Nagrade audio panela

EUROPEAN LOUDSPEAKER 2012-2013
KEF LS50

Na prvi pogled LS50 izgledaju kao minimalistički zvučnici sa jednim drajverom, ali su zapravo daleko sofisticiraniji. U stvari, drajver pripada čuvenoj KEF liniji dvosistemskih Uni-Q jedinica, sa visokotoncem postavljenim u akustički centar mid-basa. Poslednja verzija ovog drajvera izvedena je u zlatnocrvenoj boji i opremljena membranom od legure magnezijuma i aluminijuma, sa dužim hodom koji poboljšava reprodukciju niskih tonova. Kabinet nije samo prelepo obrađen već i veoma čvrst, sa višeslojnom izolacijom između kabineta, unutrašnjih ojačanja i prednjeg panela. LS50 ispunjava obećanja proizvođača i isporučuje veoma voluminozan zvuk, jasnu pozornicu i bas koji zasenjuje njegove kompaktne dimenzije. Zatvorite oči i bićete ubeđeni da slušate daleko veće zvučnike.

EUROPEAN TWO-CHANNEL SYSTEM 2012-2013
Cambridge Audio Azur 851C + 851A

U kojim situacijama je CD plejer više nego CD plejer? Kada je dizajniran kao eksterni D/A konverter i upotpunjen integrisanim CD transportom. To je novi 851C, najbolji Cambridge audio-plejer do sada, koji objedinjuje sofisticirani dizajn DAC kola sa USB portom i brojnim digitalnim audio-ulazima. Pojačalo 851A iz iste serije je jednako svestrano, sa najnovijom verzijom patentirane Class XD tehnologije, koja sa lakoćom prevazilazi snagu od 120 vati. Dakle, dok DAC/plejer 851C donosi smirenost i staloženost, 851A je pravi vuk u jagnjećoj koži, snagator koji čvrsto kontroliše zvučnike i isporučuje definisan, snažan i dubok bas. Sa 851C i 851A dobijate vrhunsku tehnologiju po ceni koja je znatno ispod high-end kategorije. Dodajte im najbolje zvučnike koje možete da priuštite i ovaj dvokanalni sistem uvešće vas u pravi hi-fi raj.

EUROPEAN WIRELESS HI-FI 2012-2013
Dynaudio Xeo

Hi-fi bez kablova? Ako je ovo vaš san, Dynaudio nudi rešenje sa novim Xeo bežičnim audio-sistemom. Ako Wi-Fi tradicionalno asocira na lo-fi, Xeo uspostavlja novi standard zahvaljujući prenosu muzike u 48 kHz/16-bitskoj rezoluciji do novih Xeo 3 regalskih i Xeo 5 podnostojećih zvučnika. Oba modela su opremljena parom pojačala od 50 vati za pokretanje niskotonskih i visokotonskih drajvera, dok Xeo transmiter sadrži analogne, USB i optičke digitalne ulaze za podršku velikom broju hi-fi izvora. Xeo ne samo da podržava više izvora, već može da strimuje muziku u tri odvojene zone, šireći živopisan i dinamičan zvuk kroz čitavu kuću.

EUROPEAN STREAMING PRODUCT 2012-2013
Pioneer N-50

Hi-fi komponente sa mrežnim povezivanjem napreduju zastrašujućom brzinom, ali Pioneer N-50 znatno je ispred drugih i postavlja standarde u svojoj klasi. LCD ekran dijagonale šest centimetara prikazuje mnogo informacija, uključujući sliku omota albuma, detalje o tipu datoteke i frekvenciji uzorkovanja. N-50 je takođe znatno teži nego što njegov nizak profil sugeriše, što je zasluga višestrukih napajanja i ojačane šasije. Ali, što je najvažnije, njegova DLNA kompatibilna mreža podržava fajlove najviše rezolucije (192 kHz/24-bita), a tu su i drugi priključci za povezivanje sa digitalnim izvorima, kao i USB port i eksterni Wi-Fi/Bluetooth adapteri. Kad je muzika u pitanju, N-50 kreira scenu u koju se može ušetati – gitare zvuče graciozno, a činele pršte dok on plete svoju digitalnu magiju.

