Jump to content


Gile

Donator foruma
  • Posts

    329
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Location
    Novi Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gile's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Week One Done

Recent Badges

  1. Glasao sam za Ganse, a vrlo verovatno je moguće da sam pogrešio. Bio sam tinejdžer kada se prvi album Gansa pojavio, Jugoton je tada bio vrlo ažuran u kupovini i reizdanju licenci, i dobro se sećam euforije koju je taj album napravio. Meni taj album (Appetite for Destruction) jeste jako dobar, ima tu dosta back to the hard rock roots elemenata, vrlo solidno je produciran. Na albumu ima dosta kompozicija (Welcome to the Jungle, Paradise City, Nightrain, My Michelle, Mr Brownstone itd) koje su instant postale planetarni hitovi, a i ceo album lepo zvuči kao celina. Album prate i kontroverze u vezi sa originalnim artworkom (kakav je bio objavljen kod nas), tako da je celo izdanje dosta dugo dizalo prašinu. Van Halen takođe volim i cenim, i tada sam ih slušao, s tim što su mi sa njihovog debi albuma baš baš upečatljive samo Ain't Talkin' 'bout Love i obrada You Really Got Me. Mogu da razumem da je ovaj album bio jedna od osnova celog hair metal pokreta, i otprilike da sagledam koliko je različit u odnosu na ceo prog rock i hard rock koji su tada bili dominantni. Bio sam suviše mali da bih se sećao kakav je utisak album ostavio u (muzičkoj) javnosti u trenutku objavljivanja.
  2. Gile

    Šta se sluša ?

    Zahvaljujem, ovaj album je sjajan.
  3. Gile

    NOVI ALBUMI

    Orgy of the Damned - fenomenalan blues album, Slash ex GnR + gomila sjajnih gostiju. https://ootd.slashonline.com
  4. Ovo za mrežice i mene interesuje, tj zanima me gde sada ima da se kupi platno, zategnućubga sam na ram. Bila je svojevremeno neka radnja u Gavrila Principa, ne znam dal još uvek radi. @Willi Studer mogu da ti ofarbam plastiku airbrushom, samo ne mogu baš odmah, recimo sledećeg sledećeg vikenda može.
  5. @Arn e pa hvala Nisam nešto baš detaljno opisao, jer još uvek imam neke ideje šta i kako bih isprobao, samo sam hteo da podelim pozitivne prve utiske, skoro pa oduševljenje. Zvučni utisci se odnose na analogni stepen. CXN100 nema preamp funkciju ukoliko se ne koriste RCA ili XLR (tj analogni) izlazi. Pretpojačalo mi nije potrebno, ali dođe zgodno da se pri promeni izvora zvuka u samom CXNu (npr pri prebacivanju sa Tidala na internet radio dešava se da je signal sa Tidala mnogo glasniji nego sa radio streama) stiša ili pojača u samoj app - ovo je ponekad korisno nama koji nemamo pojačala sa daljinskim upravljačima. Nemam trenutno na raspolaganju neki eksterni DAC koji bi značajno odskakao od ovih iz CXN ili N50, probaću ako mi neki padne pod ruku. O SMSL i Schiit DACovima npr sam čuo sve najbolje, pa ako bude prilike probaću.
  6. Već neko vreme se družim sa CA CXN100. Prvi utisci su sjajni, meni se strimer mnogo sviđa. Zvučno je matene identičan kao CXN V2, ima za nijansu bolju separaciju i izraženije visoke, ali to su zaista nijanse. U poređenju sa CXN2 ima 2 dugmeta manje, pa je izbor izvora ili internet radio stanice nemoguć bez mobilne aplikacije ili daljinskog. Daljinski se kupuje posebno, ne ide u kompletu. Ima nešto veći displej, i nema usb port napred. Sktuelni vlasnici CXN2 uopšte nemaju potrebu za zamenom, nije tako (ako je uopšte) drastičan skok kao što je bio sa CXN na CXN2. Za wifi više ne treba dongle, mrežni moduli su preuzeti od EVO75. Postoji podrška za Tidal, Tidal Connnect, Qobuz, Spotify, Chromecast, Airplay… Isprobao sam Tidal, Tidal Connect, Qobuz i Airplay i sve sjajno radi sem Qobuza ponekad. Kad se puste neki albumi uređaj se resetuje(!?!). Kakav je zvuk? Ajd da kažemo da je vrlo sličan uređajima iz iste cenovne kategorije. Nešto je svetliji od Pioneera N50, malo tamniji i smireniji od EverSolo A6, nije naporan i može lepo da se sluša satima. Ajd da kažemo da je po zvuku vrlo blizu Sony ES CD plejerima u visokotonskom i srednjetonskom segmentu, niski su nešto manje izraženi. Uglavnom sve ono što je Darko Audio ispričao u svojoj recenziji je tačno. Aplikacija lepo i stabilno radi, uređaj je brz i jednostavan za podešavanje i korišćenje. Da li je to ono što mi treba? O da, vrlo mi se sviđa. Idealan nije. Najbliže idealnom prave Atoll Electronique i Devialet, a to idealno košta mnogo više.
  7. Pioneer N30 ili N50? Nema wifi, trebalo bi mu dodati neki jeftini wifi extender, ostalo ti je pokriveno. Ima display, čita FAT32 (NTFS nisam probao), daljinski se ponaša isto kao na CDP kada pušta fajlove, zvuk vrlo solidan…
  8. Da, 2M Red i 2M Blue igle imaju identičnu zvučnicu u osnovi. Na mom gramofonu (tj u sistemu) razlika je vrlo čujna u korist 2M Blue. Visoki tonovi su bolje definisani i jasnija je prostorna separacija. Niski su maltene identični i i baš su izraženi, kao da je Harman Kardon projektovao ovu zvučnicu.
  9. Gile

    Čišćenje ploča

    https://www.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni-delovi-i-oprema/najbolje-ciscenje-gramofonskih-lp-ploca-vakuum-masinom/oglas/156183785
  10. Za te pare samo RPi i Allo DAC, ili Hifi Berry, + odgovarajuće kućište i eventualno malo bolje napajanje.
  11. @sondek, zna li se ima li burze u NS sutra?
  12. Prodato, možete zaključati temu.
×
×
  • Create New...