Jump to content


Cyrus


RadeZeka

Recommended Posts

Pajo, gledanje Å¡eme ne može da ti kaže taÄno kako će neÅ¡to zvuÄati, ali može da ti da neku predstavu o tome Å¡ta OTPRILIKE možeÅ¡ da oÄekujeÅ¡. Ako te ne mrzi da tu Å¡emu prebaciÅ¡ u neki bolji simulattor, a ima ih jako dobrih koji su besplatni (LT simulator, na primer), ako znaÅ¡ kako možeÅ¡ da stekneÅ¡ Äak jako dobru ideju kako to radi. Veruj ili ne, kako ti volja.

Ono Å¡to Å¡ema može Äak dosta dobro (mada opet ne i apsolutno pouzdano) da ti pokaže da li se neko u firmi malo zanosio sa pisanjem karakteristika. To ti je kao ona izreka DuÅ¡ka Raodvića: Tek se na nudistiÄkoj plaži vide mnogi životni blefovi. Možda nećeÅ¡ znati taÄno kako to svira, ali ćeÅ¡ znati kako je malo verovatno da može, iako u prospektu piÅ¡e da može. :P

 

@dvv:sve to do tacke dok ne prosvira nesto ovako ili onako,se svodi na puko nagadjanje,i nista vise..imas masu proizvoda danas u ovoj bransi sa pefektnim semama,merenjima,i gatanjima od strane proizvodjaca sta bi to trebalo biti..a s oprostenjem,ne svira nikako...ovo sta kome valja,je opet subjektivna stvar,opet...prema nekim strucnjacima cela Pass-ova produkcija,je obicna garazna manufaktura,prema drugima je Levinson ,samo hrpa elemenata,korektno spakovana u kucista od X kilograma,perfektna za razglas klizalista,sa promasenim krajnjim ciljem,veze nema za muziku,ako muzika,kao takva interesuje jos vise ikoga.. :1038:

 

nikad se nece naci konsenzus oko ovih stvari koliko vidim,bitno je da svako na svoj nacin na kraju nadje svoje zadovoljstvo,neko ce sa ML53 monoblokovima,neko sa Altmann Byob-om :D

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 103
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jedan istinit događaj za Artyja.

 

Svojevremeno sam prodavao moj tadaÅ¡nji NAD receiver (viÅ¡estruko jaÄi i mlaÄ‘i od Cyrus One veterana, u mint stanju) i doÄ‘e da ga pogleda, posluÅ¡a i eventualno kupi jedan momak ozbiljno zaljubljen u NAD ureÄ‘aje ("... drugar ima godinama, prija mi taj zvuk...").

Prvo Å¡to mu se otelo kad je uÅ¡ao u sobu i video NAD-a bilo je "... jebote pa ovo novo!". Naravno da me je to osokolilo jer vidim da prodaja u startu kreće u dobrom smeru. Isproba ga on sa par diskova i na kraju zapazi i neuglednog Cyrus-a na polici pa zamoli da prebacim zvuÄnike i CDP na njega, iz Äiste radoznalosti, da Äuje kako svira ta "kutija za cipele".

Nakon par pesama osmeh na licu koji se pojavio pri ulasku u sobu (a radi kupovine NAD-a) polako nestaje i ja shvatam da mi Cyrus upravo minira prodaju n puta mlaÄ‘eg NAD-a! 

Posle nekog vremena samo reÄe "ÄŒoveÄe ovo je brutalan maliÅ¡a. Koliko danas koÅ¡ta taj mali?".

 

Na kraju samo diplomatijom uspeh da fokus vratim na prodaju NAD-a pa se ipak sve završilo happy end-om za obojicu. Ja sam prodao NAD po željenoj ceni a on je kupio željenu spravu u mint stanju.

