EISA Home Theatre Audio nagrade 2023-2024

EISA BEST BUY AV RECEIVER 2023-2024

Onkyo TX-RZ50

Zahvaljujući velikim mogućnostima, koje obuhvataju Dirac Live za detaljnu kalibraciju, Onkyov risiver TX-RZ50 nudi impresivni kvalitet za uložen novac. Što je još bolje, on tome dodaje sveobuhvatnu i čvrstu reprodukciju, koja cedi i poslednji detalj iz Dolby Atmos i DTS:X filmskih snimaka. Obilna snaga iz njegove devetokanalne Dynamic Audio Amplification izlazne sekcije obezbeđuje dinamičnu prezentaciju bogatu basovima, dok 11-kanalna obrada dozvoljava proširenje sistema. Reprodukcija muzike takođe nije zanemarena: dvosmerni blutut i DAB+ tjuner nadovezuju se na Apple AirPlay 2, Chromecast i DTS Play-Fi multirum kako bi sve opcije bile pokrivene. Kompletnu ponudu zaokružuje Onkyova uglađena aplikacija Controller sa opcijom za Dirac, što čini upotrebu sasvim lakom.


EISA AV RECEIVER 2023-2024

Primare SPA25

Kako bi obeležio povratak u kategoriju AV risivera, Primare je stvorio višekanalni snagator za imerzivni audio, koji zadivljuje filmovima jednako kao i muzikom. Devetokanalni dizajn baziran je na energetski efikasnoj Hypex amplifikaciji u klasi D i uz podršku za bi-amping na prednjim zvučnicima, pa SPA25 besprekorno uklapa brze tranzijente, teške basove i veliku pozornicu – što se može dodatno fino podesiti pomoću Dirac Live softvera. Druge mogućnosti, kao što su dobro poznata visokorezolutivna striming platforma Prisma i USB ulaz visokog kvaliteta, zadovoljiće dvokanalne audiofile. Konačno, elegantni stil i prvoklasni kvalitet izrade obezbeđuju da SPA25 izgleda jednako dobro kao što zvuči.


EISA PREMIUM AV AMPLIFIER 2023-2024

Denon AVC-A1H

Kao remek-delo dizajna među AV pojačalima, Denon AVC-A1H spaja 15.4-kanalnu obradu sa 15-kanalnom amplifikacijom i stoga je predodređen za upotrebu u najsvestranijim sistemima kućnog bioskopa. Ovakva pažnja prema svakom detalju rezervisana je samo za A1 klasu ovog brenda i primećuje se svuda, od masivnog EI transformatora teškog 11,5 kilograma i zasebnog napajanja za DAC pa do 32-bitskog DSP-a i optimizovanog dizajna kola. Prvoklasni inženjering, uz opcije kalibracije pomoću sistema Audyssey MultEQ XT i Dirac Live, za rezultat ima audio-performanse referentnog nivoa za filmove i muziku. Denonov flegšip uklapa energiju i veličinu sa zapanjujućom rezolucijom, detaljima i jasnoćom. Nijedno višekanalno integrisano pojačalo nije mu doraslo…


EISA BEST BUY SOUNDBAR 2023-2024

JBL Bar 300

JBL Bar 300 udara znatno iznad svoje pristupačne cenovne kategorije i spreman je da televizoru s ravnim ekranom pruži ozbiljno poboljšanje u zvuku, a sve to iz kompaktnog kućišta kojem je lako naći mesto. Njegovih šest drajvera i ugrađena amplifikacija oplemenjeni su MultiBeam obradom i Dolby Atmos dekodiranjem kako bi stvorili dobro izbalansiran zvuk punog opsega, sa odličnim pozicioniranjem efekata i usmeravanjem zvuka. U ovoj generaciji JBL je takođe unapredio daljinski upravljač i lansirao novu kontrolnu aplikaciju, čime je dodatno pojednostavio podešavanja ekvilajzera, automatsku kalibraciju i strimovanje muzike. Ovaj saundbar lagano izbija na prvo mesto u žestokoj tržišnoj utakmici.


EISA SOUNDBAR 2023-2024

Loewe klang bar3 mr

Sjajno dizajnirani Loewe klang bar3 mr privući će svakog ko želi svobuhvatni zvuk s televizora, bez mnogo muke. Uz podršku za Dolby Atmos, ovaj 3.1-kanalni model isporučuje celovitu reprodukciju, bogatu detaljima i uzbuđenjima. Reprodukcija muzike je takođe sjajna, a prisustvo dva 100-milimetarska niskotonca obezbeđuje moćan bas bez dodatnog sabvufera. Ipak, ako baš želite, jedan sabvufer može se dodati bežičnim putem, isto kao i zadnji bežični zvučnici, za podizanje surround doživljaja na još viši nivo. Uz prisustvo platforme DTS Play-Fi, klang bar3 mr poseduje raznovrsne opcije striminga i omogućuje multirum postavku, a među njegovim priključcima su izlazi za pet kanala – ova jedinstvena mogućnost dopušta audiofilsku postavku s aktivnim zvučnicima.


