Jump to content

Darth Maul

Članovi
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Darth Maul

 1. Na jednom nasem domacem sajtu imas da kupis Denon PMA 600NE pojacalo + Wharfedale Diamond 11.1 za oko 77000 dinara. Znaci za sve oko 650 eura (znam probijas malo budzet ali kupujes novu stvar) imaces vise nego pristojan zvuk. Plus pojacalo u sebi ima DAC i Bluetooth konekciju da sa telefona ili cega god vec sto moze da salje signal da pustas muziku.
 2. @Narog Ja planiram da kupim taj Denon nego ako nije tajna gde si ga nasao za 270 eura? U Srbiji koliko ja znam on kosta oko 425 eura.
 3. @Skabo ако ти је аудио уживање приоритет, а не филмови за сабвуфер размисли о REL t5i моделу или чак t9i. Мислим да су од цењенијих брендова за то. И људи производе само сабвуфере тако да си сигуран шта узимаш.
 4. Тај Marantz ће сигурно да ти ради посао. Али што се тиче звучника за кафић лично мислим да ти је боље неки од Bose система где је сабвуфер посебно и да имаш групу сателита распоређених по кафићу. Тако ћеш колико толико равномерније да покријеш са звуком тај простор.
 5. Ево сад на једном домаћем сајту имаш Wharfedale Diamond 11.1 за око 26000 дин и јачи Wharfedale Diamond 11.2 за око 36000 дин. Одлични звучници за те паре. Ја сам купио Wharfedale Diamond 11.1 док је био око 38000-39000 дин и њих сам упарио са интегрисаном појачалом Denon PMA 600NE.
 6. Ја искрено нисам нашао једну ману за то појачало. Тј. за моје поимање музике и саме репродкуције ја сам презадовољан. Ради оно за шта је и намењено. Има баш доста снаге, звук је одличан. Има моја тема овде на форуму јер сам ја размишљао да купим а/в рисивер и двоумио сам се између тога и појачала и превагнуо сам на појачало и нисам зажалио због тога. Кад пређем у нови стан и због акустике просторије где буде систем постављен видећу да ли ћу докупити сабвуфер ако буде фалило ниских фреквенција и то је то у суштини. План ми је свакако да купим мрежни стример Denon DNP800. Музика ће да ми иде са MacMini-ja у FLAC формату, а сабвуфер је по потреби као што сам рекао. Тако да ће то комплетирати неке моје потребе. Сад ти најбоље знаш шта желиш, можеш и сл. Али мислим да са појачалом нећеш погрешити.
 7. @plutonxo пренећу ти мој субјективни осећај везано за твоје питање. Звучници у спецификацији имају препоручено појачало од 25-100 вати. Појачало је на 45 вати у 8 ома. Е сад ја лично нисам ишао преко 9 сати на потенциометру и то је било баш добро гласно и имало је добар звук без дисторзије. Верујем да сам подесио потенциометар на 12 сати да би било баш баш прегласно. Е сад зависи колика је просторија у којој ћеш слушати музику јер ти Дали звучници су подностојећи и већи су и имају већу запремину. Не знам колика им је ефикасност у децибелима али ако је мања соба са већим звучницима мислим да то може негативно да утиче на звук. Ако имаш већу просторију где ће систем бити постављен мислим да ћеш имати више него добар систем.
 8. @plutonxo ако ти значи ја сам купио тај Denon PMA-600NE али сам га упарио са Wahrfedale Diamond 11.1 звучницима. Мање више и мени је Denon PMA-600NE одговаро због прикључака које има. Појачало за те паре је баш добро али сад како ће звучати на тим Dali звучницима то ћеш само знати ако имаш где да то чујеш. Сама комбинација појачала и мојих звучника мени лично је баш добра и то сам пробао у стану где сад живим али кад пређем у други стан где сам планирао да их поставим видећу како ће се тад све то понашати. Али сад у тренутној ситуацији и просотору ја сам лично презадовољан. Ако буде недостајало баса то планирам да допуним са неким сабвуфером.
