Jump to content


Kuršum Hi-Fi


Kuršum

Recommended Posts

Nego ne iznesoh do sad nijedan utisak o komponentama koje u prvom postu navedoh. Sve Äekam da se sistem vozdigne sa patosa, a zvuÄnici da naskoÄe na stalke.

No, ipak moram da kažem koju reÄ o predpojaÄalu, koje se u sistemu naÅ¡lo "privremeno". Radi se o Advance acoustic mpp-202. NaiÅ¡lo je sluÄajno i Äinjenica da ima odliÄnu kutiju i daljinac kvalifikovalo ga je za postavku, uz misao da i kad naidje ravnopravan parnjak Crimson snagaÅ¡u, ono može da bude korisno, zbog navedenog. ÄŒitajući recenzije, a i pojedine komentare na Forumu, nisam niÅ¡ta ekstra oÄekivao, sem da se radi o solidnom entry level ureÄ‘aju.

MeÄ‘utim, sad mislim da je ovo predpojaÄalo nepravedno dobilo proseÄne ocene. Uz Crimson je prosviralo veoma lepo. Kroz ceo spektar svira ujednaÄeno, basa ne nedostaje ni malo, srednji tonovi su uzuzetni, kao i visoki. Ne nedostaje mu ni dinamike. Ipak ono po Äemu ga posebno treba izdvojiti je analogni ulaz za PC, jack od 3.5 mm, gde se uz nivo signala koji je posebno prilagodjen za ovu namenu, dobija izuzetan zvuk. Nisam joÅ¡ Äuo da kompjuter kao izvor, preko analognog izlaza, može tako da svira. TeÅ¡ko je prepoznati kad pustite flac file, da li je izvor cd ili ne.

Zbog svega navedenog, mislim da je ovaj preamp zaslužio bolje ocene.

Link to comment
Share on other sites

Pridošlica je tjuner:

Wega modul 301T

post-30309-0-49028700-1395419496_thumb.j

Družili smo se samo 5 minuta, pa sam morao na put. Prvi utisci su mmmmm. Više za koji dan.

InaÄe sam ga uzeo na tref, nema puno o njemu na netu, ali je napravljen u vreme kad je Wega pravila i svoj najbolji tjuner (i po mnogima jedan od najboljih uopÅ¡te) Lab Zero. RazmiÅ¡ljajući o tome da u vreme kad su se takmiÄili sa komÅ¡ijskom kompanijom Klein+Hummel, ne bi dozvolili sebi da prave loÅ¡e komade, Äini mi se da nisam pogreÅ¡io.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Тај преамп Ñе напаја из појачавача Ñнаге или има Ñпољни иÑправљач?

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Преправи да има Ñвоје напајање, гледајући Ñлике ту може да Ñтене баш Ñве.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Pozzz.. ugrabih vremena da malo shkrabnem. Bio sam skoro   kod kolege Kursuma na pivce i slusanje . Lepo je to kolega sklopio i to simpa onako JBL - ovski masno radi sa dobrim autoritetom. Veliki entuzijasta i zaljubljenik u hi - fi sto mi se ujedno i  veoma dopalo kod njega. Hitno neki stalci za L 86 jer tuku sa poda i kvare cistinu u srednjem i visoko tonskom opsegu 

 

:wave2  :wave2  :wave2

Link to comment
Share on other sites

Dva brata:

102.jpghttp://www.inner-magazines.com/news/509/72/Crimson-Model-610-Model-620-amplifier/

(Tu su i braća mojih nekadašnjih ljubimaca, od koji je samo preamp (pre)ostao... Vašeg 610 ozdravlja i Sugden P51... ;))

 

Da druže Žile, to je taj preamp, identiÄan. Ovaj snagaÅ¡ koji je sa njim na slici je 2x50w mislim i ima u izlazu Toshiba 2N3055 tranistore, a moj je 2x100w i u njemu su Toshiba 2N3773 (identiÄan je kasnijoj 630-ici, samo ima drugaÄiju kutiju, tako se u prvoj verziji pakovao). TakoÄ‘e je moj dual mono, za razliku od ove 620-ice na slici.

p.s. inaÄe postoje dve verzije preampa 610 i razlikuju se Äak i po boji ploÄe unutra (plava i zelena), a i oznake na ploÄama su razliÄite. Ovaj koji ja imam (plava) koristi DC struju, za razliku od tog drugog. I to 12V, a ne dve baterije od po 9V kako sam pogreÅ¡no neveo u jednom od prethodnih postova. To koristi verzija 510.

p.p.s. A i Meri Hopkin singlicu imam (ovu pesmu naravno), dobila je moja majka za 16. rođendan u januaru 1969. godine. :grin:

Link to comment
Share on other sites

ÄŒestitke kolega.Crimson je bombonica.Podseca na najbolje dane Uk minimalizma kad je samo zvuk bio bitan i kad su se sprave iskljuÄivo zbog toga kupovale,a ne danaÅ¡nji dizajnerski fenseraj za audiofilski fejsbook.Cheers mate!

Hvala Sondek. InaÄe Crimson je poznat i po sjajnoj phono sekciji. Sad samo da unapredimo i izvor za istu. ;-)

Mada i ovaj Rotel koji je trenutno tu zaÄuÄ‘ujuće lepo svira za svoju klasu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...