Che Guevara Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Retro sused, da li bi mogao da uporediš sony 707 i hitachija hca,hma, pošto i meni nedostaje šampanj 707 ili 808 a imam ovu kombinaciju hitachija 8500, ne znam da li vredi da menjam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 Che ja imam HCA-6500 i HMA-7500 pa ne znam kojeg bi to smisla imalo usporeÄ‘ivati jer vi imate seriju 8500, vjerojatno i nije neka razlika u zvuku ali opet nemamo iste ureÄ‘aje. Momentalno nisam u stanju napraviti takav test jer su sam veliku veÄinu ureÄ‘aja preselio zbog renoviranja kuÄe ali ako to vama bude bitno veÄ Äu ja njih spojiti i istestirati. Ono koliko se ja sjeÄam zvuka mojih Hitachija i sad Sonija, Sony je snažniji, u basu dublji a ostalo i nema neke velike razlike jer sigurno ni jedan nebi ostao u kolekciji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted May 2, 2013 Author Report Share Posted May 2, 2013 U kolekciji imam 15-tak Sonijevih CD Plejera od CDP-XA5ES, CDP-XB920-930, 710, 690 itd.. ali svi su crne boje, evo konaÄno jednog Å¡ampanjca sa kojim sam konaÄno kompletirao cijeli sustav u toj boji. Radi se o Soniju CDP-XA30ES koji je doÅ¡ao od Fidelitija iz Loznice, plejer je u mint stanju a kao obiÄno Mladen je bio na nivou kad je u pitanju brzina slanja i istinitost u opisu stanja ureÄ‘aja, Mladene evo par slika. PS, ima joÅ¡ jedan razlog zaÅ¡to nisam do sada uzeo ni jedan CDP-XA5ES ili CDP-XA50ES kojih je bilo u Å¡ampanj boji a to je laser koji oni koriste, u njima je KSS-273A a CDP-XA30 koristi KSS-213B koji je joÅ¡ uvijek nabavljiv i to po razumnoj cijeni. Å to se tiÄe KSS-273A on je uglavnom nenabavljiv veÄ godinama a ako se ponekad i pojavi cijene su astronomske, ja sam sreÄom joÅ¡ prije 5-6 godina nabavio jedan za svoj CDP-XA5ES a i tada je ta priÄa koÅ¡tala 250 Eura, puno ali barem mirnije spavam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ska62 Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Lepa kolekcija ,plejer izgleda veoma oÄuvano . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 Мени Сони онако ал' ЛакÑмен ух Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 Iz objektivnih razloga dugo nisam niÅ¡ta predstavio ali od sad se nadam da Äu imati malo viÅ¡e vremena, Danas mi je stiglo pojaÄalo koje nije RETRO ali mrzi me otvarati neku novu temu kada ionako pripada mojoj kolekciji. Radi se o izlaznom pojaćal u Advance Acoustic MAA-406. PojaÄalo ima 19 kg, 2x150 na 8 Oma a kažu da prvih 45 Wata radi u A klasi, prekrasnog je izgleda i ima lijepe plave i velike VU metre, doÅ¡ao je u svojoj ambalaži, raÄun papiri i izgleda kao da je sada otpakovan. Malo sam se plaÅ¡io da neÄe izgledati nekako kirvajski sa obzirom na slike ali Vu metri svijetle taman koliko treba i nisu tako upadljivo plavi kao na slikama SluÅ¡ao sam ga kod prijatelja u paru sa mojim Denovim preampom DAP-5500, kablovi Audioquest King Kobra XLR i Magneplanarima SMGA koji su od prijatelja . InaÄe ne volim sicirati zvuk i previÅ¡e pametovati no ovo pojaÄalo radi iznenaÄ‘ujuÄe dobro, ima snage na pretek, zvuk u globalu malo naginje ka svijetlijem ali nijednog trena nije bio bez kontrole ili sa nekim ekscesom u gornjem spektru.Možda ovaj opis i nije baÅ¡ posve toÄan jer Meg od mog prijatelja nikada nije radio sa takvom dozom dinamike i detaljima koje ovo pojaÄalo jednostavno gura iz zvuÄnika. Takav zvuk nas je obojcu