vladat1

Članovi
 • Content Count

  605
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by vladat1

 1. Slažem se da su to stariji modeli. Realna cena za ovaj Synology DS112j polovanje oko 40€. Ja ga imam. Potraži polovan na Sekirici ili Bencu. Kao jedini nedosatak mogu da kažem da se kuler posle par godina čuje. Treba ga postaviti van spavaće i dnevne sobe, ili nabudžiti AC F8 Pro (5 € preko Mađara) ili ugraditi zamensku malu Noctu od 1500 dinara. Što se tiče procesora, rama i USB 3, to je konfor. Lepo radi i bez toga za kućne uslove i prosečnog korisnika. Bitno je kada se strimuje sadržaj iz druge zemlje ili kontinenta. Najbitnije je dobro setovanje i HDD WD Red. Za kapicitet diska nisam siguran. Znam sigurno da može da radi na 3 TB. Treba se raspitati.
 2. Ja mogu da prokomentaripem NAS. Ja sam radio sa Qnap i Synology. Odlučio sam se zbog cene za Synology. Preko Mađara je neka akcija išla za 83€. U njega sam ugradio HD WD Red od 3 TB za oko 100€. Preko Gigabitnog switcha TP Lik (23€) sa 8 porta sam povezao 3 PC računara od kojih jedan služi kao multimedijalna stanica, povezan je sa pojačalom (podaci se vuku i sa njega a i sa NAS a). Na ovaj switch je povezan TV, DVR i Tenda AC 10 (27€) dual band wifi router koji povezuje 2 mobilna i lap top. Kablove za povezivanje sam koristio cat 6e koji su ručno pravljeni po meri. MTS ov Wi Fi sam izbacio (isključio) . Nisam napisao da sam se sreo i sa WD om. Za njega mogu da kažem da je siromašan po funkicjama i performansama. Ja bih od navedena tri uređaja prvo izbacio njega. Drugo, ja više volim kablove od Wi Fi konekcije. Nazovite me staromodnim, ali nije me mrzelo da lepo razvučem kanalice po celoj kući. Da se vratimo na NAS. Po meni je dobitna kombinacija bilo koji od ova gore dva koja sam naveo. Može čak i polovan, a zašto da ne? Samo sam za to da HDD bude nov. Plex odlično radi, a ubacio sam i pretplatu za Netflix koji delim sa moja 3 druga i Spotify. Sve ovo što sam napisao je obiman posao, koji kada se završi kako treba radi godinama. Kod mene oko 8 godina bez problema. Ja sam razvlačio kaoblove. Sav posao oko NAS a, računara i mobilnog su mi sredile kolege sa Benchmark foruma preko TeamViewer a. Nadam se da sam ti malo pomogao ovom postom pri odluci. Još jedna napomena. Sve osim kablova je kupljeno preko Mađara jer su im u tom trenutku cene bile 100% manje, a neke stvari ovi naši nisi ni imali (Tenda AC 10 - sada predlažem AC 11).
 3. vladat1

  Šta se gleda?

  meni se dopao taj film
 4. Pa jeste. Neće da buši beton nego drvo, šper ploču, plegsiglas. Neki tanji lim.
 5. Za prvi deo pitanja nemam odgovor, ali za drugi što se tiče bušenja. Bolje da si kupio kod nas ovakav set burgija. To su neke Češke. U gvođari koštaju oko 400 dinara. Ima 4 veličine. Ovo što si ti kupio mi seluje mnogo debelo za fino sečenje.
 6. Pre 30-40 godina su se kalajem spajali - varili oluci na krovu. Meni je u radionici ostala još jedna šipka. Da li valja nisam siguran. Čuvam je iz sentimentalnih razloga. Moj ćale je vario naše oluke sa tim. Kada prođe ova kriza poslaću ti parče da probaš. Te šipke su debele kao prst. Onaj gde se nosi burma Nemaoj da me pogrešno razumeš. Moja porodica stvarno poštuje preporuku o samoizolaciji.
 7. Engleska poslovica kaže "Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari" ja štekam pare za d50s. Na duže staze se i te kako isplati.
 8. vladat1

