EISA ceremonija, Berlin 2017.

Svečane bele košulje

Svake godine, prvog dana IFA sajma u Berlinu, EISA dodeljuje svoje prestižne nagrade ponosnim dobitnicima. U predivnoj atmosferi hotela „Kempinski Bristol“ na Kurfürstendammu podeljeno je šezdesetak EISA trofeja.

Ova godina je bila po mnogo čemu značajna za razvoj EISA. Na konvenciji u Antverpenu doneta je odluka o proširenju asocijacije sa evropske na svetsku teritoriju. Odmah zatim, na glavnom sastanku u Splitu, primljeno je pet novih članova: tri iz Australije i dva iz Sjedinjenih Američkih Država. Priključio nam se jedan od najpoznatijih hi-fi časopisa, čuveni Stereophile.

U prvom delu večeri, predsednik EISA g. Paul Miller održao je prezentaciju novih ideja i planova o proširenju. Zatim su podeljene nagrade Maestro takmičenja. U pitanju je takmičenje najboljih fotografija na zadatu temu. Ove godine tema je bila „Street life“, a svaki od foto-časopisa sproveo je takmičenje u svojoj zemlji, da bi konačni sud doneli glavni urednici EISA. Pobednici su iz Poljske, Engleske i Češke. Takmičenje je održano i na društvenim mrežama, te su glasovima publike pobedile fotografije fotografkinje iz Norveške.

Nakon toga, inženjerima, vlasnicima ili marketing menadžerima kompanija podeljeni su EISA trofeji, koji su već sutradan bili viđeni na štandovima IFA sajma. Za dobru zabavu u pauzama pobrinuo se tim vrhunskih mađioničara.

Veliki tim kompanije Harman proslavio je osvajanje dve EISA nagrade za JBL brend.

G. Gilbert Ahn u ime kompanije LG preuzeo je nagradu za LG televizor.

Srpski zet David Edwards preuzeo je dva od čak šest osvojenih trofeja kompanije Sony za foto-opremu.

Michael Geise, product menadžer kompanije Yamaha, preuzeo je nagradu za AV risiver.

Roland Hoffmann, Senior Manager Dynaudio akademije je primio nagradu za Contour 20 zvučnike.