EISA Hi-Fi nagrade 2023-2024

EISA STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024

MoFi SourcePoint 8

Iako je MoFi Electronics relativno nova kompanija na tržištu zvučnika, odlična reprodukcija modela SourcePoint 8 ukazuje na veliko iskustvo. Retro izgled ovog modela odvlači pažnju s njegove sasvim moderne konstrukcije, koja koristi najnoviju tehnologiju koaksijalnih drajvera poznatog inženjera Andrewa Jonesa i pažljivo je izrađena da pruži sveobuhvatnu i celovitu reprodukciju. Uz sposobno pojačalo, SourcePoint 8 pruža samouveren i angažovan zvuk u prostorijama manje i srednje veličine. Masivan bas dolazi iz mid-bas jedinice prečnika 200 milimetara (osam inča), uz lucidne visoke tonove. Ovo je tehnički inovativan i odlično stilizovan zvučnik.


EISA FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023-2024

Bowers & Wilkins 703 S3

Impresivan bas, detaljni visoki tonovi i celovita pozornica ukazuju na inženjerske veštine koje su primenjene pri razvoju treće generacije Bowers & Wilkinsove serije 700, a mnoge od njih preuzete su od vrhunskih modela 800 D4. Ovo se najviše primećuje kod vitkog podnostojećeg modela 703 S3, koji prvi put dobija visokotonac na vrhu, uz par 165-milimetarskih Aerofoil basova i 150-milimetarski srednjetonac s Continuum membranom. Ovaj florstender pruža zabavnu i emotivnu reprodukciju, te čini prvoklasni Bowers & Wilkinsov zvuk pristupačnijim za veći broj ljubitelja muzike. Pored klasične bele i crne boje, novi Mocha finiš takođe je zapanjujući.


EISA PREMIUM FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023-2024

Perlisten R7t

Iako je ispod Perlistenovog flegšipa S7t, ovaj florstender nasleđuje mnogo od dizajna i inženjeringa skupljeg rođaka, čime je njegov premijum status osiguran. Patentirani DPC (Directivity Pattern Control) privlači najviše pažnje, a njegov brižljivo optimizovani trio srednjetonskih i visokotonskih jedinica opkoljen je bas i mid-bas drajverima. Četvorosistemska topologija nudi mogućnost rada u bas-refleks ili kompresionom režimu. R7t kreira veliki i izazovni zvuk, izgrađen na temeljima dubokog i čvrsto kontrolisanog basa, koji se neosetno spaja s bujnim srednjim tonovima i finim visokotonskim detaljima. Ovo je zvučnik vredan svake pohvale.


EISA HIGH-END LOUDSPEAKERS 2023-2024

Wilson Audio Alexia V

Alexia V predstavlja oličenje Wilson Audiovog pristupa dizajnu high-end zvučnika, od prilagođenih drajvera i besprekornog kabineta pa do potencijala za fina podešavanja i brojnih opcija luksuznog finiša. U pitanju je trosistemski model s donjim kućištem, koje je napravljeno od patentiranog V-materijala i sadrži bas-drajvere od 200 i 255 milimetara. Iznad njega nalaze se zasebni kabineti za srednjetonac i visokotonac, koji se mogu podešavati zarad preciznog vremenskog poravnanja. Performanse Alexije V stoga se mogu prilagoditi svakom okruženju, a slušno iskustvo je veličanstveno: veliko u dimenzijama, izuzetno u detaljima i potpuno oslobođeno samih zvučnika. U jednoj reči – uzvišeno.