iznenadio a njegove zavrÅ¡ne rijeÄi prije gaÅ¡enja su bile, moj Meg nikada do sada nije ovako dobro radio. On koristi cijevno pojaÄalo koje ima onaj prekrasni cijevni Å¡tih u zvuku ali nema dovoljno snage ni autoriteta da iz Mega izvuÄe ono Å¡to on inaÄe može dati. Ljepo radi njegov Extrem 30 ali Meg traži snagu, kontrolu i jako voli A klasu. Ovo ne priÄam bez veze jer i sam sam se osvjedoÄio kad sam na moje Megove prvi puta prikljuÄio moje Jeff Rowlande, jednostavno to je to. Slike su sa neta jer trenutno nemam uvjeta za kvalitetno slikanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 Drugi ureÄ‘aj koji bi kroz koji dan trebao stiÄi u moju kolekciju je Poneerov tangencijalni Gramofon PLL-1000, viÅ¡e Äu o njemu napisati kad stigne i kad konaÄno sastavim svoj sistem koji je zbog renoviranja veÄ mjesecima van upotrebe. Želja mi je bila nabaviti baÅ¡ ovaj gramofon jer imam Spec seriju a on je nastao u njihovom zenitu i radio se sve do 83'. InaÄe Pioneer je po uzoru na PLL-1000 napravio PL-L1, grdosiju od 26 kg na kojemu je ista ruÄka. Postoji joÅ¡ Å ampanj verzija od Phase Linear oznaka mu je 8000. Prve dvije slike su Pioneer PLL-1000, treÄa je Phase Linear 8000 a Äetvrta Pioneer PL-L1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IdlerTire Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Iz objektivnih razloga dugo nisam niÅ¡ta predstavio ali od sad se nadam da Äu imati malo viÅ¡e vremena, Danas mi je stiglo pojaÄalo koje nije RETRO ali mrzi me otvarati neku novu temu kada ionako pripada mojoj kolekciji. Radi se o izlaznom pojaćal u Advance Acoustic MAA-406. PojaÄalo ima 19 kg, 2x150 na 8 Oma a kažu da prvih 45 Wata radi u A klasi, prekrasnog je izgleda i ima lijepe plave i velike VU metre, doÅ¡ao je u svojoj ambalaži, raÄun papiri i izgleda kao da je sada otpakovan. Malo sam se plaÅ¡io da neÄe izgledati nekako kirvajski sa obzirom na slike ali Vu metri svijetle taman koliko treba i nisu tako upadljivo plavi kao na slikama SluÅ¡ao sam ga kod prijatelja u paru sa mojim Denovim preampom DAP-5500, kablovi Audioquest King Kobra XLR i Magneplanarima SMGA koji su od prijatelja . InaÄe ne volim sicirati zvuk i previÅ¡e pametovati no ovo pojaÄalo radi iznenaÄ‘ujuÄe dobro, ima snage na pretek, zvuk u globalu malo naginje ka svijetlijem ali nijednog trena nije bio bez kontrole ili sa nekim ekscesom u gornjem spektru.Možda ovaj opis i nije baÅ¡ posve toÄan jer Meg od mog prijatelja nikada nije radio sa takvom dozom dinamike i detaljima koje ovo pojaÄalo jednostavno gura iz zvuÄnika. Takav zvuk nas je obojcu iznenadio a njegove zavrÅ¡ne rijeÄi prije gaÅ¡enja su bile, moj Meg nikada do sada nije ovako dobro radio. On koristi cijevno pojaÄalo koje ima onaj prekrasni cijevni Å¡tih u zvuku ali nema dovoljno snage ni autoriteta da iz Mega izvuÄe ono Å¡to on inaÄe može dati. Ljepo radi njegov Extrem 30 ali Meg traži snagu, kontrolu i jako voli A klasu. Ovo ne priÄam bez veze jer i sam sam se osvjedoÄio kad sam na moje Megove prvi puta prikljuÄio moje Jeff Rowlande, jednostavno to je to. Slike su sa neta jer trenutno nemam uvjeta za kvalitetno slikanje. To je odlicno pojacalo...Radi se u Chajni gdje se radi i Tonewinner, Parasound, za amere Emotiva itd....ali nema dileme odlican je...imao sam nekoliko puta SMGA i nikada im nisu sjele cijevi tj. rade odlicno sa cijevima, ali kada sam zadnji par imao prodao sam bio cjevasa