Jump to content


Aibo

Članovi
  • Posts

    1,316
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

About Aibo

  • Birthday 04/23/1985

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    : Beograd
  • Interests
    Muzika, filmovi i video igre. Posledično Hifi i kompjuteri.

Recent Profile Visitors

6,634 profile views

Aibo's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. Devialet perspektiva iliti demonstracija kako je kad se čovek navikne na "very fine things". 😄 Ja bih voleo da dodam još jednu perspektivu za one sa jeftinijim ulazinicama. A6 ima analognu sekciju koja je grubo gledano na nivou zasebnog DAC-a od nekih ~400€, recimo sasvim solidni EarMan Tradutto mi pada na pamet koji sada toliko košta. A8 teško da može da se pretekne sa bilo čim ispod hiljadarke. Čak i ponešto izvikano što je preko te cifre, npr. RME ADI-2 je jasno slabije zvučeći DAC od tog u A8. Po meni i Chord Qutest takođe. Iz vaših komentara je jasno da Devialeti imaju baš baš dobre DAC-ove.
  2. Nema potrebe za cinizmom. Neke zanimljive stvari prosto ne mogu da se nađu kod nas bez obzira na cenu. Neke mogu ali su baš bezobrazno zacenjene (zašto kupujete ploče sa Discogs kad ima naš prodavac za 5x više?). Za neke je vreme isporuke nebitno (planirani potrošni delovi i sl). Evo nekih od mojih kupovina u poslednjih par meseci: - Servisni LG daljinac koji se ne može naći lako kod nas a potreban je za neka napredna podešavanja oleda: https://a.aliexpress.com/_EwbqM0D - Kutijice od pleksiglasa za čuvanje/izlaganje bejzbol ili teniskih loptica: https://a.aliexpress.com/_EHEGr3b - Kvalitetne i vrlo lepe kapice za mehaničku tastaturu sa muzičkom temom: https://a.aliexpress.com/_EIfzgAl - 10m optičkog HDMI kabla za 4K HDR što nisam uspeo naći kod nas: https://a.aliexpress.com/_EzgQVEZ - Svi potrošni delovi za Roborock usisivač koji su bukvalno 10x skuplji na našim oglasima: https://a.aliexpress.com/_EzWGh2v - Zamenski jastučići za Hifiman sluške: https://a.aliexpress.com/_EGwTvk5
  3. Tako je, Jeff-ov projekat je SW. Šteta što ne stiže još makar nekoliko da doda u biblioteku.
  4. Napajanje koje se nalazi u primerku kod Srđana je ovo: https://www.beatechnik.com/product-page/lps-a6-eversolo-dmp-a6 Kao što reče kolega, napravljeno namenski za A6 i zamena je na šraf i na klik. Uz napajanje stiže čak i kvalitetniji flet kabal koji spaja napajanje sa ostatkom uređaja. Pravi lepu razliku i za streaming i za DAC sekciju pa od mene ima toplu preporuku za sve vlasnike A6-ice, kako god da se koristi. Jedino što treba napomenuti je da otvaranje uređaja poništava EverSolo garanciju. Mada, originalno napajanje može i da se vrati po potrebi.
  5. Ispravljeno. Prva je bila sa Tidala a sve ostale Qobuz.
  6. @Roolieman Super, čestitke na prinovama. [emoji106] Drago mi je ako je moja recenzija malo uticala da se ti uređaji probaju jer to zaslužuju. Preamp je poznati hit već duže vreme i ima zadovoljnih korisnika širom sveta. Videću sa Goranom i taj DAC da isprobam nekad. Slažem se inače da bi sajtu prijalo renoviranje i uključivanje novih uređaja.
  7. Tako su stalno. Samo ponekad ih poguram nazad ako dolaze gosti sa malom decom.
  8. Čini se da ćemo dobiti još jednog člana AI familije. 🙂 Nisam inače znao da je stigao novi DAC u standardnoj liniji, to je interesantan info. Verujem da će većini biti zanimljiviji od elitne varijante.
  9. Malo sam se zabavljao snimanjem rada sistema na zahtev nekih patrona. Korišćen je Tascam DR-100MKIII rekorder sa parom Oktava MK-012-01 mikrofona. Oni su zgodni za igranje jer imaju izmenjive kapsule. Na kraju su korišćene one sa omnidirekcionim pikap paternom jer prenose tonalitet i osećaj prostornosti realnije od kardoidnih i shootgun koje sam takođe probao u raznim postavkama. Jeste da ne može da se sluša sistem kroz video, ali ne može ni kroz slike pa opet kačimo, gledamo, igramo se... 🙂 A kad je već napravljen rekoh da ga podelim i ovde. Tenutan popis sistema je inače ovakav: Mreža: Gustard N18 pro swich, iFi iPower Elite napajanje na ruteru Strimer: Allo DigiOne Signature (Shanti napajanje, GentooPlayer OS kao Roon bridge) DAC: Lampucera DIY lampaš Predpojačalo: Acoustic Invader Fulcrum Pojačala: Acoustic Invader x 2 Zvučnici: Spirit Wind DIY
  10. Verovatno zavisi i sa čim se bajpasuje. Ja sam u svom Spirit Wind zvučniku pre nekog vremena baš na Silver Z stavio Miflex KPCU-01 bypass i solidno se čula razlika. Meni inače to merenje odziva koje si ti okačio izgleda odlično. Skoro kao pod konac, sa vrlo blagim opadanjem što je u normalnoj sobi baš kako treba da izgleda. Svakako bih prvo probao bypass sa nekim od gore predloženih kondenzatora.