EUROPEAN HI-FI HEADPHONE 2012-2013
Sennheiser HD 700

Sennheiser je već decenijama jedan od predvodnika razvoja slušalica, a to iskustvo se primećuje i na novom modelu HD 700. Trenutno prepoznatljive po elegantnoj i veoma modernoj estetici, ove slušalice otvorenog tipa sadrže bogatstvo naprednih materijala. Mekani velur na slušalicama podržan je nosačem sa silikonskim ispunom, dok je efikasnost drajvera poboljšana sistemom za hlađenje magneta. Veoma udobne za nošenje, HD 700 zadržavaju Sennheiserovu tradicionalno detaljnu reprodukciju, čemu doprinosi patentirani sistem pregrada postavljenih pod uglom. Dodatno, zvuk ovog modela je pun i topao, što podstiče dugačke slušne sesije.

EUROPEAN D/A CONVERTER 2012-2013
Audiolab M-DAC

Nova era USB audio-signala sa računara ponovo je rasplamsala borbu na tržištu eksternih D/A konvertera. Među novim modelima USB D/A konvertera malo je tako jednostavnih i svestranih modela kao što je Audiolabov famozni mali M-DAC. On radi sa bukvalno svakim PC i Mac računarom, bez posebnih USB drajvera, dok njegov pregledni ekran prikazuje bogatstvo informacija o reprodukovanim audio-fajlovima. Integrisana kontrola glasnoće omogućava da M-DAC radi i kao digitalno pretpojačalo, a izbor od sedam digitalnih filtera dozvoljava fino podešavanje zvuka. I to kakvog zvuka – snažnog, detaljnog i suptilnog, koji pogađa pravo u srce muzike i prikazuje nam njenu dušu. Ovo je proizvod veoma visokih performansi, savršen za početnike, ali i iskusne entuzijaste.

EUROPEAN TURNTABLE 2012-2013
Pro-Ject Debut Carbon

Uprkos nazivu, Debut nije početni model u ponudi, ali jeste okosnica veoma uspešne kompanije Pro-Ject. U svojoj poslednjoj verziji Debut sadrži jednodelnu šasiju dostupnu u sedam boja visokog sjaja, sa tanjirom od metalne legure i pogonom preko kaiša. Oslanjanje motora takođe je poboljšano, ali najznačajnije unapređenje je nova ručka od karbon-fibera, izvedena iz popularnog modela 9cc. Ovaj gramofon izgleda, ali i zvuči kao zreo i potpuno razvijen proizvod, sa dinamičnim i ritmičnim zvukom, koji veoma podseća na neke daleko skuplje modele. Vokali su prikazani potpuno jasno i sa adekvatnom težinom. Ukoliko ste zainteresovani za oživljavanje svojih starih vinila, Pro-Ject Debut Carbon predstavlja savršen izbor za početak.

EUROPEAN HIGH-END AUDIO 2012-2013
DALI EPICON 8

Danski proizvođač zvučnika DALI nije nepoznat u high-end krugovima, a poslednji dodatak EPICON seriji adekvatno je “epski”. Poput statue, EPICON 8 su visoki 1,26 metara, srednjotonski drajver sa membranom od drvenih vlakana postavljen je iznad hibridnog visokotonca, a postavku kompletiraju dve niskotonske jedinice. Ključne inovacije obuhvataju upotrebu neprovodnog SMC praha (SMC – Soft Magnetic Compound) u izradi magneta, što umanjuje izobličenja u velikom delu spektra. EPICON 8 imaju kabinet izrađen od šest slojeva medijapana, a finiš je u nekoliko prirodnih furnira ili u crnoj boji visokog sjaja. Zvuk je jednako impresivan, snažan i intiman u isto vreme, sa velikom pozornicom i mnoštvom detalja koji sa lakoćom ispunjavaju i najveće prostorije.