i za prvu ruku spojio iz drugiog sustava monoblokove MF xa200 i samog sebe sokirao kao da sam idiot....Meggiji prosvirali...usporedno su na cjevasu bili lijeni...treba njima autorativno pojacalo...a i dobre i nove cijevi na cjevasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 24, 2014 Author Report Share Posted February 24, 2014 Idler imam Megije veÄ dugo godina i vjeruj mi da sam isprobao sve i svaÅ¡ta, moj cijevaÅ¡ ima ÄaÅ¡e za sok od lampi, monstruozna cijev 211 i lijepo to radi ali prilikom jednog redovnog ÄiÅ¡Äenja prikljuÄio sam mog malog Sansuija G-901DB i ostao Å¡okiran sa kakvom je on lakoÄom otvorio i potjerao Meg. Tad mi je postalo jasnije Å¡to njima treba i nisam imao mira dok nisam dotjerao kuÄi Jeffove, od kako su oni na Megovima ja mirno spavam i uživam kad god si priuÅ¡tim vrijeme za sluÅ¡anje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZoranBG Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Retro, sve cestitke. A tek PL-L1000... odusevio si me! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IdlerTire Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Retro@ Svaka cast za gremove...primio sam se price o smga, jer mi nedostaju A taj Pioneer pl-l1 ufff sto je crn i gadan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 25, 2014 Author Report Share Posted February 25, 2014 Zoki hvala , Idler po poruci mi se Äini da me nisi skontao, moj Äe biti samo Pioneer PLL-1000 dok sam ostale slike postavio samo da se vidi Å¡to su joÅ¡ radili po uzoru na njega, Onaj Phase Linear 8000 je u stvari isti grem kao PLL-1000 dok je Pioneer PL-L1 neka druga priÄa, ista ruÄka ali ostalo je strava. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srle Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Jaaaaaaaaao što su VU-metri , ih! Bravo Retro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 25, 2014 Author Report Share Posted February 25, 2014 Srle i meni se sviÄ‘a, uživo je joÅ¡ ljepÅ¡i i bogu hvala da ima neÅ¡to sa plavim VU metrima a da koÅ¡ta prizemne novce. Svi moji prijatelji znaju koja je moja potajna želja a to je da za života u moju kolekciju doÄ‘e jedan od McIntoshovih ljepotana. Nije mi toliko bitno dali je cijevni ili tranzistorac bitno je da se plave VU metri, dok se to ne dogodi bit Äe itekako dobar i ovaj Advance Acoustic. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvv Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Bojim se da se i ti, kao i ja, ne razoÄaraÅ¡ u MacIntosh. Iskreno, onaj 6300 me jeste razoÄarao, ne zato Å¡to je loÅ¡, daleko bilo, nego zato Å¡to nije niÅ¡ta zvuÄno bolji od drugih koji koÅ¡taju mnogo manje.A ako ti je do plavih VU metara, uzmi neki Marantz 170 DC ili 300 DC, i oni to imaju i pride rade bolje od tog MacIntosh-a, za mnogo manje pare, naravno, kada se osveže i kada im se malo nabiflaju kondenzatori. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 25, 2014 Author Report Share Posted February 25, 2014 Bojim se da se i ti, kao i ja, ne razoÄaraÅ¡ u MacIntosh. Iskreno, onaj 6300 me jeste razoÄarao, ne zato Å¡to je loÅ¡, daleko bilo, nego zato Å¡to nije niÅ¡ta zvuÄno bolji od drugih koji koÅ¡taju mnogo manje. A ako ti je do plavih VU metara, uzmi neki Marantz 170 DC ili 300 DC, i oni to imaju i pride rade bolje od tog MacIntosh-a, za mnogo manje pare, naravno, kada se osveže i kada im se malo nabiflaju kondenzatori. Dw sluÅ¡ao sam ja