EISA Hi-Fi nagrade 2020-2021

EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021

Focal Chora 826

Zahvaljujući izuzetno visokom stepenu stručnosti, od proizvodnje zvučničkih jedinica do završne obrade, Focal je razvio pristupačni podnostojeći zvučnik koji zvuči sjajno i u audio-salonu i kod kuće. U srcu novog modela Chora 826 nalazi se novi Slatefibre drajver, zadužen za brzinu i odziv basa, a masivni niski tonovi i jasni, iskričavi visoki učiniće da ne želite da prestanete da slušate ovaj zvučnik. On je, takođe, jednostavan za postavljanje i pozicioniranje, radiće dobro i sa skromnijom amplifikacijom i zvuči dobro u gotovo svakoj prostoriji. S koje god strane da pogledate, ovaj zvučnik nudi mnogo dobrog zvuka za uložen novac.


EISA LOUDSPEAKER 2020-2021

SVS Prime Pinnacle

Na vrhu SVS-ove serije Prime nalazi se ovaj klasično dizajnirani podnostojeći zvučnik, jednostavnog izgleda i konstrukcije, ali jasnog i prijatnog zvuka – i to ne samo zbog tri bas-drajvera prečnika 16,5 centimetara i portova na zadnjoj strani. Niskotonci su preuzeti od flegšip modela Ultra Tower i obezbeđuju da snažni basovi i perkusije uvek zvuče uzbudljivo, dok su srednji i visoki čisti i slatki. U pogledu praktičnosti, Prime Pinnacle zvučnici dovoljno su vitki za postavljanje u sve osim najmanjih soba, pa ako tražite topao i pun zvuk, uz ove florstendere vaš sistem će zasijati.


EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021

Monitor Audio Bronze 100

Monitor Audio je stekao zavidnu reputaciju u izradi izvanrednih malih zvučnika, zavređujući EISA nagradu za regalski model prošle godine i nastavljajući niz ovogodišnjom, šestom generacijom serije Bronze. Njihov sjajan zvuk može se čuti kroz širok raspon muzičkih pravaca, jer kućni Ceramic-Coated Aluminium Magnesium (C-CAM) drajveri donose ubistvenu kombinaciju masivnih basova i slatkih visokih tonova, dok bas-refleks port obezbeđuje bolji protok vazduha pomoću usmerenih žlebova. Savremen izgled i nezahtevnost u pogledu pokretanja čine ove sofisticirane male zvučnike još privlačnijim.


EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021

System Audio legend 5 silverback

Danska kompanija System Audio pristupila je zvučnicima legend 5 silverback sasvim logično: oni su aktivni, sa zasebnom amplifikacijom za svaki drajver, i postaju bežični kad im dodate Stereo Hub ili drugi transmiter. WISA tehnologija obezbeđuje odsustvo smetnji i podržava rezoluciju do 192 kiloherca i 24 bita, a sistem se može povezati na širok opseg izvora, od digitalnih uređaja, preko računara, do televizora. Opcije striminga takođe su višestruke i podržavaju sve od DLNA/UPnP do GoogleCast, AirPlay i blutut povezivanja. Ovo je prelepo i elegantno rešenje za uživanje u kvalitetnom zvuku bez kablova.


EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021

NAD Masters M33

NAD je prošle godine pobedio u ovoj kategoriji s kompaktnim modelom Masters M10, koji nije samo pojačalo već kompletan striming-sistem, kome treba samo dodati zvučnike. Ove godine taj koncept je evoluirao u Masters M33, koji objedinjuje vrhunsku tehnologiju u amplifikaciji klase D od Purifi Audija i NAD-ovo poznavanje striminga. Kao rezultat je dobijeno pojačalo koje ispunjava sve što bi bilo kome moglo zatrebati, uklapajući ogromnu snagu, predivnu jasnoću i finese zvuka s brojnim opcijama povezivanja, striminga i DIRAC korekcijom, a sve to se prikazuje na velikom ekranu osetljivom na dodir. Ovo je pravo pojačalo za treću deceniju 21. veka.


EISA AMPLIFIER 2020-2021

Arcam SA30

Arcam se priključio trendu all-in-one striming-pojačala sa svojim najmoćnijim integralcem. Unutar elegantnog, ali funkcionalnog kućišta, SA30 objedinjuje snažnu i rafiniranu amplifikaciju Arcamove klase G i obilje digitalnih tehnologija. Ovo pojačalo obavlja striming, a dodatno možete povezati sve od televizora do gramofona, dok DIRAC korekcija optimizuje zvuk pomoću računara i priloženog mikrofona. Ali ovo nije samo demonstracija tehničkog znanja već i moćno pojačalo: Arcam je možda raširio svoju ponudu, ali nije izgubio fokus.


EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021

Musical Fidelity M8xi

Musical Fidelity oduvek je pravio fenomenalna velika pojačala, shodno sopstvenom uverenju da snage ne može biti previše. Sada u austrijskom vlasništvu i pod istim krovom s Pro-Ject Audio uređajima, Musical Fidelity nam donosi M8xi, s masivnih 550 vati iz dual-mono konstrukcije. Ulazi obuhvataju digitalne i analogne opcije, ali ovo nije samo običan snagator od pojačala: on je takođe brz i okretan, pa agilno i precizno reprodukuje muziku uz obilje detalja. Ukoliko želite pojačalo vrhunskog zvuka, upakovano u samo jednu kutiju, ovo je rešenje.


EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021

Michi P5/S5

Rotelov podbrend visoke klase ponovo je među nama, oko tri decenije nakon prvog pojavljivanja. Pretpojačalo Michi P5 i izlazno pojačalo S5 na high-end pozornicu donose dobrodošlo osveženje u masi, veličini i prirodnom zvuku. Uz atraktivna crna kućišta i zapanjujući kvalitet izrade, ovaj dvojac pokazuje svestrane mogućnosti kroz širok spektar muzičkih žanrova. Michi je usredsređen na emocije i srž muzike, koje isporučuje na način blizak svakom slušaocu. Uređaji su i fleksibilni, pa pretpojačalo nudi veliki opseg digitalnih i analognih ulaza, a kvalitet je zagarantovan mukotrpnom ručnom izradom, počev od najosnovnijih komponenti. Ovo je fantastičan povratak na veliku scenu.


EISA TURNTABLE 2020-2021

Thorens TD 1601

Ime Thorens povezuje se s gramofonima gotovo 120 godina, ali dok TD 1601 spolja odslikava klasične gramofone iz prošlosti, njegova unutrašnjost sasvim je nova. On zadržava oslanjanje preko opruga u tri tačke, poput modela TD150 iz šezdesetih godina prošlog veka, ali nudi najnoviji sinhroni motor za preciznu brzinu, električni lift i automatsko zaustavljanje na kraju strane. U ponudi je, takođe, i potpuno manuelna verzija s oznakom TD 1600. Sve ovo, uz dodatak balansiranog audio-izlaza za još niži šum, donosi nam gramofon koji spaja bogato nasleđe s potpuno savremenim zvukom.


EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021

Pro-Ject T1

Pro-Ject izrađuje gramofone gotovo tri decenije i, počevši od prvobitnog modela 1 i serije Debut nakon toga, praktično je izmislio savremeni gramofon osnovne klase. T1 je najnovija izvedba tog dizajna – budžetski audiofilski gramofon koji pruža odličan zvuk za uložen novac, a kompanija takođe nudi verzije s integrisanim gramofonskim pretpojačalom i blutut povezivanjem! Uz mašinski obrađeno telo, ležaj visoke preciznosti, stakleni tanjir i jednodelnu aluminijumsku ručku novog dizajna, ovaj gramofon pruža divno masivan i detaljan zvuk, dok ga preinstalirana MM zvučnica Ortofon OM 5E čini pravom plug-and-play spravom.


EISA BEST VALUE DAC 2020-2021

iFi Audio ZEN DAC

Primamljivost iFi Audio ZEN DAC-a jednostavno je objasniti: uz privlačan izgled, fleksibilnost, solidan inženjering i iznenađujuće zreo zvuk, ovaj DAC osnovne kategorije predstavlja hi-fi bagatelu na granici sumnjičavosti. On dokazuje da desktop-audio ne mora biti u suprotnosti s pravim hi-fi zvukom i istinski je ubica divova, bilo kao DAC i pojačalo za slušalice, bilo kao jednostavno digitalno pretpojačalo. Kupite ga tek kako biste poboljšali zvuk s računara, a nakon toga možete otkriti da većinu vremena zapravo slušate samo njega. Što je najbolje, sve to dolazi po veoma pristupačnoj ceni – ovaj uređaj pruža fantastičnu vrednost za uložen novac.


EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021

Volumio Primo

Ova mala i neupadljiva crna kutija predstavlja veoma pristupačno rešenje za sve vaše potrebe u pogledu striminga, jer ne samo da reprodukuje muziku s lokalnih mrežnih uređaja već omogućuje i pristup ogromnom broju onlajn muzičkih servisa. Uz jednostavnu kontrolu pomoću pretraživača ili aplikacije i grafički interfejs preko HDMI porta, Primo je opremljen digitalnim izlazima za povezivanje s bilo kojim D/A konverterom, dok se pomoću USB porta muzika može reprodukovati i sa eksternih skladišta. Ovo malo čudo podržava sve do DSD rezolucije preko eternet ili wi-fi veze, pa predstavlja savršen način da započnete sopstvenu avanturu u svetu striminga.


EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021

Pro-Ject VC-E

Nakon predvodničke uloge u povratku vinila kroz odlične i veoma pristupačne gramofone, Pro-Ject je sada usmerio pažnju na brigu o vašim dragocenim pločama pomoću kompaktne mašine za čišćenje s oznakom VC-E. Pored malih dimenzija, ona je takođe veoma pristupačna i brza, pa očisti ploču za samo nekoliko okretaja pri brzini od 30 obrtaja u minutu. Zapravo, Pro-Ject kaže da bi jedan okretaj u svakom smeru trebalo da bude dovoljan, dok stega štiti etiketu od kvašenja, a vakuumski sklop obavlja efikasno usisavanje. Kao rezultat dobijamo manje šuma, manje habanja igle i vinila, kao i još bolji zvuk s naših omiljenih ploča.


EISA PHONO PREAMP 2020-2021

Primare R15

Smešteno u kompaktno kućište širine samo 35 centimetara, gramofonsko pretpojačalo Primare R15 nudi dva stepena pojačanja i za MC i za MM zvučnice. Na raspolaganju su i dodatna podešavanja otpora i kapacitivnosti kako bi se postiglo optimalno prilagođenje zvučnici koja se koristi. Uređaj je izrađen jednako kvalitetno kao sva druga Primare pojačala, uz unutrašnji dizajn po ugledu na flegšip model R35, dok zvuk donosi prepoznatljiv Primareov spoj masivnosti, celovitosti, detalja i rezolucije. Ovo je savršena veza između kvalitetnog gramofona i linijskog ulaza vašeg pojačala.


EISA HEADPHONES 2020-2021

DALI IO-6

Mnogi proizvođači zvučnika proširili su se u kategoriju slušalica, ali nijedan nije to uradio na tako spektakularan način kao danska kompanija DALI. IO-6 ne samo da su bežične već u zatvorenim rezonatorima imaju odličan sistem za aktivno suzbijanje buke okruženja, sa tri modaliteta rada. Kao da sve to nije dovoljno, tu je i najizdržljivija baterija u klasi, koja pruža do 30 sati slušanja između punjenja. Ukoliko tome dodate nadmoćno snažan, a ujedno otvoren i informativan zvuk, jasno je da je ovo zaista senzacionalan debi.


EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021

FiiO M11 Pro

Ovaj prenosivi muzički plejer donosi najbolju funkcionalnost u klasi, smeštenu u kvalitetno kućište s ekranom osetljivim na dodir i minimalnim okvirima. Podrška za formate i opcije reprodukcije su nenadmašne – M11 Pro se može koristiti kao blutut pijemnik i predajnik, kao USB DAC i USB audio-plejer (s podrškom za izvorni DSD), može se reprodukovati direktno s internog skladišta (proširivo do 2 TB) ili preko aplikacija za striming. Šestojezgarni čipset Samsung Exynos obezbeđuje glatko upravljanje reprodukcijom i brz odziv pri upotrebi, dok dva D/A konvertera AK4497EQ s Velvet Sound arhitekturom podržavaju visokorezolutivni audio do 384 kiloherca i 32 bita, kao i MQA. Tri izlaza za slušalice podržana su snažnom amplifikacijom niskog izobličenja. A kvalitet zvuka? Jednom rečju – izuzetan.


EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021

AudioQuest DragonFly Cobalt

Najnoviji dodatak AudioQuestovoj seriji DragonFly ujedno je i najbolji do sada. Cobalt ne samo da konvertuje širok raspon formata s računara, već sadrži veoma kvalitetno pojačalo za slušalice, a sposoban je i da isporuči sjajan zvuk preko hi-fi sistema – a sve to u pakovanju ne većem od USB memorije. Ovo je idealni saputnik za portabilni audio: jednostavno ga priključite u USB port vašeg računara ili pametnog uređaja i na taj način ćete mu pružiti i muzičke zapise i napajanje. Zatim povežite vaše omiljene slušalice i rešili ste sve potrebe za kvalitetnim zvukom, gde god da se zadesite.