Jump to content


Nostalgija


branaR

Recommended Posts

Uz zahvalnost svim Älanovima foruma koji su pomagali odgovarajući na gomilu mojih (ponekad, verujem, i trivijalnih) pitanja sastavio sam svoj prvi sistem koji izlalzi iz okvira hard core konfekcije, mada je daleko od ozbiljnog.

RECEIVER: Tandberg TR 2060,

za koji mi mnogi kažu da ga treba menjati za ozbiljnije (novije i skuplje) pojaÄalo, ali sam nostalgijom Ävrsto vezan za ovakve receiver-e. Kao 15-godiÅ¡nji klinac sam prodao jedan i Ä‘avo mi nije dao mira nekih 10ak godina dok nisam vratio Norvežana u svoju sobu (prva ljubav zaborava nema).

ZVUÄŒNICI: Dynaudio Audience 52,

prezadovaljan sam dancima koji ne lažu, i ne verujem da ću ih menjati u ovoj deceniji.

DAC: HRT Music Streamer II,

simpatiÄna mala spravica za prenos muzike sa DELL Inspiron-a do TRa.

CDP: NAD c521,

sa tendencijom da jednoga dana bude zamenjen nekom ozbiljnijom spravom, ali to će morati da Äeka bar godinu dana

INTEKONEKTI: Chord Company Crimson RCA to DIN

ZV. KABLOVI: Nauk 6mm kv.

Pošto sam u procesu kupovine police staviću samo neku matoru sliku, pa kad se sve lepo sklopi i upicani biće slika....

post-17092-0-89060300-1299715125_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Provaljen sam danas pa da prijavim,

CDP: Linn Genki (hvala g. Zokiju)

Gramofon na probi: Thorens 145mk2 (hvala g. Koku)

P.S.

Sistem je konaÄno smeÅ¡ten na policu, a raspored u sobi doveden u najbolje moguće stanje (koje nije idealno, ali je maximum u datoj situaciji) pa uskoro obećavam slike. Jedino Å¡to nemam Äime da izvedem tu operaciju :plakanje

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Skandinavci i Englezi oce li to na dobro izaci? :grin:

Upravo iz zelje da potvrdim ovo,za vikend sam bio do Brane i poslusao sistem.Za pocetak bih pohvalio Dynaudio koji za ne bas prevelike pare pruzaju dosta.U maloj sobi,mozda malo vecoj od Branine odlican su izbor.Vracaju nadu da postoji dobar hifi ispod 1000E.Kao stvoreni su za Dire straits koje Brana voli,ali su se dobro snasli i sa ostalim.Harman najvise nudi ono sto je u naslovu teme, nostalgiju za starim vremenima kvalitetnih resivera,romanticnu rasvetu za nocno slusanje(mada ga tu Marantz sije),ali zvucnici zasluzuju i bolje.Gramofon radi plemenito i prijatno.CD plejer i gram nismo mogli cuiti u ravnopravnoj usporedbi jer smo CD plejer slusali preko malenog shoebox naim kompleta koji sam poneo za ovu priliku,a gramofon zbog Din konektora nismo mogli cuti preko naima vec preko Harmana,ironicno jednom i da naim ne dobije priliku zbog Din-a obicno je to obrnuto.Linn CD plejer vizuelno slican mom,ali konstruktivno mehanicki potpuno drugaciji ostavlja malo zbunjijuci utisak.Zvuk je po meni skoro savrsen za visoku srednju klasu ali je mehanicki deo kao igracka,plastika zveci na sve strane-ocigledno je na takve stvari potrebno zatvoriti oci i slusati muziku.Na tom,vaznijem delu nemam zamerki,ni najmanjih.Dynaudio se pokazao kao odlican partner uz naim,o cemu sam dosad dosta slusao a sad i cuo.

Ono sto mi se najvise svidelo i sto u krajnjem slucaju daje i odlicne rezultate je sto su Izvori superiorni na ostatak,a zvucnici prilagodjeni jako malom prostoru za slusanje.Ono sto najmanje utice na zvuk je ujedno i slabija tacka u sistemu koja ocigledno nije mogla da pokvari dobar utisak-razlozi za kupovinu Harmana i jesu emotivni,nostalgicni i tome nema prigovora.Slucajno ili namerno ovaj sistem je i primer dobro rasporedjenog novca koji daje najbolji rezultat,Izvori nose vise od 50%,po meni i nije moglo da ispadne lose.Brano uzivaj,sistem je :thumbsup2

P.S.Da li sam nesto propustio ,o da - da poslusamo radio-to obicno odusevi kod ovih starih resivera.

Link to comment
Share on other sites

Veoma lepo,Äestitam i ja :thumbsup2

Samo se pitam kako zvuÄnici reaguju na toliku blizinu zadnjeg zida?

Reaguju burno (brujeći niski tonovi, kako bi ja to laiÄki opisao), ali lek je u sunÄ‘erima u bas reflex portovima koji zaista smiruju situaciju i Äine zvuk dosta podnoÅ¡ljivijim.

p.s. Trade Mark by Älan ovog foruma od koga su i nabavljeni zvuÄnici (Pelac)

Polica je vrlo interesantna . :thumbsup2

malo je prevelika, ali zbog povoljnog odnosa cena/kvalitet nisam mogao da je propustim...

Harman najvise nudi ono sto je u naslovu teme, nostalgiju za starim vremenima kvalitetnih resivera,romanticnu rasvetu za nocno slusanje(mada ga tu Marantz sije),ali zvucnici zasluzuju i bolje.

Tandberg :facehearts

InaÄe, u posle ponoćnim Äasovima viÅ¡e preferiram Tandberg naranÄasto-crvenkasta svetla od Marantz plavih, nekako su mi sexipilnija :rolleyes:

Moram da spomenem Naim 62/90 kombinaciju, zvuÄi nestavarno moćno i glasno za snagu koja je deklarisana, nisam ja neÅ¡to struÄan, al eto, to je moj subjektivni osećaj.

Ali,... ona PLOÄŒA je nestvarno dobro produkcijski odraÄ‘ena i preporuÄio bih je svakom, Sondek će već znati da vam kaže Å¡ta je u pitanju...

Hvala svima :klanjanje

Link to comment
Share on other sites

Ploca je Stockfish direct metal cut,brutalan snimak.Volim da je pustim ljubiteljima digitalije nakon sat-dva CD-a,onako poluzainteresovano-zvali su me "Pera lozac",jedino moram da vodim racuna da gost nema nesto u ustima da se ne zagrcne. :smile: Dugo sam se razmisljao da li da je uzmem jer ne volim test ploce i bezvezne hifi prikazivacke kolekcije u opste,potpuno ne slusljive zbog razlicitih muzickih zanrova i produkcija na istom CD-u/ploci,uglavnom cak i kontraproduktivni u prikazivanju hife.Prevagnulo je sto nemam ni jednu direktno rezanu plocu,znaci cista znatizelja. Ispostavilo se da je i muzika odlicna,uravnotezen izbor koji se moze slusati kao i svaka druga ploca.Sad se vec razmisljam o onoj sa Cole Porter muzikom.Ima u one hi fi http://store.one-hifi.com:8888/index_hifi.aspx?letter=filter&filterstring=STOCKFISH%20RECORDS&type=2

post-11818-0-80601600-1303640306_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...