  Slobodna tema

  @srdjan_c ja se delimično slažam. Tačno je sve to što si napisao, mada mislim da ima veći broj pozitivnih ljudi, pravih ljubitelja muzike i gospode. Na ovom forumu sam svašta naučio.
 9. Hvala Ljubo, taman da pročitam neke brojeve koje sam propustio
 10. vladat1

  Slobodna tema

  Priznajm samo "smešne pljuge" (Mućke - Rodni)
 11. vladat1

  Slobodna tema

  u pravu si. Ja se polako pripremam za dužu izolaciju.
 12. vladat1

  Slobodna tema

  U svakom slučaju naša zemlja se vrhunski neogovorno ponaša. Čuo sam od prijatelja lekara da kasnimo za Talijanima oko 2 nedelje.
 13. vladat1

  Slobodna tema

  @perodeformero nemoj Ružića da mi diraš
 14. vladat1

  Ana Popovic

  Svaka reč ti je na mestu. Ja odavno pratim njen rad i mogu da kažem da je album Trilogy sasvim zreo. Evo i male anegote. Zbog tog albuma sam u trenutku poželeo da kupim neki jači cd plejer. Na moju žalost brzo sam se vratio na zemlju i uplatio Spotify O Srbijo
 15. Apsolutno se slažem sa članom @vdzele. Pre par godina sam probao par ogoljenih i "optimizovanih " vezija win 10 i nisam naišao na bilo koji boljitak, samo na probleme. Te verzije su dosta pucale. Sada sam na legalnoj desetki. Sa druge strane velika razlika se uoči korišćenjem i podešavanjem Foobar2000. Postoje specijalizovane verzije Linuxa baš za tu namenu, ali ih na žalost nisam nikada isprobao (AudioPhile Linux). Mada koliko sam pročitao i tu se sve svodi na player. https://opensource.com/article/19/2/audio-players-linux Pre ove priče na kvalitet audio snimka, a kasnije i na DAC
 16. Kоја је вредност пота?
 17. Zek ovo retro je prelepo, a nije ni teško da se napravi.
 18. Ja se uskoro spremam da osvežim skretnice na mojim starim Magrnatima. Pomoć i Pivo podrazumevam
 19. Nešto nije u redu sa slikom. Mnogo je mala. Gledaj da je slikaš što bolje i zakači je preko https://imgbb.com/ Takođe i pitanje. Neko je na forumu spominjao odgovarajuće ožičenje, ne preterano skupo, pa ako može opet da okači linkove. Sumjam na @Gox co.
 20. Hvala Willi Studer, ako možeš da uporediš vreme pisanja posta video bi da je moj post počeo da se piše mnogo pre tvog, zapravo tvoj nije ni postojao. Moj post je sadržao poruke mira i tolerancije, tako da mi uopšte nije jasno zašto je obrisan. Sve su svemu, ovo je privatnoi forum. Budala sam što sam pokušao da pomirim članove.
 21. Slavoljube, stvarno milsim da nema potrebe da se duriš. Svaki nesporazum može da se reši rečima. Takođe nije u redu i da staviš na ignore pola foruma. Svi smo ovde došli da slušamo muziku i razmenjujemo Hi Fi mišljena. Do duše, diskusije sagovornika, po nekad znaju baš da odu u off, ali to ne zanači da svi treba da se spuštamo na njihov nivo. Ovaj forum još uvek ima kvalitetne ljude.
 22. vladat1

  Cene Audio uredjaja

  Kod mene lično je ovo neko nepisano pravilo. Mada ja baš i ne umem da prodajem :), a i ne volim.
 23. vladat1

  Cene Audio uredjaja

  Neki ljudi znaju i to cene. Kod drugih je u glavnom novac u pitanju.