Sonichammer

HiFi distributer / proizvođač
 • Content Count

  7,818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

About Sonichammer

 • Rank
  Impulse Hi-Fi Audio

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.impulsehifiaudio.rs/.

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Makenzijeva Beograd
 • Interests
  hifi

Recent Profile Visitors

9,194 profile views
 1. Cime garantujes? Ja sam siguran da nece.
 2. Prodaja garderobe i obuce , npr je sport sa daleko debljim marginama od HI FI Nabavna cena odredjenog utedjaja je ista i za bogato nemacko i siromasno srpsko trziste npr... uz to, daleko su visi troskovi transporta, zatim carina, pdv... sve se to ugradjuje u krajnju cenu. Ko posluje legalno, treba da uracuna troskove prostora, komunalije, socijalno i penziono zaposlenih... Treba zaracunati i potencijalno moguce troskove po pitanju garancije. Iz te perspektive, marze nisu ni malo debele. Takodje, ne daju svi brendovi iste marze. Na sve to dalje treba dodati i k
 3. Garanciju daje distributer. To je zakonska obaveza. Naravno da visina osnivackog kapitala nema veze sa odgovornoscu firme prema klijentu a jos manje je znak solventnosti firme.
 4. Los ti je rezon. Ne prodaju direktno da snize krajnju cenu nego da maksimizuju profit. Ne pretendujes valjda na mogucnost da kao IT-evac poznajes trziste i psihologiju proizvodjaca bolje od distributera koji se time bavi preko jedne decenije a i pre toga je bio u srodnim biznisima?
 5. Znam ih bar 10, ovde na forumu koji zagovaraju probu kod kuce kao gotovo obaveznu a imaju utrdjaje koje pre kupovine nisu ni culi ni videli uzivo. Ima tu sprava i preko 10.000€.
 6. Carinska stopa za pravna lica moze biti i 5 i 20% a moze i da je nema. Zavisi od situacije.
 7. @garson A gde da vrati nego proizvodjacu alo je kupio online od proizvodjaca direktno?
 8. Samo malo pojasnjenje: nisam imao prilike da mi proizvodjac ponudi po nizoj ceni uredjaj koji je davao na probu , tj ono sto ovde zovemo “open box”.
 9. 1. Zato i nemam “online” prodavnicu. 2. Mislio sam da diskutujemo zbog izvlacenja korisnih zakljucaka primenljivih na nasu mikro stedinu. Ako diskutujemo za rad diskusije i “filozofiranja kako je u Americi”onda je to nesto drugo i tu se ne bih mesao. Vi naravno nastavite
 10. I te kako je u vezi sa temom. Zasto bih za iste pare kupio direktno ako nije finansijski povoljnije? Potencijalno imao problem sa ostvarivsnjem garancije - slanje.,postarina, izvozno uvozne dazbine i papirologija.... a isto to imam u radnji iza coska? Zbog probe od 15 dana kod kuce? Bull po mom misljenju. Ko hoce, neka kupije online, nemam nista protiv.
 11. Nikad za ovih 14 godina bavljenja nisam dobio od proizvodjaca “open box”, “ex demo” ili slicnu ponudu. Open box ponudu daju krajnji prodavci - dileri. Nikad proizvodjaci, koliko ja znam.
 12. Dobro razmisljanje mada mene kao kupca mnogo vise zanima da nisam “kao nov” dobio vec X puta probani i vraceni utedjaj .
 13. Nkrgovicu (i ostali koji tako mislite) uopste nisi u pravu, mrzi me da quote-ujem sa telefona... Direktni primeri ali ne i jedini su Mytek, Innuos i M2tech - firme sa kojima imam direktnu saradnju (ili sam imao). Navedeni prodaju online , direktno ali i preko dilera/distributera. Dakle, cena je ista i kod mene za npr Mytek Brooklyn Dac + a i na Mytek sajtu. Mislite da ja Mytek prodajem bez profita ili ..? Ako ga prodajem sa profitom a isto kosta i Kod Mytrl-a “direktno” pa gde je tu benefit za kupca? Naravouceniije, ne zaludjujte se. Direktna kupovina ne zn
 14. Ne bih ti savetovao put za Krusevac. Majstor ti se ne javlja. Time ti je pokazao i kakav je majstor i kakav je covek. Nadam se da mu se nije nesto desilo, daleko bilo... Kad je situacija “vruca”, stvari se lako otmu kontroli i posle vrag odnese salu. Zbog cega? Znog pojacala od 100€ i “majstora”? Nije vredno... Bolje napisi kako se “majstor” zove i da ga treba izbegavati (ako mislis da treba). Time ces mu vecu stetu naneti nego da ti vrati pare i plati troskove puta do Krusevca AKO vrati i ako plati... Ako treba dobar majstor u Bg ima ih nekoliko da ja znam... p.s. ko
 15. Sad si vec otisao u politiku ali stecom moderacija spava cak i kad ucestvuje na thread-ovima.