Jump to content


Djoleks

Članovi
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Djoleks's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • Week One Done

Recent Badges

 1. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Nemam bas puno iskustva sa elektronikom ali recimo sta moze faliti dac-u ako radi na nekom napajanju od 10a,dac ce uzimati struje koliko mu je potrebno.?
 2. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Lupio sam 2a ,bolje da ima rezerve,dac je e30 topping,probao sam ga sa raznim punjacima i powerbank ali mislim da je ono pravo linearno napajanje.Ili da kupim neko gotovo?
 3. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Digao sam ruke od toga,sad imam drugu ideju i da nepocinjem vec ovde da pitam,taj trafo koji je u arcam-u mi se bas svidja i od njega bih da napravim linearno napajanje za dac,pa bih zamolio iskusne da me upute kako da svedem napon na 5v 2a recimo,jos bolje ako bi mogla dva izlaza pa da imam i 5v i 12v?
 4. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  indikacija ima i menja.
 5. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Neradi,sve uvek cini se da radi koji god ulaz da biram.
 6. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Kada se spoji main sa recimo tape out a signal ide u tape in isto neradi jedan kanal kao i bez spajanja,kada se prebacuje i dira prednji front direct cuje se kako puca nesto malo jace u tom kanalu.Hvala na brzom odgovoru.
 7. Djoleks

  Kvar na arcam-u

  Pozdrav dragi forumasi,nekad zna forum da pomogne vise nego serviseri,bar je to moje iskustvo.Ovako arcam av 50 resiver od jednom jedan kanal prestao da radi,kada se pojaca nazire se kao sa slusalica zvuk znaci skroz tiho,drugi kanal sasvim normalno radi,stvar koja me buni je da je bio kod dva majstora i oba ispricala istu pricu -crko procesor-,meni nije jasno izvadim plocu gde ide procesor i dalje ista prica,kad koristim pojacalo kao pojacalo snage ono sasvim normalno radi?
 8. Vecina pojacala ide od 4do16oma,ima i nekih od 8 do16oma,u tvom slucaju podrzana su sva pojacala od 4 do16,radice ti i sa 8 do 16 ali nesmes preterivati na volume.
 9. U pravu si,sa 1 % tolerancije da uzmem.?
 10. Reci mi samo recimo koji otpornik (sa kojom oznakom) da skinem sa r2000 i prebacim ga u ovaj r500 umesto ovog R527,100 oma?
 11. Gde da nadjem isti?Imam kuci tog starog loma na pretek ali kako da znam sta odgovara.?
 12. Ostao,na njemu je samo zica garava.
 13. To je bilo to,zamenio elektrolit i radi kao nov 😊..Stavio sam doduse nesto veci 63v 100uf taj sam imao pri ruci i radi ko sat.Hvala ljudi puno zaista ste pomogli.
 14. Da izgoreo pa garav,Ljuba je pomenuo stk 465 a kod mene je stk 461,pa sam pitao ima li razlike izmedju ta dva.
 15. Mislim da je Ljuba u pravu za R527 skroz je crna zica,sad me buni druga stvar stk 461 je u mom resiveru,koja je razlika izmedju 1 i 5 I gde da nadjem R527??
×
×
 • Create New...