Jump to content

Recommended Posts

Posted

@zek

Da, biće u jednoj prostoriji, s tim što neće raditi u isto vreme. Ovi B&W su ''radni'' - stoje na radnom stolu, između njih je monitor. Koristim ih za montažu i produkciju. Poenta drugog para je da će biti smešteni kako zakon nalaže za slušanje muzike :) Znači, razdvojeni koliko je to moguće, odmaknuti od zidova i formirati trougao sa mestom za slušanje muzike.

Posted

@alternatura

Uh, nisam baš siguran... U A+B varijanti dolazi do pada impedanse, ne do sabiranja, bilo je već reči o tome... Mislim da će pojačalo u A+B varijanti dva para zvučnika ''kapirati'' kao 4, a ne kao 16 oma. A u zavisnosti od režima rada (signala, jačine, itd.) impedansa može dodatno pasti, što može da znači ''doviđenja'' za pojačalo. Neka me neko od iskusnijih ispravi ako grešim...

Posted

@zek

U principu, može se desiti da iz nekog (ko zna kog) razloga poželim da čujem sva četiri zvučnika u isto vreme - možda samo na nekoliko minuta i to na maloj snazi, ali ne želim da se igram...

Posted

@zek

U rangu onoga što ja radim, pristojno pojačalo mi je sasvim dovoljno, ne držim ja studio... :)

Šta je sa Onkyo pojačalima? Integra ili ne-Integra? Sluša li ih ko? KP ih je pun, pa da li se upustiti u tako nešto?... Vidim da ih niko ovde ne spominje - verovatno da se nisu baš proslavila?...

Posted

Uzeo sam pojačalo Denon PMA-560. Čovek mi je povezao još dva pojačala posle Denona, jer mi se zvuk učinio malo tankim sa ovih B&W. Međutim, posle testa sa pojačalima Harman Kardon HK-6200 i Proton 520 shvatio sam da B&W 550D jednostavno tako rade. Čisto, precizno, sa osećajem prostora, ali bez preteranog kick-a. U svakom slučaju, za kombinaciju pomenutog Denona i B&W-a sam izvrnuo nekih 170€. Gospodinu koji mi je prodao pojačalo svaka čast na strpljenju, jer sam bio kod njega gotovo dva sata dok nisam sve detaljno istestirao :)