EISA WIRELESS BOOKSHELF LOUDSPEAKERS 2023-2024

KEF LSX II

Kako bi doneo drugu generaciju unapređenja kod EISA nagrađivanih LSX zvučnika, KEF je proširio funkcionalnost dodavanjem USB-C i HDMI ARC priključaka, kao i nove platforme za bežičnu kontrolu sa sjajnom aplikacijom. Možete je koristiti za striming servise, prebacivanje između izvora i pristup sveobuhvatnim podešavanjima ekvilajzera, nakon čega ćete uživati u snažnom i prirodnom zvuku modela LSX II. Maleni kabinet sa zadnjim bas-refleksom sadrži KEF-ovu poznatu Uni-Q jedinicu, čiji su visokotonac i mid-bas pokretani zasebnim pojačalima u klasi D. Dostupan u nekoliko atraktivnih boja, LSX II može zameniti čitavu policu hi-fi uređaja – a zvuči jednako dobro!


EISA WIRELESS ON-WALL LOUDSPEAKERS 2023-2024

System Audio Silverback 1

Dokazujući kako impresivan kvalitet zvuka ne mora uvek zahtevati kabaste podnostojeće zvučnike, Silverback 1 koriste svoju poziciju na zidu kako bi postigli spektakularnu reprodukciju, bogatu basovima. System Audiovi dvosistemski zvučnici, s kupolastim visokotoncima od pletene svile i 133-milimetarskim mid-basom, otprilike su veličine A4 papira, što ih čini savršenim za manji dnevni boravak ili okruženja koja zahtevaju diskretnu pojavu. Interna amplifikacija, DSP koji poboljšava zvuk i kompatibilnost sa System Audiovim WiSA bežičnim stereo-čvorištem upotpunjuju prijateljsku prirodu modela Silverback 1. Oni su jednako sposobni za reprodukciju muzike i poboljšanje zvuka s televizora, izgledaju dobro i zvuče veliko…


EISA POWERED STANDMOUNT LOUDSPEAKERS 2023-2024

Klipsch The Sevens

Ovi aktivni regalski zvučnici preuzimaju dizajn istorijskih modela američkog brenda i spajaju ga s naprednim specifikacijama kako bismo dobili zvučnike upadljivog izgleda, velikih mogućnosti i odličnog zvuka. Tractrix horne-visokotonci i 165-milimetarske mid-bas jedinice pokreću snažna interna amplifikacija i prilagođeni DSP. Zvuk “sedmica” bogat je niskim tonovima, krupan i ispunjen detaljima, a može biti fino podešen po svačijem ukusu kroz Klipschovu intuitivnu aplikaciju Connect. Sveobuhvatne opcije povezivanja uključuju HDMI ARC, USB-B, blutut i analogni ulaz (uz MM gramofonsko pretpojačalo), kao i podršku za 192/24, što osigurava da je ovaj sistem spreman na sve!


EISA WIRELESS FLOORSTANDING LOUDSPEAKERS 2023-2024

Dynaudio Focus 50

Koristeći proverenu tehnologiju drajvera s high-end modela Confidence i Contour, koji su spojeni sa snažnom internom amplifikacijom iz kompanije Pascal, trosistemski Dynaudio Focus 50 pruža izuzetno dinamičan i veliki zvuk. Kao dodatak beskompromisnim performansama, tu je visokokvalitetna WiSA veza između zvučnika, kao i Dirac Live korekcija sobe. Podržan je širok dijapazon izvora, od striming servisa i Roona pa do povezivanja fizičkih reproduktora preko analognih i digitalnih izvora. Focus 50 je kompletan muzički sistem koji pokazuje pune sposobnosti aktivnih zvučnika – potrebno je samo da odaberete jedan od četiri prelepa finiša i da ga uključite u struju.


EISA HEADPHONES 2023-2024

Meze Audio 109 PRO

Sa otvorenim dizajnom i dinamičkim drajverima od 50 milimetara, 109 PRO izlaze iz okvira koji su uobičajeni za kompaniju Meze, koja je dobro poznata po nagrađivanim luksuznim isodinamičkim slušalicama. Ipak, njihove performanse dokazuju prilagodljivost ovog proizvođača: uz privlačan spoj prostrane i detaljne pozornice i tesno kontrolisanog basa, 109 PRO su superiorne slušalice za sve vrste muzike. One takođe pobeđuju izgledom, uz akustički pametan dizajn raskošnih rezonatora od crnog oraha, s vitkim i laganim okvirima. Pored toga, zahvaljujući elegantnom nosaču sa samopodešavanjem i velurskim jastučićima, udobnost tokom slušanja je zagarantovana.


