Anthony Gallo Acoustics (AGA) objavio je novi zvučnik, pod oznakom 5LS. Ovaj zvučnik predstavlja kulminaciju svega što je Anthony Gallo naučio tokom svog rada na dizajnu zvučnika. Dugo očekivani "stariji brat" napravljen je prema ranijim modelima, ali s većom snagom i boljim performansama u svim aspektima. Ovaj vrhunski uređaj visok je 198 cm, širok 20 cm, a u dubinu ide skoro 28 cm.

Osnova za 5LS AGA je patentirani CDT visokotonac, čije su efikasnost i performanse veoma blizu idealnih. Srednjetonci su preuzeti od Spherical Enclosure Technology i vrhunski eliminišu rezonancu i difrakcije.

Model 5LS je prvi zvučnik na svetu koji koristi više CDT visokotonaca da bi se stvorio zvučni niz. AGA stavlja sedam CDT-a i osam 4-inčnih srednjetonaca od ugljenih vlakana, svaki u svom 5-inčnom sferičnom kućištu. Iako većina izvora zvuka mora da drži horizontalno svoje jedinice, AGA postavlja naizmenično visokotonske cilindre sa srednjetonskim sferama, u savršenom vertikalnom rasporedu. Kao rezultat, faza i problemi s disperzijom uzrokovani položajem jedinica potpuno su eliminisani. Dvanaest aluminijumskih 4-inčnih subwoofera ekvivalentni su po površini jednoj 15-inčnoj jedinici, a reprodukuju bas s takvom brzinom i transparentnošću kakve jedan veliki bas ne može da postigne. Bas u obliku cevi izrađen je od nerđajućeg čelika i popunjen AGA akustičnim punjenjem (takođe patentiranim), koje još više unapređuje kvalitet zvuka na niskim frekvencijama.

Sposoban da bude priključen na samo jedno pojačalo, 5LS nudi opcije za bi- i tri-wiring, kao i za bi- i tri-amping. Iako izdržava veliku snagu, skretnica je minimalna i efikasna je za CDT visokotonce i srednjetonce, dok savršeno "vozi" basove. Skretnica prvog reda za basove može da se prespoji, u cilju povezivanja na LFE izlaz predprocesora. Opcionalno Reference SA pojačalo, koje ima mogućnost za podešavanje faze i jačine zvuka, idealno je za ovaj zvučnik, jer se time može fino podesiti bas u zavisnosti od pozicioniranja zvučnika. Više informacija na adresi: www.roundsound.com.