taj 6300 i slažem se da ni u ludilu ne vrijedi te pare, slažem se i sa prijedlogom za Marantze ali ni oni ne vrijede koliko se u zadnje vrijeme za njih traži. Muka mi je kad vidim bilo koji oglas za nekog Marantza iz 70' jer u danaÅ¡lje vrijeme za 30 vatni resiver traže toliko koliko sam ja dao za ovaj Advance izlaz Å¡to je van pameti. Ljudi su skeptici prema Kinezima i ja sam bio no ovo pojaÄalo sam dobio od Äovjeka bez jedne Kune, dogovor je bio da ga prvo posluÅ¡am i ako mi se svidi da mu uplatim novac ako ne da mu ga slobodno vratim, možda to i nije niÅ¡ta posebno ali Äovjek je iz Zadra a ja iz Osijeka. PojaÄalo je sasvim zasluženo ostalo a dok ne doÄ‘e neki stariji MecIntosh tipa MC-2205 ili sliÄno bit Äe dobri i ovi plavi cageri koje sad imam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvv Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Retro-Man, cena zavisi i od stanja u kojem je. Na primer, ja jesam tražio €750 za Marantz 3250b preamp (sufiks "b" znaÄi da ima MC pred-predpojaÄavaÄ) i 170 DC power amp, ali su oba bili potpuno osveženi, i to sa Nichicon i BC Components elektrolitima, i plus je 170 DC bio dobro nabiflan, umesto jednog dvostrukog koncentriÄnog elektrolita 2x12.000 uF/56V, imao je dva BC Components elektrolita od po 22.000 uF/63V. Samo ta dva elektrolita koÅ¡taju oko €86 (izvoli proveri). Dakle, kupac je imao taÄno 0 ulaganja, a dobri su za narednih bar 15 godina.Hoću da kažem, i cena je realitvna prema stanju u kojem su. ViÅ¡a cena ne mora da znaÄi i loÅ¡iji posao, samo je pitanje razloga zbog koga je viÅ¡a. Problem je u tome Å¡to većina naÅ¡ih kupaca uopÅ¡te ne razmiÅ¡lja o potrebi osevažavanja ili restauracije, pa to uradi naknadno, i to Äesto sa pitaj boga kakvim delovima, najÄešće loÅ¡im ali jeftinim. I onda se Äude kako to da to baÅ¡ i ne svira bog zna kako.Donedavno, Sansui je povlaÄio nenormalne cene, cene van mozga. Bio je u modi, a plus te firme viÅ¡e nema, pa neće biti ni novih modela. Sada se to vidim u NemaÄkoj smirilo, ali je sada Marantz na nekoj pomodnoj ceni.A ovde u naÅ¡im krajevima, odavno sam prestao da razmiÅ¡ljam. Najveći broj prodavaca lupi neku cenu, ne shvatajući da to koÅ¡ta ne onoliko koliko on misli da treba, nego samo onoliko koliko je tržiÅ¡te spremno da to plati. Pa viÄ‘aÅ¡ iste oglase mesecima kako se vrte.MacIntosh je bio firma u doba cevnih ureÄ‘aja, realno oni su bili jedna od prvih velikih firmi. Ali, to je bilo pre 60 godina, danas su neka druga vremena, po meni, oni danas žive uglavnom od stare slave. Nisu jedini. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuršum Posted February 26, 2014 Report Share Posted February 26, 2014 Donedavno, Sansui je povlaÄio nenormalne cene, cene van mozga. Bio je u modi, a plus te firme viÅ¡e nema, pa neće biti ni novih modela. A Å¡ta je ovo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 DW slažem sa veÄinom napisanog i slažem se da cijena ovisi o stanju ureÄ‘aja ali to prodavaÄi uglavnom ne uzimaju u obzir, formiraju cijene po Ebay-u Å¡to je totalni apsurd. Malo njih shvaÄa da su to umorni starci kojima treba kisik da bi radili, joÅ¡ viÅ¡e se jezim oglasa totalno refreÅ¡an e tu je tek pravi Å¡ou. Bože me saÄuvaj Å¡to se sve ne zove refreÅ¡, ljudi promjene napojni kabel ili ugrade utiÄnicu te metnu neke pozlaÄene buksne za zvuÄnike i to navode kao refreÅ¡ano. O promjeni kondoÅ¡a bih mogao pisati romane a