Nagrade HT panela

EUROPEAN HT LOUDSPEAKER 2012-2013
Canton Vento 800.2 System

Pokazujući da odlični zvučnici uvek mogu biti još bolji, nova Canton serija Vento zvučnika postala je pravi hit među ljubiteljima kućnog bioskopa. Naš izbor uključuje podnostojeće 870.2, dopunjene sa 820.2 za zadnje i 856.2 za centralni kanal – svi su opremljeni Cantonovim visokotoncem sa keramičkom kupolom, koja je originalno razvijena za vrhunsku seriju Reference. Skretnice i šestoslojni kabineti takođe su poboljšani, pa nova serija Vento 800.2 isporučuje živopisan zvuk pri reprodukciji muzike, ali i filmova. Ova kombinacija pruža odličan nivo detalja bez primese agresivnosti, a prostrana pozornica garantuje obilje zabave uz kućni bioskop.

EUROPEAN HT SYSTEM 2012-2013
Samsung HT-E6750W

Lampe uzvraćaju udarac u ovom neobičnom sistemu kućnog bioskopa iz Samsunga, koji briše generacijski jaz objedinjujući vakuumske cevi sa savremenom amplifikacijom klase D. HT-E6750W ima dva 3D kompatibilna HDMI ulaza i jedan izlaz, a “Smart Hub” donosi socijalne mreže, aplikacije, servise i online zabavu na bilo koji HD TV. Drugi uređaji mogu biti povezani pomoću Wi-Fi, Bluetooth ili USB veze, dok je 5.1 sistem pojačan dodatnim virtuelnim prednjim kanalima. Iako je HT-E6750W dizajniran prvenstveno kao kućni bioskop, njegov zvuk je dovoljno suptilan, ali i snažan za reprodukciju muzike. Sve ovo, uz širok izbor dekodera za najnovija audio i video izdanja, garantuje dugotrajno uživanje.

EUROPEAN HT RECEIVER 2012-2013
Pioneer VSX-922

Uspeh u veoma konkurentnom AV segmentu veoma se teško ostvaruje, pa je Pioneer morao da radi napornije od svih ostalih kako bi drugi put zaredom osvojio nagradu za najbolji AV risiver – ovoga puta za model VSX-922, koji se odlikuje veoma dobrim zvukom. Neformalni pregled pokazuje malo izmena u odnosu na prethodnu generaciju, ali tu su ključna unapređenja poput šest 3D kompatibilnih HDMI ulaza, 7.2 audio-kanala i brojnih novih opcija u obradi slike. VSX-922 podržava DLNA i AirPlay, ima digitalni priključak za iPod/iPhone/iPad i reprodukuje WAV i FLAC fajlove u 192 kHz/24-bitskoj rezoluciji preko mreže ili USB porta. Funkcionalan i zabavan, risiver nudi i interaktivnu kontrolu u formi Pioneer iControlAV2012 aplikacije za smartphone i tablet-uređaje.

EUROPEAN HT SUBWOOFER 2012-2013
Bowers & Wilkins PV1D

B&W PV1D nije običan sabvufer – to je bas sa stilom. Njegovo zaobljeno kućište sadrži dva drajvera, koji su postavljeni suprotno radi poništavanja neželjenih rezonanci i pokretani novim pojačalom od 400 vati u klasi D. Zvučničke jedinice su jednako specifične, sa laganim, ali veoma krutim membranama, izrađenim u višeslojnoj konstrukciji – prednji sloj je od aluminijuma, srednji od polistirena, a zadnji od papira i kevlara. Sveobuhvatni DSP sprečava preopterećenje i izobličenja iz ovog zavaravajuće kompaktnog sabvufera, dok preporučena B&W podešavanja low-pass filtera i kašnjenja pomažu pri uklapanju sa 2.1, ali i kompletnim 7.1 sistemima. Ljubitelji akcionih filmova biće oduševljeni modalitetima rada ugrađenog ekvilajzera, a PV1D će ispuniti svaku prostoriju čistim i dubokim basom, koji se čuje i oseća u stomaku.