EISA STREAMER 2023-2024

iFi Audio NEO Stream

Preuzimajući ulogu eksternog DAC-a i digitalnog transporta, iFi Audio NEO Stream prvo impresionira svojom svestranošću, a zatim oduševljava tonskim osobinama. Interni konverter prihvata PCM do 768 kiloherca i DSD512, bilo da su strimovani preko kućne mreže, internet servisa ili povezanog hard-diska, dok digitalni izlazi idu od optičkog do I2S. Velike mogućnosti, kontrola preko aplikacije i odabir filtera čine NEO Stream neodoljivim za ljubitelje muzike koji traže jednostavan dodatak sistemu, ali i za one koji vole da stalno petljaju oko hi-fija. Kompaktni futuristički dizajn, koji podržava uspravno i vodoravno postavljanje, samo dodaje privlačnost ovom uređaju, koji nadmašuje mnoge skuplje rivale.


EISA DAC 2023-2024

Ferrum Audio WANDLA

WANDLA je još jedan pun pogodak iz poljskog Ferrum Audija. S nadimkom “konvertor”, ovaj inovativni DAC i pretpojačalo postiže više zahvaljujući kombinaciji ESS Sabre DAC čipa, prilagođenog DSP-a i besprekorne analogne sekcije. Performanse su superiorne, pa je muzika bilo kog žanra prikazana verodostojno i uz obilje detalja. Dynamic Digital Filtering donosi filtere od specijalizovane softverske kući Sygnalist, čime su omogućena fina podešavanja slušnog iskustva. Želite li da dodatno unapredite osobine WANDLE, Samo dodajte EISA nagrađivano eksterno napajanje HYPSOS za još bolji zvuk.


EISA DIGITAL PLAYER 2023-2024

Volumio Rivo

Kao jedan od tri nova uređaja koja je Volumio lansirao i koji su postavljeni na poznati softver ove kompanije, vitki i jedinstveno stilizovani Rivo usredsređen je na jednostavno isporučivanje visokokvalitetnog digitalnog strima vašem DAC-u ili integrisanom pojačalu. Ovaj impresivni spoj dobro izrađenog hardvera i dokazanog Volumio softvera dopušta vam da strimujete sopstvenu audioteku, puštate numere sa USB skladišta i krstarite kroz mnogobrojne opcije striminga. Izuzetna fleksibilnost softvera i mogućnost dodavanja naknadnih funkcija (uključujući DSP) preko plaginova privlačna je isto koliko i Rivova sposobnost da izvuče najbolje iz vašeg DAC-a.


EISA HIGH-END CD PLAYER 2023-2024

Hegel Viking

Novi plejer norveške marke ima beskompromisan pristup i usmeren je ka ceđenju poslednje kapi dobrog zvuka iz vaše kolekcije kompakt-diskova. Kako bi to postigao, Hegel je dizajnirao konverterski stepen baziran na AKM kolu i potpuno balansiranu analognu sekciju, uz odvojena napajanja, dok patentirana tehnologija SoundEngine suzbija digitalni džiter. Viking je estetski usaglašen s Hegelovim najnovijim pojačalima, a njegov prvoklasni zvuk morate čuti – on je artikulisan, trodimenzionalan i verodostojan, što pretvara dugačke slušne sesije u apsolutno zadovoljstvo. Odličan kvalitet izrade i natprosečna lakoća upotrebe samo povećavaju privlačnost ovog CD plejera.