zvuku tako refreÅ¡anih bih mogao snimiti seriju u deset nastavaka. Jedno vrijeme je nastala prava poÅ¡ast refreÅ¡anja pa su priuÄeni majstori masovno vadili sve žive kondenzatore i trpali smeÄe iz kojekakvih eloktronik centara, ponosno su ginuli razni Marantzi, Sunsuiji, Trio Kenwoodi itd... Ta su pojaÄala bila podeÅ¡ena po osciloskopu, namjeÅ¡tene su im mirne struje i DC offset ali od njihovog zvuka po kojemu su bili poznati nije ostalo gotovo niÅ¡ta. Imam u svojoj kolekciji puno resivera i pojaÄala koja su pravi Retro iz 70' ali mi ne pada na pamet da ih refreÅ¡am jer bih morao orobiti narodnu banku Hrvatske. Drugi razlog je Å¡to na 300 kilometara nemam Äovjeka koji bi to poÅ¡teno i sa duÅ¡om odradio, koji bi znao Å¡to treba a Å¡to ne treba prÄkati. Jedan od rijetkih kojemu sam priuÅ¡tio da ga vrhunski struÄnjak ( Željko NastaÅ¡iÄ zvani Ilimzn) propusti kroz ruke je izlazno pojaÄalo Harman/Kardon Citation Twelve deluxe. To je Äovjek kojeg je uživanje sluÅ¡ati kada priÄa o pojaÄalima, pojaÄalo mi je vratio tek kad je kod njega odradilo 100-150 sati i ja sam viÅ¡e nego zadovoljan. Problem je Å¡to je prezaposlen i gotovo ga je nemoguÄe uhvatiti da neÅ¡to uzme za raditi. Godinama je Željko nosao po sajmovima svoje legendarno pojaÄalo zvano crvena iverica zato Å¡to je i bilo posloženo na komadu crvene iverice, evo Å¡to je od toga nastalo. Druga slika su monstruozni mono blokovi koji su tada kad smo ih mi sluÅ¡ali bili joÅ¡ u razvoju ali su radili odliÄno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvv Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 A Å¡ta je ovo?51efb61bd5cc3.pngTo je bukvalno jedno niÅ¡ta. Svakih par godina, naiÄ‘e neki takav model, koji pokuÅ¡ava da se prodaje na osnovu jednog od starih, velikih imena. Do sada, sve su to bili mlaki, razvodnjeni pokuÅ¡aji koji su slavno nestajali posle godinu-dve dana.To Äas ima, Äas nema, se verovatno vrti oko preprodaje prava na ime Sansui, koje zbog toga verovatno koÅ¡ta sve manje i manje u svakoj narednoj iteraciji. ArÄenje dobrog imena, ako hoćeÅ¡. Bilo je i frižidera sa tim imenom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvv Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 DW slažem sa veÄinom napisanog i slažem se da cijena ovisi o stanju ureÄ‘aja ali to prodavaÄi uglavnom ne uzimaju u obzir, formiraju cijene po Ebay-u Å¡to je totalni apsurd. Malo njih shvaÄa da su to umorni starci kojima treba kisik da bi radili, joÅ¡ viÅ¡e se jezim oglasa totalno refreÅ¡an e tu je tek pravi Å¡ou. Bože me saÄuvaj Å¡to se sve ne zove refreÅ¡, ljudi promjene napojni kabel ili ugrade utiÄnicu te metnu neke pozlaÄene buksne za zvuÄnike i to navode kao refreÅ¡ano. O promjeni kondoÅ¡a bih mogao pisati romane a zvuku tako refreÅ¡anih bih mogao snimiti seriju u deset nastavaka. Jedno vrijeme je nastala prava poÅ¡ast refreÅ¡anja pa su priuÄeni majstori masovno vadili sve žive kondenzatore i trpali smeÄe iz kojekakvih eloktronik centara, ponosno su ginuli razni Marantzi, Sunsuiji, Trio Kenwoodi itd... Ta su pojaÄala bila podeÅ¡ena po osciloskopu, namjeÅ¡tene su im mirne struje i DC offset ali od njihovog zvuka po kojemu su bili poznati nije ostalo gotovo niÅ¡ta. Imam u svojoj kolekciji puno resivera i pojaÄala koja su pravi Retro iz 70' ali mi ne pada na pamet da ih refreÅ¡am jer bih morao orobiti narodnu banku Hrvatske. Drugi razlog je Å¡to na 300 kilometara nemam