Denon je najavio novu seriju DVD plejera koja bio morala da bude shvacena ozbiljno od strane svih fanova kucnog bioskopa. Model 9000 koji se pojavljuje u martu, po ceni od 3500$, sigurno ce privuci veliku paznju. Ovaj plejer nosi sertifikat THX Ultra standarda i nudi superiornu video reprodukciju. U srcu sistema nalazi se najnoviji Silicon Image/”DVDO PureProgressive” (SiI504) sistem za dekodiranje, koji ima mogucnost brzog procesiranja digitalnog signala od 6 milijardi operacija u sekundi (6 GOPS). Dekoder SiI504 je navodno najkvalitetniji sistem za dekodiranje sa baferom od 64 Mb eksterne SDRAM memorije.
Video izlazi ukljucuju i dva kompozitna i dva S-Video izlaza. Posebno je zanimljiv ‘JPEG Photo Viewer’, kao i kompatibilnost sa Kodak-ovim Photo CD-om. Što se tice audio performansi, one predstavljaju nešto izvanredno, što je rezultat osam Burr-Brown 24-bit/192-kHz PCM 1704 audio D/A konvertora i novi ESS “Vibrato” ES6038F MPEG/DVD-Audio dekoder.
Model 9000 dekodira i HDCD i MP3, dok može reprodukovati i CD, CD-R i CD-RW diskove. Denon je u ovaj model ugradio i opticki i koaksijani digitalni izlaz.