Jump to content


Pelac

Članovi
  • Posts

    364
  • Joined

  • Last visited

About Pelac

  • Birthday 01/01/1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad
  • Interests
    muzika, MTB

Recent Profile Visitors

4,589 profile views

Pelac's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Ako može neko da mi pošalje kontakt telefon od Nikomi-ja, bilo bi super, hvala.
  2. Pozdrav svim starim i novim članovima foruma. Pojačalo iz naslova je prestalo da daje zvuk, na veliku žalost svih ukućana. Odnosno, kada je uređaj uključen svetli lampica napred i čuje se kako skljoca selektor ulaza ali ne izbacuje ništa na zvucnike. Tako da mi treba preporuka za nekog proverenog majstora u NS i okolini. Ne bih ga baš slao brzom poštom a ima i 20+ kg.
  3. Pelac

    Marantz

    He, he tek sad vidim ovaj post, jos je kod mene sa rs6
  4. Ima za dostavu varijanta, doduse samo za UK, 2.5 funte po kg, za skuplje stvari - objektive, televizore 10% od cene. Nema sta mi nisu donosili, od cizmi i cipela za zenu i svakakve tehnike do zacina...Platis i sipujes na njihovu adresu u Londonu i onu su u NS na svakih 10-14 dana. Dolaze velikim kombijem. jednom sam video da nose ploce za bilijarske stolove..
  5. Bitipatibi, potpuno zabezeknut ....
  6. Pelac

    Prvi DAC

    Ovaj im je najpoznatiji http://hifimediy.com/sabre-dac-uae23 Ovaj iz prethodnog posta je stigao za desetak dana i nisu mi ni carinu naplatili
  7. Pelac

    Prvi DAC

    Ja ovaj mali dac koristim na poslu i odlican je http://hifimediy.com/DACs/ready-made-dacs/usb-dac2?limit=100
  8. Jel moze neko ko je dobio info o okvirnim cenama za MK2 i Reference model da mi ih pusti na PP, da ne smaramo konstruktora bezveze ako su nam mozda kutije cenovno nedostupne Zaista nemam nikakvu predstavu o ceni za ovako nesto.
  9. Mislim da to razumem, u ovom slucaju masa nije na potencijalu zemlje. Nekako mi je bilo logicno da je masa pojacala uzemljena i bas sam se iznenadio kad sam danas video da nije. Mada sta ja znam, kad se ne bavim time, samo volem da slusam muziku dok radim Hvala svima na odgovorima i pomoci, definitivno necu ulagati u linearno napajanje, vec cu probati da drugacije resim ovaj sitan brum.
  10. Definitivno ovo moje svicersko napajanje nema uzemljenje ali sad vidim da ni ovi aktivni Solo 1 zvucnici nemaju uzemljenje, znaci da nije do uzemljenja i da brum ide preko nule, ali je mozda bas problem nedostatak uzemljenja?? Kako u produznom gde su ubodeni izvucnici i dac imam i komp, stampac i dva monitora, probao sam da ubodem naponski kabl iz zvucnika direktno u zid ali i dalje imam taj tihi brum. Nekako mi se cini da linearno napajanje ne bi resilo ovaj brum?
  11. Pa ne znam ovaj je chip adum4160 a vidim da prodaju i samo taj usb izolator link kao poseban uredjaj, tu pise "The isolator will create a new ground for the USB device so that it doesn't have to share ground with your computer and other devices you might have connected in the same house. This can be used to prevent ground loops. ...." Sad valjda to sve vazi i za ovaj izolator u mom daku jer je isti cip??
  12. Pre ovog novog dakica, bila je zakacena Lampucera (sa trafcom iz forumskog GB) na iste zvucnike i onda nije bilo nikakvog zujanja. E sad lampucera je dobijala signal optikom, a ovde signal ide preko usb-a ali bi to trebalo da bude reseno tim usb izolator cipom u dac-u??
  13. Gotovo sam siguran da nema ali provericu sutra kad budem u kanc., to bi onda znacilo da brum ide preko nule? Jel trafo i elektronika u linearnom napajanju u tom slucaju ne mogu da pomognu?
  14. Poz svima, kupio sam jedan mali dakic za posao ovaj i stabilisano svicersko napajanje od 1200din. u Orbitu. Kad ga spojim sa aktivnom Microlab solo 1 imam neki slab ground loop, koji ce cuje kao tiho zujanje, koje se pojacava kako dodirnem hladnjak pojacala za zvucnicima, kad salusam preko sluski nema zujanja. Pise da "This Sabre DAC features an USB Isolator chip (adum4160) that isolates the DAC from USB power" pa me cudi sto ima ovo zujanje. Svejedno, interesuje me sta mislite jel bi recimo ovo linearno napajanje sto je aktuelno na oglasima resilo taj ground loop ili ne? I jel bi unapredilo zvuk ovog dakica sa kojim sam prilicno zadovoljan (za slusanje na poslu)?
  15. Uf, koliko koncerata me veze za ovo mesto, prosto ne mogu da zamislim NS bez njega
×
×
  • Create New...