EISA TURNTABLE 2023-2024

Thorens TD 204

Kao spona između Torensovih početnih modela i high-end gramofona, ovaj dobro odmereni uređaj cilja na ljubitelje vinila koji traže sve u jednom, ali uz potencijal za unapređenje. Opremljen kućnom J-ručkom, MM kertridžom Audio-Technica i integrisanom gramofonskom sekcijom, te uz elektronsku kontrolu brzine, TD 204 je istinsko plug-and-play rešenje, koje iznenađuje tonskim karakteristikama, uvidom u srednji opseg, izuzetno stabilnom brzinom i otvorenom pozornicom. Štaviše, njegovo ugrađeno gramofonsko pretpojačalo može biti isključeno, što čini TD 204 savršeno pripremljenim za buduća unapređenja kertridža i gramofonskog pretpojačala.


EISA VINYL SYSTEM 2023-2024

Pro-Ject T2 W

T2 W predstavlja odvažan pokušaj spajanja analogne reprodukcije vinila i digitalne praktičnosti, koji je Pro-Ject uspeo da izvede veoma uspešno. Osnovu uređaja predstavlja gramofon s pogonom preko remena, devetoinčnom aluminijumskom ručkom i Sumiko MM kertridžom, uz dodatnu elektronsku kontrolu, ali ono što ga izdvaja jeste integrisani bežični modul, koji korisnicima omogućuje strimovanje na umrežene zvučnike i hi-fi sisteme. Aplikacija Pro-Ject Control obezbeđuje lako podešavanje i upravljanje, a mogućnosti obuhvataju slanje 48 kHz / 24-bitskog FLAC signala i automatsko pokretanje striminga kad spustite iglu na ploču. Integracija vinila u moderne sisteme nikada nije bila lakša.


EISA INTEGRATED AMPLIFIER 2023-2024

NAD C 3050

Po svojoj spoljašnjosti i verodostojnom vintidž izgledu, C 3050 predstavlja omaž NAD-ovom najranijem dizajnu, ali u svakom drugom pogledu ovo je sasvim savremeno integrisano pojačalo sa svestranom podlogom. Snaga od 100 vati po kanalu dolazi od amplifikacije u klasi D, dok povezivanje obuhvata HDMI eARC, MM gramofonski ulaz i još mnogo toga. Ukoliko mu dodate NAD-ovu opcionu BluOS-D karticu, funkcionalnost će obuhvatiti natprosečnu striming platformu, uz kontrolu preko aplikacije, multirum i Dirac kalibraciju. Dok napredna tehnologija isporučuje impresivan kvalitet zvuka, vi možete naslađivati oči na velikim VU metrima ovog modela.


EISA BEST VALUE STREAMING AMPLIFIER 2023-2024

SVS Prime Wireless Pro SoundBase

SVS Prime Wireless Pro ujedinjuje pametne funkcije i snažnu aplifikaciju, autoritativni zvuk i lakoću upotrebe – samo dodajte svoje zvučnike i spremni ste. Uz dobro odmerenu cenu i posvećenost detaljima, ovo kompaktno pojačalo podržava blutut aptX HD, povezivanje televizora preko HDMI eARC porta, reprodukciju visokorezolutivnih sadržaja kroz aplikaciju DTS Play-Fi (ili neku od njenih brojnih opcija striminga) i kontrole koje obuhvataju daljinski upravljač i upravljanje glasom. Ovo veoma fleksibilno pojačalo izdvaja se od konkurencije.


EISA COMPACT STREAMING AMPLIFIER 2023-2024

Bluesound POWERNODE EDGE

Zahvaljujući impresivnom kućištu koje se može pričvrstiti i na zid, POWERNODE EDGE može se smestiti praktično bilo gde, a njegova kompaktna forma dopunjena je širokom funkcionalnošću. Ovo vitko pojačalo kontroliše se preko Bluesoundove intuitivne aplikacije BluOS i ima pristup striming servisima, internet radiju i audio-fajlovima s mreže ili USB skladišta, dok povezivanje obuhvata HDMI eARC i dvosmerni blutut za još veću svestranost. Zvuk je snažan, a uređaj podržava visokorezolutivni audio, pa se POWERNODE EDGE može koristiti zasebno ili uz druge BluOS uređaje u multirum sistemu.