EUROPEAN HT SOUNDBAR 2012-2013
Harman Kardon SB30

Sa novim SB30 Harman Kardon pravi veliki korak ka pravom i ozbiljnom doživljaju kućnog bioskopa. Ključ uspeha ove kombinacije soundbara i sabvufera je “Harman Wave Surround” tehnologija, koja objedinjuje čitavih šest malih srednjotonaca, sedam metalokeramičkih visokotonaca i 11 kanala amplifikacije. Za realističnu ekstenziju basa, sistem sadrži bežični sabvufer sa 20-centimetarskim drajverom i snažnim pojačalom od 100 vati u klasi D. Instalacija je jednostavna – samo povežite SB30 sa televizorom ili BD plejerom preko analogne ili digitalne veze, i to je sve. Dolby Volume garantuje da nećete pasti iz fotelje kada počnu reklame, a zvuk filmova i BD koncerata odlikuje se realističnim tonalnim balansom, dobrim fokusom i sjajnom prostornošću.

EUROPEAN HT HIGH-END 2012-2013
Sony VPL-VW1000ES

Okoreli ljubitelji kućnog bioskopa željno su iščekivali istinski 4K projektor, a Sony VPL-VW1000ES predstavlja ostvarenje njihovog sna. Ovaj prvenac među izvornim 4K projektorima nudi rezoluciju od 4096×2160 piksela i baziran je na profesionalnim bioskopskim rešenjima Sony korporacije. U jezgru tehnologije nalaze se tri nova SXRD matrix panela, koji isporučuju obećani dinamički kontrast od 1.000.000:1 pomoću posebno razvijenog sočiva sa 2,1x zumom. Kao što se i očekuje od projektora ove rezolucije, obrada slike je izuzetna, a upscaling Full HD materijala na 4K obavlja se sa savršenom efikasnošću. Vaši omiljeni filmovi nikada pre nisu bili tako živopisni, detaljni i realistični – ovo je projektor budućnosti, dostupan već danas.

Nagrade video panela

EUROPEAN LCD TV 2012-2013
Philips 46PFL9707

Iz godine u godinu na tržištu imamo nove Philipsove modele televizora sa vrhunskim specifikacijama, ali nas proizvođač svaki put iznenadi sa još boljim karakteristikama. 46PFL9707 poseduje unapređeni Moth Eye filter, koji drastično umanjuje refleksije ekrana, dok direktno LED pozadinsko osvetljenje sa lokalnim zamračivanjem obezbeđuje duboku crnu boju i vrhunsko osvetljenje. Kompenzacija pokreta takođe je odlična, a nova Flicker Free tehnologija izrade naočara omogućava uživanje u 3D filmovima bez neugodnosti usled prisustva ambijentalnog osvetljenja. Konačno, novi daljinski upravljač poseduje tastaturu za jednostavniju kontrolu smart funkcija.

EUROPEAN PLASMA TV 2012-2013
Panasonic VIERA TX-P50VT50

Jednostavno rečeno, Panasonic TX-P50VT50 je najbolji plazma TV na tržištu, koji nudi veoma duboke crne tonove, prirodne boje i superioran Full HD 3D prikaz. Dodatno, opremljen je vrhunskim opcijama poput Wi-Fi povezivanja, internet pretraživača, pristupa društvenim mrežama, VIERA Connect aplikacijama i naprednim mogućnostima kalibracije. Opcije povezivanja su izuzetne i obuhvataju slot za SD karticu, četiri HDMI ulaza i tri USB porta, a dizajn televizora je uglađen i odlično stilizovan. Za potrošače koji vole kvalitet slike plazma ekrana Panasonic TX-P50VT50 predstavlja pravi izbor.

.

EUROPEAN 3D TV 2012-2013
Sony BRAVIA KDL-55HX850

Sony KDL-55HX850 je idealan televizor za ljubitelje 3D filmova. Veoma brz odziv panela i sposobnost zadržavanja dve slike garantuju zaprepašćujući kvalitet reprodukcije i gotovo potpuno odsustvo preklapanja slike (crosstalk). Takođe, Sonyjeva Cinema tehnologija obezbeđuje odgovarajući tonalni balans bez posebnog podešavanja, a prikaz crne boje je odličan zahvaljujući tehnologiji lokalnog zamračenja, koja umanjuje pozadinsko osvetljenje u tamnim delovima bez gubitka senki i detalja. Pored superiornog 3D i 2D prikaza, jedinstveno zakošeno postolje obezbeđuje ugodno gledanje u elegantnom stilu.

