Jump to content


Pomoć oko kupovine Pojačala ili Receivera


JTGTS

Recommended Posts

Trenutno imam zvučnike:

- kappa 7 

- pojačalo yamaha ax 892

- cd plejer sony x55es

- tjuner sony sts 390

Mnogi su mi rekli da ti zvučnici mogu jos bolje da sviraju uz pomoć boljeg pojačala.Dobro dosli su svi saveti pogotovo onih koji su imali ili slusali kappe.Meni je logično da bi se slagao neki amer uz njih recimo neki hk ali nisam posedovao nijedan a i nmg da se setim da li sam uopste i cuo neki bolji hk.Trenutno sam video na KP HK 3490 stereo receiver koji mi izgleda zanimljivo zatim pojačalo HK 6650 koje mnogo lepo izgleda i luxman lv107u.

Budzet mi je trenutno limitiran ali ako naleti nešto što će me smiriti duži niz godina spreman sam da žrtvujem i do 500-600e za amp.  

Link to comment
Share on other sites

Slazem se sa Aleksandrom i posto su ti zvucnici za*ebani ko kratko cebe moj predlog je snagas Yamaha MX1 ili MX2 ako mozes da nabavis. MX1 moze KONTINUALNO da isporucuje 2 x 250W na 2 ohm, dakle pravljen je da stabilno radi na 2 ohm dugo vremena, a to se ne vidja bas cesto. Pored kontinualne snage maksimalno moze da isporuci 2 x 630W na 2 ohm, dakle moze i za jace Kappa-e da zavrsi pos'o.

Predvidjen je da radi uz CX1 pre-amp ali naravno moze i nesto drugo da se koristi. Ne znam da li za pocetak mozda i ta tvoja Yamaha moze da radi kao pre-amp. Ako imas prilike da cujes neki od ova dva modela OBAVEZNO poslusaj.

A to u vezi sinergije su ciste gluposti jer svaki brend je tokom vremena u velikoj meri promenio boju zvuka, tako da nije pitanje proizvodjaca vec je pitanje individualnih komponenti idu li jedna sa drugom.

Link to comment
Share on other sites

Može yamaha da radi kao pre amp ali koliko sam citao preamp na njoj i jeste slaba tačka.U suštini meni netreba mnogo snage jer imam dvoje male dece u kući mislim da bi zdravih 80-120w po kanalu bilo dovoljno da ih potera, pa i yamaha 892 ih lepo prodrma koje je deklarisana na 115w na 8 ohma nego bi hteo nešto bolji zvuk naravno koliko mi budzet dozvoljava. 

Link to comment
Share on other sites

Ovaj Vincent sa oglasa je moj bivši amp, prodao sam ga čoveku koji je imao Kappa 9 zvučnike, kad smo ga povezali na prvi ton odmah je izvadio pare i kupio ga, inače sam ga doneo samo na probu. Ja bih ga probao uz te Kappe 7, e sad ne znam da li ti cena odgovara ali to pojačalo svira mnogo dobro.

Link to comment
Share on other sites

4 sati ranije, dragec said:

Ovaj Vincent sa oglasa je moj bivši amp, prodao sam ga čoveku koji je imao Kappa 9 zvučnike, kad smo ga povezali na prvi ton odmah je izvadio pare i kupio ga, inače sam ga doneo samo na probu. Ja bih ga probao uz te Kappe 7, e sad ne znam da li ti cena odgovara ali to pojačalo svira mnogo dobro.

Taj Vincent deluje da je napavljen kako bog zapoveda, i snage i struje mu očigledno ne fali, uz odgovarajuću (veliku) potrošnju struje, naravno, a ne smeta ni što bezobrazno liči na ML...;) Na merenjima je radio stabilno i na 2 oma, pa nije ni čudo što je poterao zloglasne Kappa 9 zvučnike koje od milošte zovu "amp killers", s obzirom da im impedansa pada ispod 1 oma. Kappa 7 je daleko manje kritična što se tiče impedanse, što ne znači da joj ne treba kvalitetno pojačalo, po čemu se uostalom ne razlikuje od bilo kog drugog zvučnika, pa verujem da bi je ovaj Vincent isterao iz pameti... Ne znam koliko je ovaj primerak sa oglasa star, ali mi se čini da je cena malo jača, barem u odnosu na cene koje se mogu pronaći za iste ovakve polovne uređaje na internetu.

Link to comment
Share on other sites

Poštovani forumaši,

 

 

Naišao sam na vaše detaljne recenzije audio uređaja na netu, pa bih Vas najljubaznije zamolio da mi pomognete pri izboru opreme.

Naime, imam problem sa trenutnim uređajem. U pitanju je dvd player koji sam iskoristio kao pojačalo, od 4oma u vezi sa PC-jem i povezao na SONY-jeve zvučnike od 55 sinusnih vati od 6oma.

Problem je u tome što taj dvd player ne može da isprati neke frekvencije, pre svega duboke pa se kvalitet zvuka znatno i primetno gubi. Uz to, često se javlja statičan zvuk kao krčanje iz zvučnika.

 

Mnogo bi mi značilo kada bi ste mi pomogli da napravim pravi izbor ovih uređaja.


http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-AX-592-36011768-oglas.htm?filter_id=74255491

 

http://www.kupujemprodajem.com/Sony-TA-VE910-35799564-oglas.htm?filter_id=74255491

 

http://www.kupujemprodajem.com/Denon-PMA-510AE-36501179-oglas.htm?filter_id=74255491

 

http://www.kupujemprodajem.com/Kenwood-36346638-oglas.htm

 

http://www.kupujemprodajem.com/Pioneer-VS-X808-36345813-oglas.htm

 

http://www.kupujemprodajem.com/pojacalo-pioneer-35834516-oglas.htm

 

http://www.kupujemprodajem.com/Yamaha-AX-380-36173710-oglas.htm

 

 

 

U očekivanju Vašeg brzog odgovora,

unapred zahvalan

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...