 9. Здраво свима, Чисто да се јавим да пренесем утиске комбинације појачала и звучника. Каблове које сам користио су QED 79 и повезивано је на "голу" жицу и на појачалу и на звучницима. Систем сам пробао у стану у којем трунтно живим значи није у новом стану који сређујем али сам био радознао да видим шта сам купио и како то све ради заједно. У суштини задовољан сам са звуком и за пробу сам пустао музику са телефона преко Bluetooth везе. Звук је баш добар тј. да то тако кажем "карактер" звука је пун и лично ми се свиђа такав. Сигуран сам да кад све то дође у стану где то треба да се постави и кад будем преко кабла пустао FLAC да ће бити баш осетна разлика. Зато што је ново појачало и звучници нисам појачавао преко 9 сати на појачалу и звучало је већ прилично гласно али као што рекох праву слику о свему ћу имати кад се то постави у новом стану. Али све у свему за сад сам генерално задовољан. За даљи наставак дограђивања система планирао сам да купим оригиналне Wharfedale сталке за звучнике, затим MacMini да буде сервер и са чега ћу у почетку пустати музику. У случају да буде фалило баса (мада мислим да неће) планирам да купим REL T5i сабвуфер. И размишљао сам о стримеру али се двоумим између DENON DNP-800NE и Yamaha WXC-50. Денон ми се лично више свиђа јер се и на крају визелно уклапа као део система са појачалом. Тако да за то још нисам сигуран и не знам шта да радим. кад све "скоцкам" како треба представићу коначну фотографију система у посебној теми. То би било то за ово јављање и велики поздрав за све!
 10. И ја сам пре за B&W... Осим тога тај CANTON са огласа има оштећен драјвер. Ја лично то не бих могао да поднесем. То је такође један од разлога зашто волим ново...
 11. @zek Да да тако сам и ја закључио да је оптички на оба краја али што на једном крају има тај 3.5мм конектор. Тако да видим да ће MacMini радити посао баш како треба.
 12. @zek Хвала пуно друг! @sondek Ево изворни пост: "Pretty much all recent Macs that have a 3.5mm jack is capable of digital audio output, it is in S/PDIF signal but in the form of mini TOSLINK connector. The 3.5mm jack is double duty for regular analog in/out as well which is why most people are confused by this fact." Значи колико ја разумем на једном крају интерконект кабла је 3.5мм, а на другом крају је оптички прикључак. А сам излаз може да пропусти S/PDIF сигнал.
 13. @Delija А ја нпр не могу да смислим Windows и нисам се са њим "дружио" скоро па 15 година плус за мој посао лично ми Mac више одговара. Што се тиче стримера да ли овако нешто (https://www.player.rs/artikal/denon-dnp-800ne-silver-network-audio-player) може да заврши посао? ЕДИТ: Ево сад читам на неким страним форумима да нпр MacMini има оптички аудио кроз 3.5мм џек. Изворни пост: "Pretty much all recent Macs that have a 3.5mm jack is capable of digital audio output, it is in S/PDIF signal but in the form of mini TOSLINK connector. The 3.5mm jack is double duty for regular analog in/out as well which is why most people are confused by this fact." Тако да ваљда буде неком од користи ова информација.
 14. Имаш ли можда какав податак или из по могућству из личног искуства која верзија MacMini-ја би била добра за тако нешто? Тренутно имам iMac од 27 инча али бих ипак за аудио користио MacMini што због копактне величине и са њим може да се прави кућни сервер.
 15. @Synox4 Видиш ја сам мање више хтео само да побољшам звук са ТВа и гледао сам неке саундбарове али кад сам видео цене појединих одмах сам се пребацио да правим хи-фи систем јер добићу далеко бољи звук и плус ћу имати више него квалитетан аудио. Е сад што се тиче твог случаја нпр ја сам прегледао тону видео материјала на тјубу и прочитао брдо рецензија што претпостављам да си и ти сам урадио и да си још више у конфузији шта да урадиш јер по старом добром обичају што више знаш све више се двоумиш и сумњаш... Сад практични део... одмах да се оградим нисам неки велики познавалац и ово сад што ћу даље писати је скуп свега што сам видео-прочитао и сазнао од људи овде који верујем да има појединих да су више деценија у хи-фи свету. Ствар је буџета шта ћеш купити. Ако си ограничен са буџетом вероватно ти активни звучници ће радити посао. Сигуран сам да за то решење људи овде ће ти дати праве предлоге. Ја лично немам искуства са њима па боље да не пишем ништа по том питању јер гледајући са нета то можеш и сам. Ако имаш релативно више новца на располагању по мени опција појачало које има ДАК у себи + звучници је најбоља опција. Значи са 3.5мм на РЦА каблом спојиш излаз из звучне картице са рачунара на појачало да ти то буде извор за музику. Ја сам нпр у мојем случају купио Wharfedale Diamond 11.1 звучнике и Denon PMA-600NE појачало које има у себи ДАК чак и Bluetooth да могу са телефона, таблета да стримујем музику. Сад за моју дневну собу по квадратури би то требало да буде довољно али у случају да ми фали баса систем увек могу лако да доградим и купим сабвуфер и ту лично размишљам о REL T5i јер за њих кажу да су за аудио слушање да не кажем најбољи али једни од најбољих. Исто тако кад имаш систем тог типа увек може да докупиш стример који подржава аудио високе резолуције итд, итд... Углавном ја лично нећу ићи даље од 2.1 система. Такође имаћеш предлога и за половну опрему и ако ниси ”гадљив” на исту тако да и ту можда уштедиш. Ја лично не волим да купујем половно из доста разлога али опет то сам само ја и не кажем да људи нису имали позитивна искуства са тим начином набављања опреме. Углавном ово су моја искуства/размишљања овде али на теби је да одлучиш прво јер је то ствар буџета и ствар шта желиш јер видиш ја сам од обичне жеље да појачам тј. да имам мало квалитетнији звук са ТВа и саундбарова завршио на овом јер је доста квалитетнија опција плус може да се надограђује. Али свакако има људи овде који ће ти дати паметних и добрих савета. Велики поздрав!