.

EUROPEAN SMART TV 2012-2013
LG 55LM960V

Iako za mnoge proizvođače 2012. predstavlja godinu smart televizora, LG je uspeo da pored korisnih aplikacija unapredi brzinu i jednostavnost upotrebe pomoću poboljšanog Magic Remote upravljača sa kontrolom glasom. Naravno, LG-jev Nano Full LED panel kreira odličnu dubinu crne boje, veliki kontrast i prirodan kolorit, pa je ukupan kvalitet slike izvanredan. Uz Cinema 3D, LG nudi 3D rešenje za celu porodicu, uključujući kutiju punu laganih i udobnih naočara. Kao šlag na torti, 55LM960V je jedan od najelegantnijih televizora na tržištu – čak i kada je isključen.

.

EUROPEAN FUTURE PROOF TV 2012-2013
Samsung UE46ES8000

U vremenu munjevitog smenjivanja tehničkih proizvoda, kupci će umeti da cene posedovanje uvek aktuelnog televizora. Samsungu UE46ES8000 to polazi za rukom zahvaljujući Evolution Kit paketu, koji pruža mogućnost hardverskog i softverskog unapređenja u skladu sa budućim standardima i mogućnostima. Naravno, UE46ES8000 je već napunjen svim savremenim opcijama, uključujući smart panel sa ogromnim brojem aplikacija, integrisanu Skype kameru i inovativnu kontrolu glasom i pokretom. Pored future-proof rešenja, UE46ES8000 nudi odličan kvalitet slike, sa jasnim prikazom, velikim kontrastom i neutralnim, realističnim bojama.

EUROPEAN 3D ACHIEVEMENT 2012-2013
Toshiba 55ZL2

Toshiba 55ZL2 predstavlja početak novog doba u TV tehnologiji zato što prvi put omogućava potrošačima da u svom domu dožive 3D bez upotrebe posebnih naočara. 3D filmovi su reprodukovani u 720p rezoluciji za najviše devet gledalaca, zahvaljujući hiljadama mikrosočiva, integrisanom prepoznavanju lica i snažnom procesoru. Kako bi postigao ovakav tehnološki napredak, 55ZL2 raspolaže panelom sa više od osam miliona piksela, koji je u stanju da prikaže statične slike u rezoluciji od 3840×2160 piksela. Naravno, omogućena je i reprodukcija 1080p materijala u standardnom 2D izdanju, sa upscalingom na punu rezoluciju panela. Toshiba 55ZL2 predstavlja istinski tehnološki proboj, koji treba videti i doživeti kako bi se u njega poverovalo.

EUROPEAN DISPLAY ACHIEVEMENT 2012-2013
LG 55EM970V/975V

Nakon dugog i mukotrpnog razvoja, LG je sada spreman za predstavljanje velikog TV-a budućnosti. 55EM970V (ili verzija za postavljanje na zid, 55EM975V) koristi OLED (Organic Light Emitting Diodes) panel kako bi isporučio visokokvalitetnu sliku, sa neverovatnim kontrastom, širokim uglom gledanja i dubokim nijansama crne boje. I, kako ova tehnologija funkcioniše bez pozadinskog osvetljenja, LG-jev 140-centimetarski OLED TV ima debljinu od svega četiri milimetra, što ga čini zaista poželjnim. Kruna ovog revolucionarnog dostignuća su ultrakompaktni risiver, pojačalo i zvučnik, integrisani u postolje televizora. OLED možda nije najnovija tehnologija u izradi ekrana, ali LG je prvi proizvođač koji ga je ponudio tržištu u idealnim dimenzijama za dnevni boravak.