EISA PREMIUM SOUNDBAR 2023-2024

Bang & Olufsen Beosound Theatre

Uz postavku zvučničkih jedinica, koja uključuje koaksijalni centralni zvučnik i par 165-milimetarskih niskotonaca, Beosound Theatre isporučuje prostran i dobro definisan zvuk, s preciznim detaljima i snažnim basom – a sve to iz samo jednog prelepog kućišta. Zvuk iz filmova je sveobuhvatan i dramatičan, dok reprodukcija muzike profitira od izuzetne prezentacije srednjeg opsega – bilo da je u pitanju stereo ili Dolby Atmos. Velike opcije povezivanja uključuju četiri HDMI porta i PowerLink (bežični ili preko kabla) za dodavanje dodatnih B&O zvučnika, dok je upravljanje jednostavno zahvaljujući aplikaciji koja otvara vrata mnogih striming servisa. Prilagodljivi dizajn čak omogućuje uklapanje kućišta s televizorima različitih veličina.


EISA SOUNDBAR SYSTEM 2023-2024

Yamaha True X series

Kao sistem kućnog bioskopa impresivne fleksibilnosti, Yamaha True X kombinuje saundbar SR-X40A, sabvufer SW-X100A i surround zvučnike WS-X1A – koji su povezani bežičnim putem – kako bi pružila uglađeno i autentično iskustvo trodimenzionalnog zvuka. Bilo da odslikava zvučne scene iz Atmos filma i igara, ili reprodukuje muziku, njegove performanse uvek očaravaju energijom, detaljima i preciznom pozornicom. Kućišta su trendovski obložena tkaninom, dok mogućnosti kontrole obuhvataju daljinski upravljač, aplikaciju ili upravljanje glasom preko ugrađenog Alexa mikrofona. Takođe, u rukavu ovog sistema nalazi se još jedan trik – oba zadnja zvučnika mogu raditi samostalno, kao potpuno prenosivi i vodootporni blutut zvučnici. Za Yamahu, X zaista označava mesto.


EISA HOME THEATRE POWER AMPLIFIER 2023-2024

Musical Fidelity M6x 250.7

M6x 250.7 je savršen partner za zahtevne zvučnike u kućnom bioskopu i nudi veliku rezervu dinamike, bogat bas i osećaj beskrajne energije iz 7 x 150 vati amplifikacije. Unutar potpuno metalnog kućišta, s prednjom pločom od glodanog aluminijuma, par Musical Fidelityjevih Super Silent torusnih transformatora napaja sedam nezavisnih pojačivačkih modula sa zasebnim hladnjacima. Bi-amping se postiže preko redno vezanih izlaza na zadnjoj strani, a tu je i izbor između balansiranih i nebalansiranih ulaza. M6x 250.7 je istinski teškaš u pogledu izrade, ali i reprodukcije, ima predivno transparentan zvuk i pravo je višekanalno čudo.


EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2023-2024

Perlisten D212s

Perlisten D212s ima zastrašujuće specifikacije – dva namenski dizajnirana 300-milimetarska niskotonca u push-pull postavci pokreće amplifikacija od 2,4 kilovata, pa navedena ekstenzija basa seže ispod 20 herca. Ali ove specifikacije samo su deo priče: u sklopu kućnog bioskopa, ovaj pedantno konstruisani sabvufer nudi brzu i dinamičnu reprodukciju, uz ekspertski nivo kontrole na izlazu. Snažni niskotonski efekti dolaze s jakim udarcem, dok atmosferični detalji ističu impresivnu suptilnost ovog uređaja. Sržni deo svega ovoga jeste napredni DSP, koji, u saradnji s Perlistenovom aplikacijom, omogućuje detaljna podešavanja u skladu sa okruženjem. Ovaj sabvufer ima i mišiće i mozak!


EISA LOUDSPEAKER SERIES 2023-2024

KEF R Series

Tehnologije razvijene za KEF-ove zvučnike više klase, uključujući najnoviju generaciju Uni-Q drajvera s tehnologijom apsorpcije pomoću metamaterijala (Metamaterial Absorption Technology – MAT), prisutne su u dizajnu i performansama zapanjujuće serije R. Ponuda od sedam modela obuhvata podnostojeće, regalske, centralne i Dolby Atmos surround zvučnike, koji se mogu koristiti za hi-fi ili za kućni bioskop. Bilo da se koriste za muziku ili filmove, kod ovih zvučnika prisutan je dinamičan, detaljan i uzbudljivo prirodan zvuk, koji spaja duboke i kontrolisane basove sa otvorenim i prostranim visokim tonovima. Raznovrsne opcije finiša, kao i posebna izdanja za regalski R3 i podnostojeći R7, omogućiće ovim prelepim kutijama da se svuda lako uklope.


EISA HOME THEATRE DISC PLAYER 2023-2024

Magnetar UDP800

Za audio-video doživljaj visokog kvaliteta i dalje ne postoji ništa bolje od Ultra HD blu-rej diskova, naročito uz prvoklasni plejer. Magnetar UDP800 je zvezda koja vam je potrebna da biste osvetlili svoj kućni bioskop i objedinjuje reprodukciju DVD, blu-rej i ultra HD blu-rej diskova, uz prihvatanje muzičkih formata kao što su DVD-A i SACD. Sveobuhvatni meniji i povezivanje čine ovu vrtilicu jednostavnom za upotrebu, a high-end konstrukcija sasvim je dorasla njenoj ceni. UDP800 reprodukuje 4K diskove (uključujući Dolby Vision ili HDR10+) s detaljima oštrim poput žileta i neosetnim gradiranjem boja preko HDMI-ja, ali reprodukcija muzike preko analognih izlaza (RCA ili XLR) jednako je očaravajuća. UDP800 je dugoočekivani novi kralj diskova.