  11. Znaš i sam kako je kad se umesto midrange Mundorfa stavi Supreme Evo SilverGold Oil. 😁
  12. Mislim da se iz ove naše priče vidi je jurenje kvalitetnih unutrašnjih delova u fabričkom zvučniku skupa rabota. Kad se do tog nivoa dođe, već su i drajveri jako skupi, kutija u nekom lux finišu, i onda je reč o kompletno lux proizvodu sa lux cenom. A koliko god nam nije prijatno da o tome pričamo, kompletan opseg cena je u konstantnom rastu i ako se uporede cene proizvoda iste klase pre recimo 15~20 godina i sada, sve je otprilike za duplo do tri puta skuplje. Jedan primer bi npr. bio B&W serije 6, jedan mali 601 S3 je pre dvadeset godina kada sam kretao sa ovim hobijem koštao 340€ a njegov direktni naslenik po klasi i veličini 606 S3 je 1000€. To je realnost i sve što se ne broji hiljadama evra se na zapadu više i ne smatra nekim luksuzom. Butik delovi svakako imaju smisla tek kada je kamen temeljac baš baš kvalitetan. Jer sve dok se štedi na kutijama koje bruje ili odabiru drajvera koji se ne slažu kako treba, imaju break-up modove u delu koji pokrivaju i sl. priča o kvalitetu delova skretnice je izlišna. Pogotovo zato što se svi nekvaliteti i neidealno slaganje drajvera peglaju komplikovanim skretnicama sa puno delova. Znači ako hoćemo neko poboljšanje, gradimo kuću od temelja. Tj. od kvalitetnih drajvera iskorišćenih u opsegu koji im prija, tako da ne moraju da budu "silovani" skretnicom i ubijeni na taj način. Pa lepo nastavljeni zvučno jedan na drugi dobro dizajniranom skretnicom, rasporedom fizičkim na kutiji, itd. E tek kad je ta stavka kvalitetnog dizajna zvučnika ispunjena vredi pričati o pimpingu delovima kao nekom šlagu na već dobroj torti. Utešno u celoj ovoj priči je da će umešno konstruisan zvučnik kome su drajveri dobro odabrani i skretnica dobro proračunata da zvuči jako dobro. A neko moje viđenje je da se vrhunski delovi jure iz čiste sile i objesti, ono kad voliš i hoće ti se iako možda nije racionalno ili opravdano u smislu odnosa cene i performansi. P.S. Ovo sam ja u svom nastupu čistog i racionalnog razmišljanja koje mi inače nije osnovno stanje mozga. Češće sam u onom kad Jantzene bypassujem Miflexima, a Miflexe Duelundima, super žice i konektore menjam uber žicama i konektorima... i svaki takav zahvat smatram totalno dobrom investicijom. Bolest je bolest, audiofilima se ne treba lako verovati na reč. 😅
  13. Slažem se ali jbg. Mislim da 99% kupaca nije ni svesno delova unutar zvučnika koje kupuje i onda nemaju razloga. Mi što gledamo Denija smo u manjini. 😄 GR-reaserch cene su inače kao i sve američke - pre poreza, carina, shippinga, pa to malo zavarava da su povoljniji nego što jesu u odnosu na neki običan brend koji kod nas u prodavnici izlaže finalnu cenu posle svih troškova, uključujući i internacionalni transport. Čak i Buchardt to sve uključuje u cenu pa me je zanimalo da proverim kako se tu GR drži. Sada sam stavio X-LS Bravo u korpu i dobio ovo: Pa onda carina i porez (u osnovicu ulazi i shipping), znači za nas bi ukupna cena bila 2550 dolara. Na tu temu, domaće stvari nemaju te troškove prevoza i uvoza pa bi odnos cena-kvalitet trebao da im je najbolji. NN Acoustics KSN je bio hvaljen žestoko a bio je ~750 poslednji put kad je pominjan. Ne znam da li je iko ikad komentarisao ili uslikao skretnicu ali tu je RAAL tviter koji je vrhunski drajver, kao i Van den Hul ožičenje, pa to uliva nadu da je i na kvalitet skretnicu obraćena pažnja. Ako neko ima info o tome, možda bi mogao da podeli.
  14. Info iz prve ruke, od poznanika koji je morao da menja vufer na S400 MKII pa naručio nov - bio je 70€. Lično nisam i teško da ih ima. Neka odokativna računica koja se pokazala prilično istinitom je da u fabrički zvučnik ide cena materijala koja je 25-30% njegove prodajne cene. Znači ako je par zvučnika 1000€, fabrika ih pravi od delova koji su 250~300. Čak i po njihovim nabavnim cenama na veliko to nije dovoljno za delove koje Denny iz GR research ne bi proglasio cheesy. 😅 Naravno, ne ostane onih 700 do pune cene fabrici... tu su plate zaposlenih, transport, plaćanje reklama, lokalni distributer i njegovi troškovi, salon, radnici, zarada... Uglavnom, poenta je da na same delove ode relativno mali procenat od ukupne cene.
×
×
  • Create New...