 16. @John ево да не испадне да спамујем/о тему али ако неким ”несрећним” случајем пожелиш нову ствар има ово у Плејеру https://www.player.rs/artikal/denon-pma-520ae-silver Нова ствар за пристојнз цену... Е сад ја морам да се оградим да сам некакав зналац око свега овог али верујем да овде има људи који ће далеко боље да те посаветују. Иначе ја сам мени купио PMA 600NE модел али нисам га још испробао јер још имам радове у стану... А мислим да је тај 520 генерација пре али снага им је иста. За неког ко неће да даје огромне паре мислим да ово може такође добро да ради посао кад имаш добре кутије. Осим тога тема што је отишла у каблове не замери јер ће и теби требати исти Велики поздрав!
 17. @Nixie Хвала пуно друже за сву помоћ до сад! @zeljko1974 Јављам свакако кад средим. Него изгледа да су људи овде баш "заљубљени" у овај кабал. Капирам да нуди премного за паре које кошта.
 18. @zeljko1974 Хвала пуно још једном! Нашао сам све сад само да наручујем и правим. Таман да упоредим овај QED 79 што имам и наранџасти кад га "напакујем".
 19. @Nixie @zeljko1974 @ab @Zexx Људи хвала вам пуно свима на саветима и предлозима! Видећу нешто од овог да купим па да сређујем ствари полако. Осим тога као што већ знате куповао бих тај наранџасти кабал што је @Nixie предложио. Е сад ме интересује да ли је ко од вас куповао ону мрежицу плетену да се навуче на кабал? Има ли то уопште код нас или мора преко АлиЕкспреса да се наручује?
 20. @sondek шта је "писмено" купити од тих бананица да су генерално ок, а да не коштају превише јер мој систем није у пар хиљада еура
 21. @Nixie Хвала пуно још једном на корисним саветима!! Углавном овај наранџасти ћу да купим свакако да пробам и да имам поређења ради са овим QED 79 што већ имам. Бананице немам али ћу свакако видети да купим или те из Канибала или неке Накамичи са Купујем Продајем. Велики поздрав!
 22. @Nixie Хвала пуно на информацијама. Купио сам QED 79 али бих и покушао и овај наранџасти кабал. Реци ми може ли само да се конектује на "голу" жицу или мора да се терминише? Пошто има 8 жица да ли оголиш и све заједно упредеш око те алуминијумске и ставиш неку бананицу и сл? Хвала пуно још једном! Едит: И да, какав им је овај кабал: https://www.blueline.rs/kablovi/zvucnicki-kablovi/kabl-lihch-296.html Имаш ли можда искуства са овим?
 23. @Nixie Извињавам се унапред ако тролујем тему човеку али реци ми да не знаш можда каква је разлика између тог наранџастог кабла и QED 79 рецимо? И где има да се купи тај наранџасти кабал? Хвала пуно!
 24. Изгледа да је ово проклетство нас Срба... као рогови у врећи смо и нема те ситнице око које се не посвађамо. Капирам да смо много емотиван народ па зато све овако и заврши. Него који стример? Имамо ли консензус за то шта човек да узме у обзир? И мене то интересује само не у том ценовном рангу.
 25. @AlexBgd то се и ја питам јер знам да има DAC и један и други уређај али капирам људи овде боље знају и да додатак DAC-а би сигнал био још бољи. Ја лично шта мислим и о чему бих потенцијално размишљао у будућности је сабвуфер ако буде потребе и овај горе наведени DENON DNP-800NE мрежни плејер. Мислим да би то могао да буде фин додатак за систем. Али као што рекох верујем да доста људи овде зна боље и волим дискусију јер тако учим шта да радим.
×
×
 • Create New...