vladat1

Članovi
 • Content Count

  605
 • Joined

 • Last visited

About vladat1

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 08/08/1979

Profile Information

 • Gender
  Male

Contact Methods

 • Skype
  VLADA.T1

Recent Profile Visitors

1,413 profile views
 1. Slažem se da su to stariji modeli. Realna cena za ovaj Synology DS112j polovanje oko 40€. Ja ga imam. Potraži polovan na Sekirici ili Bencu. Kao jedini nedosatak mogu da kažem da se kuler posle par godina čuje. Treba ga postaviti van spavaće i dnevne sobe, ili nabudžiti AC F8 Pro (5 € preko Mađara) ili ugraditi zamensku malu Noctu od 1500 dinara. Što se tiče procesora, rama i USB 3, to je konfor. Lepo radi i bez toga za kućne uslove i prosečnog korisnika. Bitno je kada se strimuje sadržaj iz druge zemlje ili kontinenta. Najbitnije je dobro setovanje i HDD WD Red. Za kapicitet diska nisam siguran. Znam sigurno da može da radi na 3 TB. Treba se raspitati.
 2. Ja mogu da prokomentaripem NAS. Ja sam radio sa Qnap i Synology. Odlučio sam se zbog cene za Synology. Preko Mađara je neka akcija išla za 83€. U njega sam ugradio HD WD Red od 3 TB za oko 100€. Preko Gigabitnog switcha TP Lik (23€) sa 8 porta sam povezao 3 PC računara od kojih jedan služi kao multimedijalna stanica, povezan je sa pojačalom (podaci se vuku i sa njega a i sa NAS a). Na ovaj switch je povezan TV, DVR i Tenda AC 10 (27€) dual band wifi router koji povezuje 2 mobilna i lap top. Kablove za povezivanje sam koristio cat 6e koji su ručno pravljeni po meri. MTS ov Wi Fi sam izbacio (isključio) . Nisam napisao da sam se sreo i sa WD om. Za njega mogu da kažem da je siromašan po funkicjama i performansama. Ja bih od navedena tri uređaja prvo izbacio njega. Drugo, ja više volim kablove od Wi Fi konekcije. Nazovite me staromodnim, ali nije me mrzelo da lepo razvučem kanalice po celoj kući. Da se vratimo na NAS. Po meni je dobitna kombinacija bilo koji od ova gore dva koja sam naveo. Može čak i polovan, a zašto da ne? Samo sam za to da HDD bude nov. Plex odlično radi, a ubacio sam i pretplatu za Netflix koji delim sa moja 3 druga i Spotify. Sve ovo što sam napisao je obiman posao, koji kada se završi kako treba radi godinama. Kod mene oko 8 godina bez problema. Ja sam razvlačio kaoblove. Sav posao oko NAS a, računara i mobilnog su mi sredile kolege sa Benchmark foruma preko TeamViewer a. Nadam se da sam ti malo pomogao ovom postom pri odluci. Još jedna napomena. Sve osim kablova je kupljeno preko Mađara jer su im u tom trenutku cene bile 100% manje, a neke stvari ovi naši nisi ni imali (Tenda AC 10 - sada predlažem AC 11).
 3. vladat1

  Šta se gleda?

  meni se dopao taj film
 4. Pa jeste. Neće da buši beton nego drvo, šper ploču, plegsiglas. Neki tanji lim.
 5. Za prvi deo pitanja nemam odgovor, ali za drugi što se tiče bušenja. Bolje da si kupio kod nas ovakav set burgija. To su neke Češke. U gvođari koštaju oko 400 dinara. Ima 4 veličine. Ovo što si ti kupio mi seluje mnogo debelo za fino sečenje.
 6. Pre 30-40 godina su se kalajem spajali - varili oluci na krovu. Meni je u radionici ostala još jedna šipka. Da li valja nisam siguran. Čuvam je iz sentimentalnih razloga. Moj ćale je vario naše oluke sa tim. Kada prođe ova kriza poslaću ti parče da probaš. Te šipke su debele kao prst. Onaj gde se nosi burma Nemaoj da me pogrešno razumeš. Moja porodica stvarno poštuje preporuku o samoizolaciji.
 7. Engleska poslovica kaže "Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari" ja štekam pare za d50s. Na duže staze se i te kako isplati.
 8. vladat1

  Slobodna tema

  @srdjan_c ja se delimično slažam. Tačno je sve to što si napisao, mada mislim da ima veći broj pozitivnih ljudi, pravih ljubitelja muzike i gospode. Na ovom forumu sam svašta naučio.
 9. Hvala Ljubo, taman da pročitam neke brojeve koje sam propustio
 10. vladat1

  Slobodna tema

  Priznajm samo "smešne pljuge" (Mućke - Rodni)
 11. vladat1

  Slobodna tema

  u pravu si. Ja se polako pripremam za dužu izolaciju.
 12. vladat1

  Slobodna tema

  U svakom slučaju naša zemlja se vrhunski neogovorno ponaša. Čuo sam od prijatelja lekara da kasnimo za Talijanima oko 2 nedelje.
 13. vladat1

  Slobodna tema

  @perodeformero nemoj Ružića da mi diraš
 14. vladat1

  Ana Popovic

  Svaka reč ti je na mestu. Ja odavno pratim njen rad i mogu da kažem da je album Trilogy sasvim zreo. Evo i male anegote. Zbog tog albuma sam u trenutku poželeo da kupim neki jači cd plejer. Na moju žalost brzo sam se vratio na zemlju i uplatio Spotify O Srbijo