detalje? Poslano sa mog SM-T500 koristeći Tapatalk
  7. Imam nešto para sa strane i kupio bi si gramafon do 500 e Išao bi na Tehnics,jer je ime koje znači sigurnost,i da ima dijelova i da se daju nadograditi. Dugoročno su isplativi i cijena im je stabilna.. Kakva su vaša iskustva?
  8. E sad me muči novi problem, nikada kraja, prijatelj mi je donio 300 LP, jazza,rocka, classice..od Seli u USA,jbg grehota baciti,a nemam gramafon.. Eto pitanje da li da idem na stare Duale,Tehnike,Pionire,Micro Seiki koji se meni sviđaju,ali polovno i ne znam u kakvom su tehničkom stanju ... direct drive, automatic, strobe light,.. Ili da kupim novu Regu, Pro ject,ili Audio tehnika....eh jbg
  9. Roxan Caspian nemam majstora koji bi ga trenutno pogledao,ali nema veze. Kada se sredi to pojačalo radi još 20 godina bez problema.. Za lampe i hibride, nemam baš volje ni interesa,.. Zato sam kupio novog Music Fidelity ms2i,na akciji sa 1100 e,pa na 743 sniženje,na 100 rata i hajfaj uživaj.. Pojačalo je toliko močno,potentno,muzikalno.. Za slušanje muzike basa ima, kontrabasa u jazzu, akustične instrumenti su prirodni.. Mogu reći da sam oduševljen u kombinaciji sa sa Dac v90,fino to radi za malo para puno muzike,a sa MA gs 20 odlično se sljubljuje..još da imam prostora za poigrati se pozicijom..
  10. Da znam za hibridna pojačala i tube amp.. Znam da ih spominju u vezi Monitor Audio zvučnike.. Baš sam gledao jedan tube preamp koji se puno reklamira i hvali Bellari pa 555, Da li to što mijenja na zvuku,za 200 $..? Ako bio neki Tehnics kupio,treba biti u dobrom stanju svakako,i sređen,ipak su to stari uređaji.. Vidim Rega planar P1 je best buy?? Imate li iskustva sa ovim komponentama??
  11. Pa slusam na Caspianu Mk2 muziku,ali taj model ima dosta godina...i dao je sve.. Zelio bi promjene.. Treba refreš,a nemam majstora koji je ozbiljan,to bi koštalo nekiih 500 e.sa orginal dijelovima,i... garancijom A Pro ject,A.T,ili Rega planar novi uređaji,entry level.. Vidim da dosta govore o Music Fidelity I Monitor audio kao dobroj sinergijii. Zanimaju mene i vintage gramofoni Tehnics,Dual,Thorens ali u dobrom stanju svakako.. Tu se može tek experimentirat za različitim glavama,phono preamp,ili ožičenjem..
  12. Imam nešto i compact diskova,to ponekad zavrtim na Blue Ray playeru,. Nego u zadnje vrijeme mi se mota gramafon, prijatelj mi je odselio u US,pa mi ostavio 300 LP i 100 cdj. A gramon sam bacio tamo negdje 98,99. I nemam na čemu slusati,i sada se pitam da li meni treba za gnjavaža,prašnjave ploče,glave,igle,stoboskopi,ručke,žice,magneti. Slična gnjavaža na koju sam zaboravio,ali znatiželja mi neda mira.. Znaci treba mi u budućnosti phono preamp I neki solidan gram. Ne neki krs,odron..Audio tehnika ili Proj ect.. E onda igranka može da započne.. A imam strimer pali i sviraj.. Toliko pitanje a tako malo novaca..
  13. Poštovani članovi zanima me vaše mišljenje o ovom ampu. Nisam baš u prilici da ga slusam.. Kakva su iskustva,inače bi bili upareni sa Monitor audio gs20,sa v90 dac,PC audio.. Da li je to dobra kombinacija,da li imaju bassa ili treba sub..,kakvi su vokali i klavir, gitara.. U cirka 30mk2 sobi,slußam, jazz, classicu i ponekad rock'n'roll.. Da li je to muzikano pojačalo.. Hvala na odgovorima..
  14. Narog

    Šta se sluša ?

    Chicken Schak. Christine Perfect - Mcvie. Rip.
×
×
  • Create New...