Jump to content


KONCERTI [najave, desavanja ...]


Pirate

Recommended Posts

Dobro je bilo sinoć sa Talijankama, ali sada molim za malo pažnje.

Od 11.-og do 20-og oktobra u Beogradu se održava Dis-patch, festival 'novih muziÄkih tendencija' (Å¡ta god to znaÄilo).

Posvetite neki minut razgledanju programa i odaberite nešto sa sebe:

Link to comment
Share on other sites

Meni su (jos uvek) dosadni i jedni i drugi. :lol:

A, to je zato Å¡to je blues u principu dosadan. Moja naklonost prema Cruiserima ili Keysima se svodi na odobravanje sa distance ili povremeno sluÅ¡anje do pola albuma u kontinuitetu, daleko od toga da je to neÅ¡to na Äemu bih mogao da živim. Tek ponekad mi pogodi mood.

Link to comment
Share on other sites

Au, majstore, edituj dok mozes. :lol: Volim ja da cujem blues, kada ima neki smek koji mi se svidja. Ovi imaju smek, ali nikako da mi legne, sve mi nesto mutno i jedva cujno, kao da namerno 'oce da me nerviraju.

Ma jok, Å¡alim se ja malo sa zbrujom ali ne vredi...jednom sam mu ovo rekao hladnim tonom i nije ni trepnuo, stena.

A ovo mutno i jedva Äujno..e baÅ¡ to valja!

Link to comment
Share on other sites

InaÄe ima jedan potpuno suludi nekrobluz dvojac koji je pre ravno 18 godina odsvirao sve Å¡to ovi klinci uz svu medijsku i trendy podrÅ¡ku danas pokuÅ¡avaju, i odsvirao ga je verovatno bolje nego Å¡to će oni ikada moći. Naravno, tada nikoga nije bilo briga. Zna li neko...?

post-792-128510688891_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ovaj levo liÄi na jednog od braće Galager. Da nisu Oasis?

:lol::D

Chickasaw Mudd Puppies, poslušati izuzetan EP White Dirt, posle je izašao i full length ali nije bio tako dobar.

Hvala Å¡to ste me podsetili na ovo izdanje, ima da svira ovih dana. Kome treba neka se javi.

post-792-128510688962_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Chickasaw Mudd Puppies, poslušati izuzetan EP White Dirt, posle je izašao i full length ali nije bio tako dobar.

Hvala Å¡to ste me podsetili na ovo izdanje, ima da svira ovih dana. Kome treba neka se javi.

Slusace se za desetak minuta.

Ne verujem da cu moci da idem na koncert LLC. Bice dobar provod, vidim da su dobri uzivo (hvala ras).

Link to comment
Share on other sites

Left Lane Cruiser

Morska Sobota, MIKK , 04.10. 2008.

Pirot, Jazz-Cafe, 05. 10. 2008

Beograd, SKC, 06.10.2008.

Zagreb, KSET, 07.10.2008.

Cena ulaznice za Bgd koncert je 600 din u pretprodaji, na dan koncerta 700 din.

Najava:

Poslednjih par decenija pojavilo se jedno mali milion gitara/bubanj bendova, ali teÅ¡ko da ijedan može da prismrdi ovom dvojcu iz Indijane. Uprkos tome Å¡to su relativno mladi (postoje tek nekih 4-5 godina) ova dva Midwest momka pokazuju da su apsolvirali sve žanrove koji sadrže reÄ blues. PoÄevÅ¡i od Roberta Johnsona, preko Sonny Boy Williamsona, John Lee Hookera, Hound Dog Taylora i Howlin’ Wolfa, do R.L. Burnsidea i Juniora Kimbrougha. Ma, navedite bilo koju crnu facu i ova dva bela klipana će vas momentalno kazniti ukoliko ste pomislili da su iÅ¡ta od istorije uspeli da promaÅ¡e. Opet, to nije sve Å¡to se može naći meÄ‘u rilnama njihova dva albuma. Pored sve ‘crne braće’ primetan je i veliki upliv bendova kao Å¡to su ZZ TOP ili AC/DC, a na posredan naÄin i celokupne garažne produkcije otkako su Mick Collins i Danny Kroha formirali The Gories i povukli nogu da i beli Äovek može da drlja blues, a da ne mora da bude smrtno dosadan kao Gary Moore i svi ti puki imitatori iz 70-ih.

