vladat1

Članovi
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

About vladat1

 • Rank
  Iskusan član
 • Birthday 08/08/1979

Contact Methods

 • Skype
  VLADA.T1

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

893 profile views
 1. vladat1

  pc na tv i hifi

  Imam sličan setup. LG 43 Komp HP sa pasivnom grafikom koja ima HDMI + Asus zvučna Pojačalao Onkyo A8650, zvučnici AR 98LS Ovako ide. Komp se povezuje HDMI kablom na TV. Komp se povezuje "Y" kablom na pojačalo. Sve što ide sa kompa ima zvuk na zvučnicima (Dezzer, Youtube, Pot ...). Sa TV a kada se pusti neki program nema zvuk na zvučnicima jer treba da se ima ..... jedan mali deo. Ne mogu da se setim naziva. U principu meni i ne treba, jer rekto gledam televiziju, a filmove uvek putam preko računara.
 2. Meni se dopadaju. Daju mi neku toplinu i neki vintage stil. Naravno šrafovi obavezno inbus.
 3. Slažem se. Mislim da ima potencijala.
 4. Hvala na savetu. To mi je trebalo ali nisam znao kako se zove Da li ima neki uvodnik za DC kabal, da može da se šrafi i po potrebi skida sa kutije ? Da se napravi kabal do kutije, i samo ušrafi ?
 5. Nastavk priče DIY Linear power supply Zero Zone (Korisnički opis)
 6. Zdravo Drugari. U ovoj temi ostao sam dužan za nastavak priče o Linearnom napajanju. S.M.S.L SMSL M8A DAC (korisnički opis) Zahvaljujući @chika_milan u, došao sam u posed pločice Zero Zone. U pitanju je napajanje još u beta fazi. Obajsniću u par rečenica i zašto: - u pitanju je izgled same kutije. Planiram da delove ubacim u kutiju, od Hrasta ili Oraha. Nisam smislio još dizajn. Trenutno je napravljana od paleta Treba da se kutija popravi još malo bajcom. Zeleni prekidač je inspirisan NAD om. Da li imate preporuku za neki koji takođe ne svetli? - Led dijodica toliko jako sija, da sam morao da je dodatno smanjim, i oblepim sa 2 sloja plave izolir trake Trenutna rupica je 3 mm. Mora da se smanji na makar 1,5 mm. - Trenutno ožičenje je "Zaječarac 1,5 mm". Planiram neki Lapp ili nešto drugo, što mi dođe pod ruku, a učini mi se interesantno. Nisam siguran. - Trenutni EAC je Yamate. Zamenio bih ga sa EAC om sa filterom (koji trenutno ne mogu da pronađem u sobi ) - Možda mi najveći problem pravi utičnica iz napajanja u DAC. Nigde nisam mogao da nađem neku novu, pa čak ni kvalitetniju . Neće da pasuje rupa i ako je na izgled identična. Zato sam odsekao konktor sa starog HP napajanja za lap top. DAC je proban par dana sa Power Bank om, fabričkim originalim SMSL napajanjem, i na kraju sa ovim DIY Zero Zone Linear nim napajanjem. Oseća se velika razlika u zvuku. Po meni ide ovako. Zero Zone, ISY Power Bank i fabričko napajanje. Zero Zone ima još prostora za napredak, posebno u kablu iz napajanja u DAC. Još malo informacija. Zero Zone se sada radi sa boljim materijalom, fabrički sklapan. Moj je ručno lemio član @gox.co . Ploča košta oko 35€ + trafo (trafko) oko 10€ .
 7. Mene zanima da li bi umesto iverice bolje legao mermer na ove stalke ? Ja sam ramišljao za sebe o kombinaciji drvo - mermer.
 8. Da spomenem i SMSL M6. Sjajajn kao DAC. Njega sam prvobitno i jurio da kupim. https://www.amazon.com/SMSL-M6-Converter-Headphone-Amplifier/dp/B014P5HQ34 Nisam ga slušao sa slušalicama. Ostao mi je ostao u boljem sećanju od Topping D30. Dobro, nije bio ni isti sistem, a ni ova fensi verzija sa daljinskim Svakako zasluđuje da uđe u uži izbor
 9. Jesu lepi. Slušao sam D30, pre moje koupovne. Zapravo više toga. D30 paraleleno sa DACMAGIC 100. Na osnovu toga sam samo mogao da predpostavim da D50 zvuči još bolje. Nema ovde velikog lufta za grešku.
 10. Koji model Slažem se. Zašto mu je to toliko bitno ? Ako se već ima para TOPPING D50, ili 30 + pojačalo za slušalice. Ako se već ima para Ja sam išao na SMSL, ali to je druga priča.
 11. Ne vezano za @RingeRaja u, i o tome šta trenutno piše, a vezano za komunikaciju. Ovde je na delu jedan kasičan buz_dovan i njegovo shvatanje komunikacije. I sada, ako ovakve bud_ale svakodnevno gledamo na Tv u, i po novinama, barem ne moramo na forumu. Jedan moj drug, pre nego šta se sam se učanio na forum mi je rekao. Parafraziram: dođi, upoznaš normalne ljude, naučiš dosta stvari, slušaš muziku. Šćepa radi dobar posao. Desi mu se kiks, pa šta. Ko radi taj i greši, a imao je mnogo više uspeha. I šta sada treba da radimo. Ispravljamo Drinu na zadnjih 10 strana, a neko gubi zdravlje i živce. Šćepo želim ti dobru novu emisiju, a ko bi da ispravi nešto, neka počne od sebe. Ja sam prvi uveo sebi autocenzuru. Posle nje se uglavnom bolje osećam, mada mi omakne nekad kao sada. Izvinte za off topic.
 12. Ja idem u glavnom u ekstreme. Pre par godna (oko desetak) kada je ponuda ventilatora bila nikakva, tada si mogao da biraš između Noctu e, i Chieftec a. Naravno razlika u ceni nebo i zemlja. Noctua i dalje radi kao prvog dana. Svake godine se računar izduvava kompresorom oko tri puta. Sada je situacija mnogo bolja, ali ne i odlična. Jedno vreme kod je mogao da se kupi i Arctic Cooling. Odlični ventilatori za malo para, mada ne kao Noctua koja ima bolji protik vazduha i malo je tiša. Be Quiet nisam probao ali verujem isto tako da su odlični. Imaju dobra napajanja. Drug je menjao Be Quiet za Seasonic Platinum. Lud je šta da kažem U svakom slučaju još uvek važi, da ako hoćeš nešto da nabaviš za PC, a ovde je papreno skupo ili egzotika, ideš preko Mađara. Kod nas se većina normalnih stvari predstavlja kao luksuz ili egzotika. Šta je u kučištu Dj Nik u, do grafičke kartice ?
 13. ja sam ih plaćao oko 60-65 dinara ludilo