Jump to content


valderama

Članovi
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

About valderama

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Location
    kraljevo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

valderama's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Stvarno izuzetan album. Od kako je, pre nekih desetak godina, došao u moj posed snimak na kaseti, redovno je na repertoaru za slušanje. Valja reći da je producent bio Michael Stipe, dok je još bio "normalan".
  2. ÄŒekaj, Äekaj, da li je Dom omladine dobio taj novac, ili nije?! Interesantno je, da kad god sam proliazio tuda, spolja gledano, izgledalo je da se unutra izvode neki radovi. Na kraju krajeva, koliko se sećam, objaÅ¡njenje za prestanak koncertnih aktivnosti u Domu omladine je bio zbog renoviranja istog. Moram da priznam da mi tu niÅ¡ta nije jasno. A Å¡to se tiÄe mosta na Ibru, biće sigurno 20.. god, ili je suviÅ¡e optimistiÄki, možda sam trebao umesto 0 da stavim joÅ¡ jednu taÄku. Å ali se naravno, smatram da su nam za sada dovoljna i postojeća dva.
  3. Ovo se ne propuÅ¡ta: American music club, 7 oktobar - Dom omladine NeÅ¡to nisam u toku, da li je zavrÅ¡eno renoviranje Doma omladine, ili oÄekuju da se to zavrÅ¡i do oktobra?!
  4. Slažem se sa tobom. ÄŒovek je doÅ¡ao da predstavi svoj novi album i stvaralaÅ¡tvo koje je potpisao kao Bonnie Prince Billy. A, ko je nama kriv Å¡to smo dobrih 10 godina bili crna rupa za sva deÅ¡avanja, ukljuÄujući tu i koncertne aktivnosti, pa sad oÄekujemo da nam sve to nadoknade u jednom pojavljivanju. Neko to i radi, kao na primer Steve Wynn koji ispunjava i želje, Å¡to opet pozdravljam, meÄ‘utim Billy je drugi senzibilitet, on svira ono Å¡to u tom trenutku oseća i misli, ne hajući mnogo za želje i oÄekivanja publike, Å¡to ga i Äini jedinstvenim i neponovljivim. A, to da je prateći bend bio neusviran i neuvežban, smatram da i nije neki minus, jer je za ovakvu muziku prvenstveno bitna spontanost, emocija, sposobnost da se ispriÄa neka priÄa, iskaže neki stav, a kako će to biti odsvirano je manje važno. Na kraju krajeva Billy nema neki imponzantan glas niti sviraÄko umeće, ali koga je za to briga. Da ne mislim tako sluÅ¡ao bih verovatno neku drugu vrstu muzike, gde je sve savrÅ¡eno, lepo zapakovano, ali iznutra nekako Å¡uplje i prazno.
  5. Naravno da je registrovan - na žalost sa bezbedne udaljenosti od 250km. Kraka je razoÄaran, Žikica zadovoljan. Zato i pitam za utiske, jer su me zbunila potpuno razliÄita viÄ‘enja koncerta Krake sa jedne strane i Žikice Simića i Ivana LonÄarevića sa druge strane. Dobro ovaj drugi kao organizator koncerta i ne sme baÅ¡ da kudi, ali Äemu toliki hvalospevi.
  6. Prosto ne mogu da verujem da niko nije registrovao koncert Bonnie Prince Billy-a od onomad. Da li je neko bio? Interesuje me utisci iz prve ruke.
  7. Moram da priznam da postoji malo kajanje Å¡to nisam bio, iako su me danima ubeÄ‘ivali da idem. OÄekivao sam da će se fokusirati na zadnjih nekoliko albuma, a priznaćete da je sve posle Henry's dream bezvredno, ajde da ne budem toliko strog pa da izuzmem i Let love in. JoÅ¡ kada mi je ortak sinoć preko mobilnog prosledio The weeping song, kad god je Äujem ja se naježim, kajanju nikad kraja. MeÄ‘utim preko nekih stvari se ne može preći, držati ovakvu vrstu koncerta u Areni, pa joÅ¡ sve Å¡to ide uz to VIP loža, cena karte, oÄajan zvuk, to je bogohuljenje. Hallelujah!
  8. Kupljeno proÅ¡le srede na koncertu u SKC-u. Mnogo dobro, kao i sam koncert. Reko bih da Steve zvuÄi kud i kamo bolje u akustiÄnoj verziji. P.S. Postoji mala greÅ¡ka u spisku pesama, izostavljena je "What comes after" izmeÄ‘u druge i treće pesme na drugom disku.
  9. Steve Wynn opet među Srbima! 19 mart Living room SKC, Beograd.
×
×
  • Create New...