Link to comment
Share on other sites

@ljuba

Koje je on sam napisao. Ja nisam sanjao ono o unutraÅ¡njem trafou koji hrani samo phono sekciju. Ako se to odnosilo na samo jednu verziju, onda je ON to trebao da kaže, a ne ja i svi ostali da znamo. Ovako, on to ne kaže, pa me jedan drugi Älan obaveÅ¡tava da je Cyrus Mk.XYZ linijski amp, a Mk.LKJ nije bio, a Kuja mi kaže da to nije taÄno, nego se samo Mk.XYZ bio takav.

 

Izvrtanjem i unosenjem slobodne pesnicke zabune u to sta je ko kada i u kojoj situaciji rekao, sto se tice redosleda i cinjenica, 

neces promeniti stvarnu sustinu problema.

 

 

A cak i kada to pominjemo, vec sam napisao  :) da sam napisao...

 

..da sam u svom PRVOM postu, na PRVOJ stranici ove teme postavio linkove ka osnovnim Cyrus modelima i napajanjima, 

gde se lepo mogu videti skoro sve osnovne razlike izmedju njih, bitne za ovu diskusiju.

 

 

Evo (po ko zna koji put ponovo) ovde:

 

http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/25726-cyrus/#entry489630

 

Koga je zanimalo, mogao je da procita uglavnom sve o tome sta ide sa cim, i kakve ulaze ima, koliko cega ima, kakve su razlike, itd,

sve zajedno sa .pdf uputstvima,

a ako nesto nije jasno, da dodatno proveri pre nego sto pocne da "puca"    :) .

 

Koga nije zanimalo da trosi svoje vreme na istrazivanje, mozda ne treba da ga trosi ni na diskusiju?

 

 

 

 

Do nekih dodatnih detalja se kasnije doslo, ali to ni malo ne menja sustinu problema ove diskusije.

 

Neobavestenost ne opravdava  navodjenje netacnih podataka i njihovo koriscenje u diskusiji.

 

Ako nesto ne znas ili nisi 100% siguran, onda ne koristis pogresnu informaciju kao argument, vec prvo proveris ili pitas.

 

 

 

 

 

 

Izvini, izem ti visoko kvalitetan uređaj koji ima novu premijeru svakih pola godine, pa verovatno postoji i profesionalni naziv "poznavalac svih verzija Cyrus-a"..

 

 

Ovo o premijeri svakih pola godine, je jos jedan od proverenih argumenata koji doprinosi konstruktivnoj diskusiji?

 

:)

Link to comment
Share on other sites

 

...to me je pod a naucilo da nista vise ne verujem britanskoj hifi stampi i pod b zauvek udaljilo od njihove filozofije zvuka..kasnije naravno vise nisam pratio sta rade, ali sam naravno primetio da je od 200 funti i budget klase najjeftini cyrus relativno brzo otisao na 500-600 i da im regularno daju ***** i neke godisnje nagrade...

 

Ovo gore jednostavno nije tacno - ne treba mesati babe i zabe:

Kada je cena Cyrus One pojacala bila 180-200GBP (tamo negde krajem 1980-ih, pocetkom 90-ih), cena Cyrus II pojacala je bila oko 300-350GBP - dakle skoro duplo.

Pojacala Cyrus III, IIIi i recimo 7 su naslednici Cyrus II pojacala, a cene su bile, koliko se secam (kada su se modeli pojavili):

500GBP za CIII

600GBP za CIII (tri i)i

700GBP za C7.

Ne zaboraviti na solidnu inflaciju 90-ih u UK (a i 80-ih).

 

(Cini mi se da) ne postoji pojacalo koje je direktno zamenilo Cyrus One,

mada se moze smatrati da su tome najbliza pojacala

Straight Line (sa cenom oko 400GBP), negde posle 1995-e

i kasnije Cyrus 5 (krajem 90-ih, pocetkom 00-ih) sa cenom od oko 500GBP.

 

Dakle, ponavljam nije pojacalo od 200GBP (C I) naprasno poskupelo na 500GBP i "pokupilo neke nagrade", vec se radi o naslednicima pojacala koje je (najmanje) klasa iznad CI (u pitanju je CII).