EISA STREAMING RECEIVER 2023-2024

Yamaha R-N2000A

Japanska izrada i hi-fi tradicija spojeni su s vrhunskom digitalnom tehnologijom kako bi Yamahin striming risiver R-N2000A bio zapanjujuće lep, a ujedno inovativan. Prednji panel inspirisan je starim uređajima i sadrži tradicionalne VU metre i komande, ali je oplemenjen OLED ekranom, koji pomaže pri kretanju kroz brojne opcije. Yamahina odlična aplikacija MusicCast omogućuje striming i multirum opcije, ali tu su takođe ulazi za TV i gramofon, kao i FM radio. Ispod haube nalazi se Yamahina proverena tehnologija amplifikacije, koja isporučuje muzikalnu i rafiniranu reprodukciju, uz fine detalje i prostranu pozornicu. Yamahina YPAO korekcija sobe naročito je dobrodošla jer garantuje dobar zvuk ovog pojačala u svakoj sobi.


EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2023-2024

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

Ovo vrhunsko integrisano pojačalo usvaja srž forme i funkcije svojih veoma uglednih predaka, a ujedno donosi napredak u performansama i estetici. Kombinujući solid-state izlazni stepen i ulaznu sekciju s nuvistor cevima, hibrid iz Musical Fidelityja pruža najbolje od oba sveta: zvuk je uglađen i muzikalan, uz pozornicu veliku poput pećine, ali i veličanstveno agresivan i masivan kad zatreba. Snaga je takođe zaprepašćujuća, pa će ovo pojačalo od 2 x 330 vati pokrenuti svake zvučnike na koje naiđe, dok ekran na prednjem panelu olakšava korišćenje. Nu-Vista 800.2 je fantastičan dodatak u vrhu ponude Musical Fidelityja i svaki ljubitelj muzike obavezno ga mora poslušati.


EISA HIGH-END STREAMING AMPLIFIER 2023-2024

Hegel H600

Koristeći unapređenu digitalnu sekciju na novom DAC čipu i mrežnoj pločici, H600 predstavlja dostojnog naslednika Hegelovog spektakularnog striming pojačala H590, koje je pre pet godina ovenčano EISA nagradom. Besprekorna SoundEngine 2 tehnologija za ispravljanje grešaka isporučuje zvuk prepun detalja i kontrole, dok potpuno redizajnirana sekcija pretpojačala garantuje organski, iskren i ubedljiv nastup. Sve vrste zvučnika su dobrodošle zahvaljujući ogromnoj snazi od 2 x 303 vata. Pored mrežnog ulaza, izdašne opcije povezivanja obuhvataju USB-B (s podrškom za 384/32 i DSD256), tri optička i dva koaksijalna priključka. Estetski privlačano i lako za upotrebu, ovo flegšip integrisano pojačalo predstavlja pravu demonstraciju sile.


EISA HIGH-END HEADPHONE SOLUTION 2023-2024

dCS Lina System

Kao zapanjujući dodatak high-end segmentu pojačala za slušalice, dCS Lina sastoji se od mrežnog DAC-a, master kloka i analognog headampa, koji su izrađeni po istim standardima i dizajnirani da se ređaju jedan na drugi. Uz podršku za striming i digitalne izvore do 384 kiloherca i DSD128, Lina DAC je srce sistema i koristi dCS-ovu dokazanu RingDAC tehnologiju da oživi muziku do izuzetne jasnoće i detalja. S druge strane, potpuno balansirano pojačalo ima dovoljno energije i udarca za najzahtevnije slušalice. Povezivanje tri jedinice obavlja se preko Power Link veza, a dCS-ova aplikacije Mosaic Control nudi selekciju muzike, izbor filtera, upsampling i još mnogo toga.


