Jump to content


Synox4

Novi članovi
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Synox4's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Misliš da bi u ovom setupu loše radilo ili ne bi uopšte?
  2. Koliko razumem, aktivni subovi bi trebalo da imaju L i R line in kao i L i R line out (bar ovaj koji ja gledam), filtriraju donje nivoe zvuka i salju kroz line out filtrirani signal zvučnicima. Sad sam gledao te audio interface-e, mislim da ću se i ja odlučiti za Focusrite, ali recimo solo 3rd gen. Tu u opcijama je i neki beringher audio interface al ovaj je kao crven štaznam. Vidim da je neka jeftina opcija da uzmem Fiio D03K, da li uopšte da uzimam u obzir ovo? Hmm, okej možda ću za početak da uzmem eris 3.5 i dac pa ako mi bude falilo basa, uzmem i taj sub koji gledam.
  3. Istraživao sam i došao do ove ideje: ProSonus Eris 3.5 uz Elac Sub 101 ESP(polovni) Kakva su vaša mišljenja o ovome? Mislim da je to fin početnički setup za moje potrebe, kasnije mogu da upgradujem kada budem imao mogućnosti. Sada me zanima koji bih DAC mogao da uzmem, da li imate neku preporuk?
  4. U sustini vec nekoliko godina istrazujem o hi-fi stvarima, prvo sam jurio neke slusalice, sad bih hteo te zvucnike da uzmem, ali moram da priznam da je za slusalice bilo dosta jednostavnije i puno vise materijala sam uspeo da nadjem, mada mozda sad ne trazim tamo gde treba. U svakom slucaju vec nekoliko puta sam u zadnjih par meseci trazio neke zvucnike i kao sto @Darth Maul kaze, svaki put je sve konfuznije. Odustao sam od bookshelf, gledam sad malo aktivne, ali o dosta modela ne mogu nista da nadjem. Najveci problem je sto u sustini ne mogu da ih cujem, a nisam siguran da li u prodavnicama daju tu opciju da cujes zvucnike pre kupovine, iskreno ne verujem. Tako da tehnicki kupujem na crno tj. jedino sto mogu da saznam o zvucnicima je po ceni, a da sad istrazujem koji materijali se koriste, kakve tehnologije itd. pa da odlucujem po tome trebalo bi mi jos par meseci dok se ne bih odlucio za nesto. Ako neko ima preporuku pristojnih aktivnih zvucnika, oko 300e, bicu zahvalan, inace mislim da cu samo uzeti neke logitech stagod zvucnike, pa kroz koju godinu ako i dalje budem zainteresovan i imao dovoljno da uletim za neki svemirski sistem sa pojacalima strimerima i ostatkom opreme zabavicu se time tad.
  5. Zdravo svima, u potrazi sam za nekim zvucnicima za komp. Trenutno imam neke logitech z323 ili tako nesto, pozajmljene od ortaka, zeleo bih da udjem u vode malo boljeg zvuka sa bookshelf zvucnicima, a i da vratim ortaku ove zvucnike. Generalno vreme provodim za kompom, u svojoj sobi, ima oko 12-15 m^2. Istrazivao sam o bookshelf zvucnicima, trenutno razmisljam o Monitor Audio Bronze 2, koliko sam video njih najvise preporucuju u tom nekom cenovnom rangu oko 300e, i mogu da se nabave ovde. Sto mi je sa jedne strane slobodan, dakle mogao bih tu da stavim zvucnik, ali sa druge nema mesta, pa sam razmisljao da nakacim neke nosace na zid i tu stavim zvucnike, tada bi bili negde 30-40cm iznad moje glave (citao sam da generalno trebaju da budu u ravni sa glavom pri slusanju). Jos jedan problem je kako da ih pokrenem, kapirao sam neka DAC/AMP varijanta. E sad, jel ima ovo poente raditi uopste, ili je bolje kupiti neke aktivne zvucnike? Ako ovo prvo, da li preporucujete Monitor Audio Bronze 2, ili mozda neke druge, prikladnije zvucnike mom slucaju, kao i koji bi mi DAC/AMP preporucili? Ako ovo drugo, koje aktivne zvunike da uzmem? Stalno slusam muziku, zeleo bih nesto sto proizvodi stvarno dobar zvuk u tom nekom cenovnom rangu od 200-300-400e.
×
×
  • Create New...