EUROPEAN CAMCORDER 2012-2013
Canon LEGRIA HF M52

Kompaktni kamkorder Canon HF M52 daje vam mogućnost da pravite snimke visokog kvaliteta, sa ultrabrzim fokusom i efektnom stabilizacijom slike. Ugrađena memorija od 32 gigabajta obezbeđuje do tri sata snimanja u najvišem kvalitetu, a kamkorder prihvata i eksterne SD kartice, uključujući SDXC, što znači da nikada nećete ostati bez slobodnog prostora. Integrisani Wi-Fi omogućava jednostavno deljenje snimaka putem društvenih mreža, DLNA sertifikovanih televizora i iOS uređaja. Ipak, ovaj kamkorder se najviše izdvaja superiornim kvalitetom slike, zahvaljujući Canon HD CMOS Pro senzoru, kao i mogućnošću poboljšanja kvaliteta audio-zapisa dodavanjem eksternog mikrofona.

Nagrade audio/HT/video panela

EUROPEAN BLU-RAY PLAYER 2012-2013
Panasonic DMP-BDT500

Panasonic DMP-BDT500 zaista ima sve. Brz i pouzdan u očitavanju CD/DVD/BD diskova, ovaj moderni višenamenski plejer pruža dodatnu funkcionalnost u vidu internet servisa i DLNA striminga. Velikodušan izbor priključaka obuhvata dva HDMI porta, što obezbeđuje jednostavnu integraciju u ostatak sistema. Pored naprednog video-procesora sa kalibracijom slike, DMP-BDT500 ima poseban audio-procesor koji omogućava odabir između zvučnih karakteristika šest različitih vakuumskih cevi. Digitalno-analogna konverzija je bazirana na četiri 192 kHz/32-bitska DAC-a, a Panasonic podržava i FLAC fajlove do 192 kHz/24-bitske rezolucije. LAN i Wi-Fi povezivanje, daljinski upravljač osetljiv na dodir i aplikacije za Android i iOS kompletiraju ovaj impresivni paket.

EUROPEAN PROJECTOR 2012-2013
Epson EH-TW9000W

Epson EH-TW9000W je jedan od prvih projektora sa podrškom za bežični prenos Full HD 3D materijala, šaljući dugačke HDMI kablove u prošlost. E-TORL lampa velike snage u kombinaciji sa osvežavanjem od 480 herca kreira jasan i ravnomeran 3D prikaz. Optički sklop obezbeđuje veliki opseg zuma i horizontalnog/vertikalnog pomeranja sočiva, što čini podešavanja veoma jednostavnim, dok odlična obrada slike i kompenzacija pokreta osiguravaju prvoklasne performanse ovog Epsona. Ovo je jedno od najboljih rešenja koje se može naći na tržištu – upotrebite ga za sastavljanje kućnog bioskopa iz snova!

.

EUROPEAN HT SOLUTION 2012-2013
Loewe Connect ID 46 + Home Cinema Set 5.1

Ova kombinacija kućnog bioskopa obezbeđuje prilagodljivo i sjajno stilizovano rešenje, koje ćete lako integrisati u svoj dnevni boravak. Connect ID 46 nudi čak 2.160 kombinacija dizajna, uključujući različite stalke, boje i specifikacije. Odličan kvalitet slike savršeno je usaglešen sa sjajnim zvukom kompleta Home Cinema Set 5.1, koji obuhvata MediaVision 3D Blu-ray centralnu jedinicu sa iPod/iPhone postoljem, pet satelitskih zvučnika i bežični sabvufer. Kontrola je veoma jednostavna zahvaljujući novoj Loewe Assist Media aplikaciji za iPod. Ovo je sistem premijum kategorije, koji se odlikuje vrhunskom izradom i upotrebljenim materijalima visokog kvaliteta.

Zelene nagrade

EUROPEAN GREEN TV 2012-2013
Philips 55PFL6007

Iako su savremeni televizori iz godine u godinu opremljeni sve većim ekranima, to ne mora da znači i veći uticaj na životnu sredinu. Sa modelom 55PFL6007 Philips je stvorio TV poboljšane funkcionalnosti u odnosu na prethodnike, uz zadržavanje etikete ekološki efikasnog proizvoda. Ne samo da je 55PFL6007 bolji od rivala kad je u pitanju energetska efikasnost, već je efikasniji i u upotrebi dragocenih metala u svojim štampanim pločama. Stoga, ovaj Philipsov TV osvaja EISA Green Award treću godinu zaredom.