EISA HIGH-END HEADPHONES 2023-2024

Yamaha YH-5000SE

S precima koji sežu sve do Yamahinog čuvenog modela HP-1 iz sedamdesetih godina, YH-5000SE predstavlja spektakularan povratak jednog od pionira planarno-magnetske tehnologije u kategoriju high-end slušalica. Dizajn i izrada ovih ultralaganih over-ear slušalica su zapanjujući – od otvorenih kućišta s kontrolom pritiska pa do izbora između dva prvoklasna materijala na sunđerima – ali njihove dinamičke osobine i osećaj za intimne detalje zapravo će vas ostaviti bez daha. Ima mnogo izazivača koji se bore za sam vrh među slušalicama, ali Yamahina nova perjanica nesumnjivo predstavlja silu koja se ne može zanemariti.


EISA PREMIUM WIRELESS HEADPHONES 2023-2024

T+A Solitaire T

Primena audiofilskih tehnologija u prenosivim bežičnim slušalicama predstavlja izazov, ali T+A je to uspešno izveo kod luksuznih i laganih slušalica Solitaire T, koje nude izuzetno suzbijanje spoljašnje buke i zvuk dorastao rivalima s povezivanjem preko kabla. Ključ njihove privlačnosti jeste svestranost – izdvojeni ESS DAC podržava režim visokog kvaliteta, dok moćni blutut čipset nudi aptX HD, a takođe su tu USB-C i analogna veza. Zatvoreni rezonatori sa aluminijumskim okvirima okružuju dinamičke drajvere od 42 inča, dok crni i beli finiš čine Solitaire T lepim isto koliko i izdržljivim. Ove slušalice možete smatrati trijumfom tehnologije i zvuka.


EISA MOBILE DAC 2023-2024
iFi Audio GO pod

Zahvaljujući GO podu iz iFi Audija, ljubitelji high-end bubica s kablom napokon su dobili alternativu vladajućem dizajnu “true wireless stereo”. Ovaj inovativni sistem sadrži dva pametna adaptera s tač-kontrolom, koji su smešteni iza ušnih školjki i pomoću kablova povezani direktno sa in-ear slušalicama po vašem izboru. U pakovanju se isporučuju standardni dvopinski i MMCX konektori, dok su drugi tipovi dostupni kao opcije. Svaka čaura sadrži DAC i pojačalo koje će pokrenuti i najzahtevnije bubice, dok podrška za brojne blutut kodeke (uključujući aptX Adaptive i LDAC) obezbeđuje bežični kvalitet. Čak je i njihovo kućište, koje puni baterije autonomije sedam sati, veoma pametno – u svakom smislu te reči!


EISA LOUDSPEAKER SERIES 2023-2024

KEF R Series

Tehnologije razvijene za KEF-ove zvučnike više klase, uključujući najnoviju generaciju Uni-Q drajvera s tehnologijom apsorpcije pomoću metamaterijala (Metamaterial Absorption Technology – MAT), prisutne su u dizajnu i performansama zapanjujuće serije R. Ponuda od sedam modela obuhvata podnostojeće, regalske, centralne i Dolby Atmos surround zvučnike, koji se mogu koristiti za hi-fi ili za kućni bioskop. Bilo da se koriste za muziku ili filmove, kod ovih zvučnika prisutan je dinamičan, detaljan i uzbudljivo prirodan zvuk, koji spaja duboke i kontrolisane basove sa otvorenim i prostranim visokim tonovima. Raznovrsne opcije finiša, kao i posebna izdanja za regalski R3 i podnostojeći R7, omogućiće ovim prelepim kutijama da se svuda lako uklope.