Link to comment
Share on other sites

Kujo svaka ti cast za energiju,vreme i pristojnost ulozene u ovaj forum.Sam forum to ne zasluzuje,a o clanovima da i ne pricam(cast izuzecima.)Za to su krivi clanovi slicni tebi koji cute,tu ubrajam i sebe.Nemam snage za to sto ti radis, tako je i u zivotu,ne samo na forummu,a to je strasno.Sramota me je sto volim ovaj hobi i forum i zelim da bude mnogo bolji,ali to zelim na gotovo,tj da se neko drugi izbori za mene sa svim negativnim i losim,a to nece ici.Dok god si ti i slicni u manjini bice ovako.

Jos jednom,svaka cast i hvala!

Ne obecavam,ali cu probati da nadjem snage,a pozivam i druge clanove koji slicno misle,da ponovo "zauzmemo" forum!

Link to comment
Share on other sites

Kujo, hajde malo proÄitaj sopstveno pisanije pa vidi ko izvrće teze. Te jeste ta verzija, te nije ta verzija, te radi ovako, te ne radi ovako, i tome sliÄno.

Dodaj tome i Upravu koja ne briše svoje, ali briše moje postove, i eto prave srpske diskusije. Onda ti odgovaraš na postove kojih više nema, pa je sve super.

Znao sam da je bio neki razklog zbopg koga sam napustio ovaj forum, ali sam se ponadao da je međuvremenu malo sazreo. Na žalost, nije.

Veruj mi, da sam hteo, mogao sam mnogo tvoga pisanja da vivisecira na osnovu tehnike. Nisam jer ne vidim smisao, nije racionalno da oÄekujem da svi zanju ono Å¡to sam godinama uÄio jer sam mogao, imao sam dovoljno vremena.

Iz mog ugla gledanja, rezon da moram da poznajem sve Cyrus-e da bih o njima davao "definitivan sud" je smeÅ¡an. Pa ti prvi ne možeÅ¡ da priÄaÅ¡ o njemu iz tehniÄkog ugla jer ne znaÅ¡ Äitav niz stvari, da spomenem samo specifikacije tranzistora, dimenzionisanje napajanja (trafo, grecovi, elektroliti) usled Äega ja sada treba da objaÅ¡njavam zaÅ¡to je 180 VA malo za tu deklarisanu snagu, itd, itd, itd.

Niti imam vremena, niti volje da sada ovde držim neki skraćeni kurs audio tehnike.

Posebno ne nekome ko od sveg srca brani svoj voljeni ureÄ‘aj - lepo je to imati srce, ali za ozbiljnu priÄu naprosto nije dovoljno, a o stvarima srca, ja zaista nisam kvalitifikovan da govorim za drugoga.

O "konaÄnim sudovima", ili kako god. A koji su to sudovi? Da je trafo od 180 VA premali? Naravno da će ureÄ‘aj raditi i sa njime sve dok si na manjim snagama, ali dodaÅ¡ li malo "gasa", poÄeće da se guÅ¡i, ne zato Å¡to ja imam neÅ¡to protiv njega, nego zato Å¡to ima tanko napajanje. Da je 2 mS deklarisane struje od 50 A na specifikaiji izlaznih tranzistora beznaÄajan podatak u vezi audio pojaÄavaÄa? U suÅ¡tini jeste, samo pogledaj pri kakvom NAPONU on uopÅ¡te može to da isporuÄi i videćeÅ¡ da to nema blage božije veze sa stvarnosti. No, to tebe ne zanima, ti si proÄitao taj podatak i za tebe je to Sveto Pismo, jer kad Cyrus kaže ... a sem toga, jako si pažljivo prostudirao sve verzije pomenutog ureÄ‘aja, Å¡to ti ne znam kako daje neki autoritet.

Ovo je moja poslednja poruka u ovoj temi. Nemam nameru viÅ¡e ni da je Äitam, jer je ovo razgovor gluvih. A ti ako možeÅ¡, dokaži suprotno, na primer, objasni onima koji ne znaju onu Å¡emu koja je ovde postavljena, reci lepo Å¡ta je Å¡ta, Å¡ta Äemu služi i tvoje miÅ¡ljenje o tome.