Nije viÅ¡e tajna, niti jeres reći da, na žalost, danas samo ‘white trash’ Å¡iba blues. Dok se ‘black brothers’ zamlaćuju Å¡to kiÄastijim zlatnim ogrlicama i prstenjem, ribama enormnih oblina, belÄuge iz tamo nekih prikolica, predgraÄ‘a, pa Äak i Ivy League (poput Jona Spencera ili Matta Verderyja) viÅ¡e haju za nasleÄ‘em autentiÄne crne muzike i, Å¡to je bitnije, to rade opasno dobro. Ne voze skupa kola, ne miriÅ¡u kao parfimerija, ne broje parice sa novÄanicama ne ispod $1000, ali brižno paze da se jedno od dvoje roditelja rokenrola ne otme zaboravu kojem su sklone generacije konzumenata pop kulture od 80-tih na ovamo.

LEFT LANE CRUISER su u tome i prvaci Sveta. Bez zezanja.

Dok su Oblivians sve to imali na umu, ali nisu znali kako da odsviraju, samim tim bili viÅ¡e punk-rock ili garage-punk, ova 2 lika su umesto da vise po birtijama, sedeli, sluÅ¡ali i uÄili. BLACK KEYS su, potom, bili meÄ‘u prvima u silnim kombinacijama ‘beli bend-crna srca’, ali već su se posle par ploÄa sapleli i upali u mrežu muziÄke industrije koja ih je (naroÄito) poslednjim albumom napravila najgorim karikaturama birajte kojih od dekadentnih rok-dinosaurusa 70-tih.

Dva LLC vokala zvuÄe kao da pljugaju po tri kutije dnevno i loÄu litar+ najgore džibre, gitare su nabrijane i neispolirane, Äinele prÅ¡te na sve strane, dok doboÅ¡ zvuÄi kao kanta za Ä‘ubre marnuta ispred tuÄ‘e kuće u nekom predgraÄ‘u, a sve to skupa toliko podseća na juke-jointe koji su do kraja rata u Vijetnamu, Äak, docnije, bili rezervisani samo za dojuÄeraÅ¡nje beraÄe pamuka, da ne kažem ugnjetavanu rasu, sirotinju raju.

Njihov drugi album, «Bring Yo’ Ass To The Table» (Alive Records, 2008) biser je ovogodiÅ¡nje nezavisne rokenrol produkcije na kom je uhvaćen duh crnog Juga Amerike iz prvih decenija proÅ¡log veka i, pomeÅ¡an sa nekim whitey Å¡efovima koji su se istom tematikom bavili 30-40 godina unazad, zvuÄi kao nenadjebiv bukvar za sve one Å¡to blage veze sa bluesom nemaju. Zasigurno, «Bring Yo’ Ass To The Table», jedna je od ploÄa koja u sagregovanoj SAD (i to u posebno važnoj izbornoj godini) ne samo da ruÅ¡i meÄ‘urasne zidove, već na potpuno prirodan naÄin dokazuje da su podele po boji kože, debljini novÄanika, veliÄini sisa ili patke, uticaju u druÅ¡tvu, bogatstvu, bedi, obrazovanju, pismenosti i kojim god osnovama hoćete joÅ¡, potpuno periferna pitanja jer kad se iz zvuÄnika zakotrlja taj masni, krvlju napumpani zvuk, na njega reaguje svako ko iole ima osećaj za ritam i mrvu strasti spram muzike za igru.

Link to comment
Share on other sites

:lol::D

Chickasaw Mudd Puppies, poslušati izuzetan EP White Dirt, posle je izašao i full length ali nije bio tako dobar.

Hvala Å¡to ste me podsetili na ovo izdanje, ima da svira ovih dana. Kome treba neka se javi.

Stvarno izuzetan album. Od kako je, pre nekih desetak godina, došao u moj posed snimak na kaseti, redovno je na repertoaru za slušanje. Valja reći da je producent bio Michael Stipe, dok je još bio "normalan".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...