Kompanija Bose je nadogradila svoja dva Lifestyle home theater sistema zasnovana na DVD-u, kompenzovanjem akustike sobe bez promene ocekivane cene uredjaja. Tehnologija kompenzovanja akustike je pristupacna u nekim audio komponentama i takozvanim ‘add-on’ kutijama, ali ne i u kucnim sistemima. Takodje, ova tehnologija je pristupacna i u audio sistemima za automobile.
Kompanijina tehnologija nazvana ADAPTiQ, bi trebala da bude prefinjenija i jednostavnija za upotrebu, od tehnologija drugih kompanija. Inzinjer Richard Saffran je izjavio da ADAPTiQ koristi ceo cujni audio spektar kako bi ekvivalizovao spektralne razlike i razlike u nivoima. Bose nema nameru da licencu za ovu tehnologiju da na koriscenje bilo kojoj drugoj kompaniji.
Dva sistema trenutno dostupna, Lifestyle 28 (2,499$) i Lifestyle 35 (2,999$), bice spremni za prodaju u junu. Potrebno je izdvojiti 10 do 15 minuta za celokupnu proceduru podesavanja i podesiti parametre koji se odnose na velicinu sobe, lokaciju sedenja i mnoge druge parametre koji uticu na boju zvuka. Posebno je zanimljivo da ce svi vlasnici postojeci Lifestyle 28 i 35 modela dobiti besplatnu nadogradnju sistema.
U kompaniji su jos napomenuli da iako ova dva sistema se mogu nadograditi sa ADAPTiQ tehnologijom, oni nece moci da se nadograde sa mogucnoscu reprodukovanja DVD-Audio i SACD diskova. Za sve detaljnije informacije posetite sajt kompanije Bose.