.

EUROPEAN GREEN SMART PHONE 2012-2013
Sony Xperia P

Tržište pametnih telefona se razvija velikom brzinom i stalno se pojavljuju novi modeli, poboljšanih karakteristika i funkcionalnosti. Nažalost, trend povećavanje ekrana i baterija otežava recikliranje. Sony Xperia P nadmašuje konkurenciju u pogledu iskorišćenja energije, jer koristi materijale koji ne štete okolini, kao što su dragoceni metali koji sadrže nizak nivo bakra. Sa modelom Xperia P Sony uspešno sledi karakteristike zacrtane prošlogodišnjim pobednikom – modelom Xperia Mini.

.

.

Photo Panel

EUROPEAN CAMERA 2012-2013
Nikon D800

EUROPEAN SLR CAMERA 2012-2013
Sony α SLT-A57

EUROPEAN ADVANCED SLR CAMERA 2012-2013
Canon EOS 5D Mark III

EUROPEAN PROFESSIONAL CAMERA 2012-2013
Nikon D4

EUROPEAN COMPACT SYSTEM CAMERA 2012-2013
Olympus OM-D E-M5

EUROPEAN ADVANCED COMPACT SYSTEM CAMERA 2012-2013
Samsung NX20

EUROPEAN PROFESSIONAL COMPACT SYSTEM CAMERA 2012-2013
Fujifilm X-Pro1

EUROPEAN COMPACT CAMERA 2012-2013
Canon PowerShot G1 X

EUROPEAN ADVANCED COMPACT CAMERA 2012-2013
Sony Cyber-shot DSC-RX100

EUROPEAN TRAVEL CAMERA 2012-2013
Sony Cyber-shot DSC-HX20V

EUROPEAN ALL WEATHER CAMERA 2012-2013
Olympus TOUGH TG-1

EUROPEAN LENS 2012-2013
Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD

EUROPEAN MACRO LENS 2012-2013
Sigma APO Macro 150mm F2.8 EX DG OS HSM

EUROPEAN COMPACT SYSTEM LENS 2012-2013
Panasonic LUMIX G X VARIO 12-35mm F2.8 ASPH

EUROPEAN PHOTO PRINTER 2012-2013
Canon PIXMA PRO-1

EUROPEAN PHOTO SOFTWARE 2012-2013
Adobe Photoshop Lightroom 4

In-Car Electronics Panel

EUROPEAN IN-CAR HEAD UNIT 2012-2013
Kenwood DNX4210DAB

EUROPEAN IN-CAR NAVI-MEDIA SYSTEM 2012-2013
Pioneer AVIC-F40BT

EUROPEAN IN-CAR AMPLIFIER 2012-2013
Alpine PDX-V9

EUROPEAN IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2012-2013
GLADEN AEROSPACE 165.2 active

EUROPEAN IN-CAR SUBWOOFER 2012-2013
Audison Voce AV 10

EUROPEAN IN-CAR PROCESSOR 2012-2013
Helix C-DSP

EUROPEAN IN-CAR INTEGRATION 2012-2013
MOSCONI GLADEN DSP6to8

EUROPEAN IN-CAR HIGH-END 2012-2013
Ground Zero GZPW Reference 18 + GZPT Reference 28

Combined Award with Mobile Panel

EUROPEAN SMART CONNECTIVITY 2012-2013
JVC KW-NSX1

Mobile Panel

EUROPEAN MOBILE PHONE 2012-2013
Samsung Galaxy S III

EUROPEAN SOCIAL MEDIA PHONE 2012-2013
HTC One S

EUROPEAN MOBILE PHOTO ACHIEVEMENT 2012-2013
Nokia PureView Pro Imaging Technology

EUROPEAN WIRELESS SPEAKERS 2012-2013
Philips Fidelio A9 (AW9000)

EUROPEAN MOBILE HEADPHONE 2012-2013
Focal Spirit One