Äovjeka koji bi to poÅ¡teno i sa duÅ¡om odradio, koji bi znao Å¡to treba a Å¡to ne treba prÄkati. Jedan od rijetkih kojemu sam priuÅ¡tio da ga vrhunski struÄnjak ( Željko NastaÅ¡iÄ zvani Ilimzn) propusti kroz ruke je izlazno pojaÄalo Harman/Kardon Citation Twelve deluxe. To je Äovjek kojeg je uživanje sluÅ¡ati kada priÄa o pojaÄalima, pojaÄalo mi je vratio tek kad je kod njega odradilo 100-150 sati i ja sam viÅ¡e nego zadovoljan. Problem je Å¡to je prezaposlen i gotovo ga je nemoguÄe uhvatiti da neÅ¡to uzme za raditi. Godinama je Željko nosao po sajmovima svoje legendarno pojaÄalo zvano crvena iverica zato Å¡to je i bilo posloženo na komadu crvene iverice, evo Å¡to je od toga nastalo. Druga slika su monstruozni mono blokovi koji su tada kad smo ih mi sluÅ¡ali bili joÅ¡ u razvoju ali su radili odliÄno.Oko refresha-a - NIJE ISTINA da nema nekoga ko će to uraditi bolje nego Å¡to možeÅ¡ i da zamisliÅ¡. ImaÅ¡ Kaleta iz Splita, taj Äovek je niÅ¡ta manje od žive legende kako radi. Da Sansui joÅ¡ postoji, dali bi mu orden. FENOMENALAN je. Ja sam dobar, ali sa njim, nemam Å¡ta da tražim u istoj sobi. Željko Kalinić, [email protected] . ÄŒudo od Äoveka - lik razveže SVE vezove (wire wrap), ima alat, oÄisti pa ih ponovo obmota. Ali pazi, radi samo Sansui ureÄ‘aje. The Speciaist.Za ostalo, imaÅ¡ Gorana (Gox.Co) u Beogradu. SliÄno kao i Kale, nema odokativno bilo Å¡ta, prvo se traže originalni delovi, pa tek ako to ne može da se naÄ‘e, onda se traže zamene. To ume malo da potraje, ali kada ti ga on sredi, odgovorno tvrdim da se ni fabrika ne bi bunila.Željko NastaÅ¡ić (Ilimzn) jeste takoÄ‘e jedan redak talenat. Ono Å¡to njega odvaja od drugih jeste zaista odliÄna teorijska podloga, on ne samo Å¡to proÄita kolo, on ga razume, oseća ga. Nije on bez veze saradnik na The Vintage Knob sajtu.Eto ti dvojice (plus Ilimzn, za koga već znaÅ¡), možda nisu baÅ¡ 300 km, ali nisu ni daleko. Kaletu možeÅ¡ poÅ¡tom poslati u Split, a Beograd ti je jedan lagan dnevni izlet do njega i nazad. Samo popiÅ¡i na carini kada izlaziÅ¡ iz HR da iznosiÅ¡, da ti ne bi pravili problem prilikom povratka, a za ovde se ne sekiraj, dogovorimo se, parkiramo tvoj auto, sednemo u moj i obavimo svo trÄanje mojim. Prosto kao pasulj/grah, imam iskustva, to je već raÄ‘eno.Ne znam da li znapÅ¡, ali ranije, dok se imalo malo viÅ¡e vremena, praktivali smo susrete Audiofil.net foruma i nas odavde na granici HR/SR, sa ove strane, uz dobar ruÄak i mnogo smeha i zezanja. ObiÄno po dva puna auta is ZG, ponekada i tri. Joby, na primer, ima pik na gulaÅ¡ od srnetine. Par puta baÅ¡ i u Osijeku, moja ljubav je Äobanac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IdlerTire Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 To je kao sa Nakamichi logom...koji prodaje danas smece sa slavnim imenom.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvv Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 To je kao sa Nakamichi logom...koji prodaje danas smece sa slavnim imenom....Tako je. Gotovo cela Engleska to isto radi (srećom ne baš sva). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 27, 2014 Author Report Share Posted February 27, 2014 Oko refresha-a - NIJE ISTINA da nema nekoga ko će to uraditi bolje nego Å¡to možeÅ¡ i da zamisliÅ¡. ImaÅ¡ Kaleta iz Splita, taj Äovek je niÅ¡ta manje od žive legende kako radi. Da Sansui joÅ¡ postoji, dali bi mu orden. FENOMENALAN je. Ja sam dobar, ali sa njim, nemam Å¡ta da tražim u istoj sobi. Željko Kalinić, [email protected] . ÄŒudo od Äoveka - lik razveže SVE vezove (wire wrap), ima alat, oÄisti pa ih ponovo obmota. Ali pazi, radi samo Sansui ureÄ‘aje. The Speciaist. Za ostalo, imaÅ¡ Gorana (Gox.Co) u Beogradu. SliÄno kao i Kale, nema odokativno bilo Å¡ta, prvo se traže originalni delovi, pa tek ako to ne može da se naÄ‘e, onda se traže zamene. To ume malo da potraje, ali kada ti ga on sredi, odgovorno tvrdim da se ni fabrika ne bi bunila. Željko NastaÅ¡ić (Ilimzn) jeste takoÄ‘e jedan redak talenat. Ono Å¡to njega odvaja od drugih jeste zaista odliÄna teorijska podloga, on ne samo Å¡to proÄita kolo, on ga razume, oseća ga. Nije on bez veze saradnik na The Vintage Knob sajtu. Eto ti dvojice (plus Ilimzn, za koga već znaÅ¡), možda nisu baÅ¡ 300 km, ali nisu ni daleko. Kaletu možeÅ¡ poÅ¡tom poslati u Split, a Beograd ti je jedan lagan dnevni izlet do njega i nazad. Samo popiÅ¡i na carini kada izlaziÅ¡ iz HR da iznosiÅ¡, da ti ne bi pravili problem prilikom povratka, a za ovde se ne sekiraj, dogovorimo se, parkiramo tvoj auto, sednemo u moj i obavimo svo trÄanje mojim. Prosto kao pasulj/grah, imam iskustva, to je već raÄ‘eno. Ne znam da li znapÅ¡, ali ranije, dok se imalo malo viÅ¡e vremena, praktivali smo susrete Audiofil.net foruma i nas odavde na granici HR/SR, sa ove strane, uz dobar ruÄak i mnogo smeha i zezanja. ObiÄno po dva puna auta is ZG, ponekada i tri. Joby, na primer, ima pik na gulaÅ¡ od srnetine. Par puta baÅ¡ i u Osijeku, moja ljubav je Äobanac. Dw hvala na preporuci, za Kaleta naravno sve znam ali na žaost bezuspjeÅ¡no sam pokuÅ¡ao sa njime dogovoriti da mu poÅ¡aljem moj Sansui G-901DB na pregled ÄiÅ¡Äenje i promjenu onoga Å¡to je neophodno. U jednom od kontakata on mi je i napisao Å¡to bi otprilke trebalo napraviti da resiver nebi sam sebe spalio sa obzirom na starost termalne paste na tranzistorima, hladne ili loÅ¡e lemove itd.... Meni nebi bilo bitno vrijeme za koje bi to bilo napravljeno jer je to jedan od mojih najdražih ureÄ‘aja ali Äovjek je prezaposlen i ja to poÅ¡tujem. Unato njegovom korektnom objaÅ¡njenju razloga zaÅ¡to ne može primiti reciver ja sam ga zamolio da mu ga dobro upakujem i poÅ¡aljem poÅ¡tom ali rekao mi je da mu je gužva i da ne želi držati takav ureÄ‘aj mjesecima na polici iz bojazni da se nebi neÅ¡to oÅ¡tetilo. Možda sam trebao viÅ¡e dosaÄ‘ivati i biti uporniji ali ja nisam takav tip pogotovo jer resiver joÅ¡ uvijek radi bez problema osim Å¡to kad ga periodiÄno upalim krcka i Å¡uÅ¡ka Å¡to rijeÅ¡avam totalnim rasturanjem i podmazivanjem. To rijeÅ¡i problem za jedno vrijeme ai zaista bi ga trebalo propustiti kroz ruke netko kao Kale koji je apsolutni doktor za Sansui ureÄ‘aje. Ako jednog dana možda doÄ‘em pameti ili me život na to prisili pa drastiÄno smanjim broj ureÄ‘aja onda Äu se upustiti u refreÅ¡ onoga Å¡to ostaje ovako kad pogledam police po sobama u kojima stoje resiveri pojaÄala tjuneri itd... zaista bih morao opljaÄkati banku da to sve napravim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IdlerTire Posted February 27, 2014 Report Share Posted February 27, 2014 Kale je doktor, ali brate trebas imat i love za takav refresh koji nije jeftin nimalo....Da se napravi full refresh npr. za AU 919 koji je ispravan...kosta valjda ko i pojacalo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts