Jump to content

Recommended Posts

Posted

kad su pravili mini disc... mogli su i mini dek...

Svakako, ali... pogledate otvore na donjoj strani micro & mini kasete, gde tu "ugurati" 3 glave, ili rotacione za revers, pa još minimum jedan a još bolje dva kapstana sa sve rolerima ?

Micro-Mini-Vergleich_2.jpg

Ovako to izgleda kod "micro cassette" diktafona, ne verujem da je standard drugaÄiji kod dekova za taj format...

P1030075kl.jpg

P1030076kl.jpg

S druge strane, bez obzira što je traka iste širine kao i kod svima nama znane "compact cassette", te verovatno isti raspored tragova i kanala na njoj, ostaje ne samo problem manje brzine protoka trake, već i potreba za korišćenjem tanjih traka ili manje dužine trajanja, jer jednostavno nema mesta za koturove unutar kućišta same kasete.

Posted

Drugari, sta mozete da mi kazete o ovom serjalu tkd-sa?!

Njih do sada nisam imao a kupio sam ih za celih 601 dinar.Prodavac kaze da su u odlicnom stanju i extra ocuvane...

post-26397-0-13471600-1331671760_thumb.j

Posted

Drugari, sta mozete da mi kazete o ovom serjalu tkd-sa?!

Njih do sada nisam imao a kupio sam ih za celih 601 dinar.Prodavac kaze da su u odlicnom stanju i extra ocuvane...

Kasete su stigle, sve isprobane na brzaka po malo i moram da priznam da sam sretan kao dete! Ocuvane su perfektno, kao da nisu ni koristene a snimanje na njima je glatko i ne prepoznaje se razlika tape/source prilikom snimanja i gotovo bez podesavanja na rec cal/level(Denon dr-m24hx).Prosto neverovatno, imam takodje polovnih starih kaseta ali ove su najstarije a kao da su nove.Nadam se da ce snimak na njima ostati dugovecan.Prosto sumnjam da danasnji diskovi koji se koriste za audio cd imaju buducnost i upotrebljivost na duze staze a ne pogotovo za 30 i vise godina.
Posted

Vi ste srećan Äovek @vlado78, jer ste poslali vlasnik sada već vintage, druge generacije TDK sa modela iz davne 1979-te !

sa90c_01.jpg

sa90c_05.jpg

sa46c_04.jpg

sa46c_05.jpg

po meni zlatna serija TDK-kaseta - ni jedna kasnije nije primala signal kao ova serija!!

Posted

Probao sam snimak sa flac-a(na brzaka proba ATB-Marrakech :-)) a snimak je isao do +3db bez izoblicenja, cist, jasan i bistar, kao za pozeleti.Prava kaseta, ni za porediti i bolja od novih koje kupujem u zadnje vreme (Sony cdit II ili sta vec...)Vrh vrhova i vrh su sacuvane svih 11 komada :-)

Posted

Ove sam ja licitirao, aj da me pustimo da skupim koju hromku... :wave2

Eh da sam znao ne bih ni postavljao ali ovde su svi normalni pa nece ipak biti problema.Druze, zelim ti da ih kupis sto jeftinije i da budu ocuvane kao ove sto sam ja kupio :D

• 2 weeks later...
Posted

Iz KOREJE malo poznata firma proizvodila je kasete pod imenom SMAT a kasnije pod imenom SKC.Ja sam nabavio ove prve ,a preko interneta sam saznao da su proizvedene u periodu od 1981 do 1983.godine.

post-17052-0-83439000-1334221600_thumb.jpost-17052-0-11872500-1334221662_thumb.jpost-17052-0-60037400-1334221689_thumb.j