Ti i ja o Cyrzus-u možemo da razgovaramo tek kada to budeÅ¡ mogao da uradiÅ¡. Tek tada će takav razgovor imati svoj pun smisao, ali tada nećeÅ¡ davati Äitav niz izjava koje si ovde napisao jer ćeÅ¡ znati.

I neće ti trebati poÅ¡tapalica "zamenjuje tezu" - koju sam ja to tezu zameno, molim te? Kako god ti neko neÅ¡to kaže, tvoj odgovor je e da, to je bilo u verziji x. To nije zamena teza? Ako si hteo da razgoavraÅ¡ o jednoj specifiÄnoj verziji tog ureÄ‘aja, nema problema, ali to onda lepo kaži. Ionako to Å¡to imaÅ¡ Mark x nije dovelo do nestanka svih ostalih, mnogi od njih i dalje postoje, kupuju se, prodaju se.

Hasta la vista, muchachos!

Link to comment
Share on other sites

Inace,dosta sam oklevao a i sad oklevam i razmisljam da li da se oglasim ovim povodom i pisanjem o Cyrus pojacalima. Naime,dosta toga sam pisao i ranije jer je Cyrus One i Two jedno od najomiljenijih uradjaja u sferi pojacavanja signala kod nas. Imalo ga je ili ga ima veliki broj clanova Foruma (ZBrujic,verovatno jedan od najkompetentnijih ali i dosta drugih). Kroz moje serviserske ruke su prosli verovatno svi modeli koje je Cyrus napravio. Imao sam dovoljno prilika da ga slusam,dosta ljudi je poslusalo moj savet da ga kupi (narocito Cyrus Two). Cyrus Two je mozda i najrasireniji model koji se prodavao kod nas. Ima zaista dobru Phono sekciju,mozda jednu od najboljih koja je ugradjivana u serijski integralac. Naravno,ja govorim o samom uredjaju,bez PSX-a. Ovaj integralac je napravljen u livenom kucistu i prakticno celo kuciste je hladnjakk. Vec i sama ova koncepcija ima svojih prednosti kada se zeli postici kompaktnost i jednostavnost u izradi ali ima i svojih mana. Bilo je vise varijanti ovog pojacala koji su se medjusobno razlikovali po tome da li na prednjoj ploci imaju gnezdo za slusalice,da li je gornji poklopac od aluminijuma ili je od plastike,ima li proreze za hladjenje ili je ,recimo (koliko je meni poznato) ceo u plasticnom kucistu u poslednjoj iteraciji. Ipak,konfiguracija samog pojacala je gotovo ista. U izl. stepenu u najboljim verzijama ima BUV tranzistore u TOP3 kucistu i cini mi se da je ta verzija najpouzdanija od svih. Sam zvuk je lep vec na prvo slusanje,dosta "rado" svira. Potenciometar je tako odabran da vec na "devet" sati raspolaze sa uobicajenih 1-3W snage sto je uglavnom dovoljno za kucno slusanje. Zbog toga je ovaj pojacavac jako zanimljiv pocetnicima,jer ih kupi na prvo slusanje a neki se naviknu na taj zvuk i tesko se od njega odvikavaju i posle dugog niza godina slusanja muzike. Ipak, kako jednom rece moj dragi prijatelj Kiki (ex. 4Audio) to je lazni Hi-Fi. Pre nekog vremena (pola godine) mi je do ruku dosao model 3i i dosta se kod mene zadrzao zbog reparacije te sam ga na kraju i otkupio od vlasnika. Naravno posle mesec dana slusanja sam shvatio da je ovaj model daleko bolji i prijatniji kao i preciznijeg zvuka od modela One i Two. To je u svakom slucaju bolje pojacalo od prethodnika. Posle toga samimao prilike da servisiram i poslusam i model 7 i otprilike je to isti zvuk kao na 3i modelu ali sa nesto vecom snagom. I to je to. Ko hoce vecu snagu,prikaci PSX dodatno napajanje koje doda jos malo Volti u napajanju ali i elektrolita. Zbog toga se zvucna slika jos malo rasiri ali je u sustini to taj Cyrus zvuk. nema tu mnogo mudrosti,radi se o dobrim pojacalima za ne mnogo novca ali daleko je to od iole boljih pojacala. Ipak,smatram i dalje da su za tu kolicinu novca jako dobar izbor kome ne smeta mali kompaktan izgled pojacala. Toliko od mene,ovoliki post mislim da nikada do sada nisam napisao a pitanje je da li cu jos nekad!!! :wave2

Link to comment
Share on other sites

+1 za Kujin tolerantni stav i strpljenje,i sam sam primetio da se postovi i linkovi cesto ne citaju.

Inace ovo sa manjim tafoom po meni ipak jeste mana i vise volim da je on predimenzioniran pa da je spreman amp na sve zvucnike u startu.Interesantno ja sam Cyrus upoznao sredinom 80-tih uz izuzetno zahtevne DY iz samogradnje,one najvece trosistemske sbi1,kakav tezak zalogaj.Secam se da su srednji i visoki bili sjajni potpuno drugaciji od japanaca koje sam tad imao(sa svojih 15-16g),ali mi je bass bio tanak za tako velike zvucnike.Ostao sam pod velikim utiskom mogucnosti da se zvuk instrumenata,koncerta dozivi i na kucnim uredjajima pribliznije,prirodan zvuk kako smo to tada zvali,pojavio se i prostor i sl.Ono sto mi je bas bio tanak,i cika mi lepo objasni nabrzinu nesto u stilu "tako ti je to s englezima",bullshit sa danasnjeg stanovista ali kad kao klinac nesto cujes od starijeg mislis da si cuo apsolutnu istinu,iskustvo.Evo sad citajuci razmisljam kako bi tada to sjajno bilo cuti uz taj dodatni Holden & Fisher trafo od 500VA u napajanju,taman toliko koliko je tad falilo i za dodatno dobar bass,stabilnost u radu i sl.U slucaju da su tu bili neki zvucnici od 90db,laki za pogon,sa jednostavnijom skretnicom,verovatno nebih tu manu ni cuo.Opcija dodatnog napajanja dodje skoro pa kao snagas mi je sasvim dakle OK,nakon malo iscitavanja teme.

Link to comment
Share on other sites

Ovo gore jednostavno nije tacno - ne treba mesati babe i zabe:

Kada je cena Cyrus One pojacala bila 180-200GBP (tamo negde krajem 1980-ih, pocetkom 90-ih), cena Cyrus II pojacala je bila oko 300-350GBP - dakle skoro duplo.

Pojacala Cyrus III, IIIi i recimo 7 su naslednici Cyrus II pojacala, a cene su bile, koliko se secam (kada su se modeli pojavili):

500GBP za CIII

600GBP za CIII (tri i)i

700GBP za C7.

Ne zaboraviti na solidnu inflaciju 90-ih u UK (a i 80-ih).

 

(Cini mi se da) ne postoji pojacalo koje je direktno zamenilo Cyrus One,

mada se moze smatrati da su tome najbliza pojacala

Straight Line (sa cenom oko 400GBP), negde posle 1995-e

i kasnije Cyrus 5 (krajem 90-ih, pocetkom 00-ih) sa cenom od oko 500GBP.

 

Dakle, ponavljam nije pojacalo od 200GBP (C I) naprasno poskupelo na 500GBP i "pokupilo neke nagrade", vec se radi o naslednicima pojacala koje je (najmanje) klasa iznad CI (u pitanju je CII).

pokusao sam da shvatim cemu ovaj post i sta bi trebalo da demantuje ali nisam siguran...osim da se bude budan na braniku cyrus otadzbine...gde sam napisao da je cyrus one poskupeo? napisao sam da je relativno brzo najjeftiniji cyrus vec otisao daleko od budzet cene, i da je danas njihov entry level model stigao do 700-800 funti...a to je i dalje relativno skromno pojacalo za tu cenu...znaci, vrlo je jasno da pricam generalno o cyrusu nakon pocetnih uspeha a ne o modelu cyrus one...a sad naravno ocekujem traktat koliko tacno danas kosta entry level cyrus i kako izgledaju kutije u koje ih pakuju...

Link to comment
Share on other sites

Kujo, hajde malo proÄitaj sopstveno pisanije pa vidi ko izvrće teze. Te jeste ta verzija, te nije ta verzija, te radi ovako, te ne radi ovako, i tome sliÄno.

...

I neće ti trebati poštapalica "zamenjuje tezu" - koju sam ja to tezu zameno, molim te? Kako god ti neko nešto kaže, tvoj odgovor je e da, to je bilo u verziji x. To nije zamena teza?

 

Ako si hteo da razgoavraÅ¡ o jednoj specifiÄnoj verziji tog ureÄ‘aja, nema problema, ali to onda lepo kaži. Ionako to Å¡to imaÅ¡ Mark x nije dovelo do nestanka svih ostalih, mnogi od njih i dalje postoje, kupuju se, prodaju se.

Hasta la vista, muchachos!

 

 

Ja sam procitao sopstveno "pisanije", da li si i ti?

:D

Odgovorio si sam sebi na primedbu o zameni teza, upravo samim svojim postom, novom zamenom teza.

 

 

Ako si pazljivo citao moje postove, ja jesam u diskusiji sve vreme govorio i govorim JEDINO o Cyrus-u Two u kobmbinaciji sa PSX-om.

 

Ostal MODELI Cyrus pojacala (a ne "mk" verzija) su POMENUTI u dole citiranom kontekstu,

cisto INFORMATIVNO, radi rasvetljavanja nedoumice koju je kod tebe izavao Infidelov post.

Znaci nikada nisu korisceni kao argumenti u bilo kakvoj diskusiji sa tobom u vezi Cyurs-a Two + PSX vs HK680 vs ostatak sveta.

 

Ali sada ti cak i to izvrces i koristis kao neki argument... :)

Hvala bogu, postoji "quote":

 

Aj da iznesem svoj utisak povodom osnovne teme...dodao sam psx-r Cyrusu 7...moram da priznam da sam bio skeptican, ali napredak je ocigledan, prezadovoljan, Toliko bogatiji zvuk, scena, precizno definisani instrumenti. Ima investicija koje se isplate, neke manje, neke vise...ova se isplatila svaki dinar, tj, evro:).

Kasnije se, kako Kuja reÄe, interno napajanje koristi samo za phono sekciju. Å to je opet posebna perverzija, imati trafo od 180VA za phono sekciju koja troÅ¡i recimo 2-4VA.

Ljudi, dajte da se ne lažemo i idemo kao kiÅ¡a oko Kragujevca - ta fora je smiÅ¡ljena da bi Cyrus zaradio viÅ¡e para. Jer, ako su dobiti takve kavim ih vi opisujete, a nemam razloga da sumnjam, onda to samo znaÄi da je tako trebao da bude napravljen od samog poÄetka.

Nije bilo kakva tajna da veći trafo drži napon postojanijim Äak i pod stresom, veliki elektroliti to dalje peglaju i smanjuju pad napona pri stresu. Sve poznati efekti, nema iznenaÄ‘enja, a ako je toliko velika razlika sa i bez, onda je sasvim jasno da je osnovni ureÄ‘aj napravljen ispod nivoa koji Cyrus može da ostvari, sa ciljem da vas odvede do dodatnog napajanja.

E sada, neka mi neko objasni kako to nije Äisto ekonomska funkcija, sa ciljem da vas rastavi od joÅ¡ dosta eura.

...

Link to comment
Share on other sites

...
 

 

Nije Kuja to napisao... :)

Cyrus One i Two se dosta razlikuju od kasnije serije pojacala u koju spada i Cyrus 7.

O tome sam, sve sa linkovima, vec pisao na prvoj stranici ove teme:
http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/25726-cyrus/#entry489630

...ali nema ko to sve da procita i poseti linkove! :)

 



Znaci....

A] Ti si ono sto sam ja napisao za Cyrus Two, primenio u kritici Cyrus-a 7.

B] Infidel te je ispravio i rekao da gresis, posto Cyrus 7 nema phono ulaz

C] Ti si resio da se izvadis, pa si se pozvao na nesto sto ti se "cini" da sam ja navodno rekao.

D] Ja sam odgovorio da nisam to rekao
(posto u toku nase ranije diskusije nismo uopste pricali o Cyrus-u 7 vec iskljucivo o Cyrus-u 2 + PSX)
i ponovo uputio na linkove koje sam ranije postavio, uz dodatna objasnjenja sta odlikuje koji MODEL.
...Cisto da bi razlike svima bile jasnije, posto je ovo, ipak, da podsetimo, tema posvecena Cyrus pojacalima.
 
 
I to je bilo sve.
 
 
 
 
Sada ti meni reci gde ti u ovim citatima vidis ovakvu moju zamenu teza kakvu si gore naveo:
 

Kujo, hajde malo proÄitaj sopstveno pisanije pa vidi ko izvrće teze. Te jeste ta verzija, te nije ta verzija, te radi ovako, te ne radi ovako, i tome sliÄno

...

Kako god ti neko nešto kaže, tvoj odgovor je e da, to je bilo u verziji x. To nije zamena teza?




 
Nadji slobodno neki drugi moj citat, koji po tebi potvrduje ovu moju navodnu zamenu teza za kakvu si me upravo optuzio i postavi ga ovde.
 
Od proizvoljnih "cini mi se" i "koliko se secam" slaba vajda. ;)
 
 
 
.

Link to comment
Share on other sites

Zeko prodaj mi taj psx-r da te resim bede,pa da ja malo ispadnem glup u drustvu.

slusao sam cd8 sa psx-r i moj dad7 sa istim,lepa i znacajna promena se desi na bolje.

dal vredi ili ne?kao i u svemu nekom da,nekom ne,al kad jedni druge oce da ubede da su ovi drugi glupi i zajebani...aman zaman!

Link to comment
Share on other sites

Da niko ne shvati pogreÅ¡no ali izgleda je kod manje upućenih u Cyrus tematiku postojanje razliÄitih verzija i modela pojaÄala dovelo do izvesnog upetljavanja "k'o maÄak o firanglu".

Dakle, samo par osnovnih informacija.

Firma (tada još) Mission Cyrus je u određenom periodu na tržište izbacila nekoliko VERZIJA dva MODELA (One i Two)

pojaÄala  koja su korisnici prozvali (a na njima ne piÅ¡e) mkI, mkII i mkIII, a spolja se razlikuju po kućiÅ¡tu, prekidaÄu, phones konektoru, dugmadima, Cyrus logou...

Pored ova dva mnogohvaljena budget pojaÄala izbacili su i eksterno napajanje (PSX) za model Two, CD plejer, tjuner, dva modela zv. kutija i zv. kablove. Ipak, One, Two i PSX su bili osnova daljeg meteorskog uspeha i dalje afirmacije firme koja se tada cepa na dva brenda - Mission (zvuÄnici) i Cyrus (ostale hi-fi komponente).

Od tada do danas Cyrus proizvodi nove MODELE pojaÄala, a na onima koja su proizvoÄ‘ena u viÅ¡e verzija to i navodi u imenu (III i, 6vs, 6vs2, 8vs2). 

Cyrus sigurno viÅ¡e nije (ako se to moglo i reći za Mission Cyrus) proizvoÄ‘aÄ budget klase i entry level ureÄ‘aja kojima su se probili.

Link to comment
Share on other sites

Zeko prodaj mi taj psx-r da te resim bede,pa da ja malo ispadnem glup u drustvu.

slusao sam cd8 sa psx-r i moj dad7 sa istim,lepa i znacajna promena se desi na bolje.

dal vredi ili ne?kao i u svemu nekom da,nekom ne,al kad jedni druge oce da ubede da su ovi drugi glupi i zajebani...aman zaman!

Ja sluÅ¡ao takoÄ‘e obe varijante.Sa PSX-R dobija se dodatni kvalitet na već ionako dobrim Cd plejerima.Nisam verovao da su dobri dok nisam Äuo i probao u svom sistemu, smatrao sam da su to igraÄke, a viÅ¡e su mi se dopali od nekih izvikanih imena i modela.TakoÄ‘e probali smo kod mene u sistemu model 7Q(ako nisam pogreÅ¡io oznaku)to je sedmica ali fabriÄki unapreÄ‘ena, 24 bitna.Ono Å¡to je evidentno da je 8 bolji od 7 a ovaj od DAD7(mada je meni ovaj toplouder najlepÅ¡i), razlike nisu epohalne ali se oseti napredak u zvuku i tehnologiji.Bilo bi joÅ¡ interesantno probati stariji model sa PSX-r vs noviji bez, to nismo stigli da istestiramo.PSX ima itekako opravdanje u zvuku, ekonomski, verovatno ne, ali zar to nije generalni trend u ovom sportu, Å¡to viÅ¡e ulažete, manje se dobija po uloženom euru, ali zadovoljstvo ionako nema cenu!

Link to comment
Share on other sites

Ovih dana sam imao malo vremena (jos uvek nisam stigao da "preslusam" gomilu CD-ova) da probam Cyrus 7 u kombinaciji sa PSX-R-om.

Iako je pojacalo vrlo dobro/odlicno i u "osnovnoj" verziji (koliko me secanje sluzi, solidno bolje od Cyrus-a III/IIIi), sa PSX-R-om se neke stvari popravljaju - posebno bas (koji standardno nema dovoljno "ekstenzije" za trosistemsku kutiju), a dobija se i na prostoru i fokusu.

Dodavanje napajanja definitivno donosi poboljsanja, ne (toliko) kao kod Cyrus-a III (verovatno zato sto je C7 bolji ;) ), Sto se isplativosti tice, cena psx-r-a nije mala - verovatno oko 250€ - ali, ako je sistem iole ozbiljniji ima smisla uloziti.

 

Sistem za test: TagMcLaren CD20R, IC kabl Audioquest Viper, speaker Audioquest Gibraltar, kutije Heybrook Sextet.

 

P.S. Konverzija sa "normal" moda na "psx-r" se obavlja prilicno jednostavno: potrebno je skinuti donji poklopac uredjaj (potreban torx) i zameniti medjusobno mesta 2 para kablova - sivog i plavog, zutog i crvenog (na PCB-u je odstampano objasnjenje/sema) - videti sliku.

post-8459-0-02763700-1375168203_thumb.jp

post-8459-0-41894400-1375168261_thumb.jp

post-8459-0-49544200-1375168271_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Par reci o tuner-u Cyrus FM7.

Moram da kazem da nisam previse ocekivao, pretpostavljao sam da je FM7 uredjaj koji je firma morala da napravi, kako bi ga ponudila zainteresovanim za all-cyrus sistem.

Medjutim, tjuner se pokazao kao odlican, sa dobrim prijemom, dovoljno funkcija i odlicnim zvukom (koliko je to moguce sa nasim stanicama). Plus je sto odlicno radi sa sistemskim cyrus daljincem.

 

Jedina zamerka je sto je par meni bitnijih f-ja dostupno samo preko daljinca.

post-8459-0-73091200-1375168538_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Slicna su nam iskustva. Ja moram da dodam da osim te sire scene, prostora, pomak je bio u ni detaljnosti zvuka...bar sam ja to tako osetio i boljem pozicioniranju instrumenatai Bogatiji je prosto zvuk na vise polja. PSX daje struju izlazima, tako da je ovo zapravo pre/amp kombinacija u nekom smislu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...