Jump to content

surferlola

Članovi
 • Posts

  430
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by surferlola

 1. stvarno lepo izgleda, pogotovo polica za hifi. (i levi donji cosak sa diskovima)
 2. Otprilike, 15 meseci kasnije.. Znatizelja da nesto promenim, naklonost prema VBS zicama (imam par zica i viljuski pa sam svestan njihovog uticaja) i dobitak na Loto-u😀, naterase me da kupim gotovog strujasa, direktno iz VBS fabrike. Posle visemesecnog usviravanja na pojacalu (Duelund je sa izvora otpao u startu), sa sigurnoscu mogu reci da je Duelund nedovoljno dobar. To se najvise osecalo u visokima koji su na malo glasnijem slusanju iritirali, konstantno su u nekoj manjoj meri bili distorzirani. Na CD playeru je to bilo izrazenije, ali nisam povezao da je ista pojava na pojacalu posledica Duelunda. Jednom prilikom sam vratio fabricki strujni, izgubilo se dosta detalja i cvrstine ali je nestalo smetnji. I tako, dodjoh do VBS-a. Em sto je u svakom segmentu doneo poboljsanje, em je svaki ton postavio na svoje mesto.
 3. 😃 taj drugi se ovih dana modifikuje, to je radna verzija
 4. Presao si me 😃. Vec sam pomislio kakvim se tricarijama ljudi bave.
 5. krut je, ali ne toliko. letva je pomerena tik uz policu (ne vidi se na slikama). kabel ce direktno u zidnu uticnicu. letva je trenutno resenje zbog lakseg testiranja.
 6. Amp je dobio novi krvotok. Zvuci skoro savrseno.
 7. treba da podignes cene ploca pa da te metnemo u Preprodavci vinila - podivljali ili ne?
 8. 3.500 i dalje, uprkos svemu
 9. Pozlaceni strujni konektor Viborg (model je mislim VF511G). Kupljen nov, koristen za napajanje pojacala (nije lemljeno). Ocuvano. 1500 din + troskovi dostave, fiksno i bez zamene.
 10. Jeste, hvala. Nisam neki vinildžija, ali ovo stvarno vredi imati. Za nas koji smo živeli tada u gradu ima i sentimentalnu vrednost. Uspomena na period kada je Zrenjanin bio sjajno mesto za odrastanje.
 11. citam tvoje komentare, svidja mi se tvoj pristup hifiju. zanimalo me i sta slusas. uzivaj, pozdrav
 12. lep sistem. nedostaje jos fotka sa diskovima..
 13. guglam ove izdavacke kuce sto si naveo i ugledam Dirty Three. njih upravo slusam, odlicni su. ima jos dobrih bendova na tim etiketama.. sorry @Trouble na upadanju u temu ps. soba dobro izgleda, verujem da tako i zvuci
 14. ovo bi trebalo da razresi dilemu https://www.discogs.com/release/13338290-Melody-Gardot-Worrisome-Heart
 15. na linku koji si postavio, zice su gole upletene pa kasnije izolovane. ja imam ideju da uradim upravo kao na linku. za nulu bih koristio posrebreni licnasti bakar u teflonu. @Fatherkaze: Takva faza (kako si je ti uradio) ima kapacitet sama prema sebi, a i prema neutralu i uzemljenju. Čak i neutral ima neki kapacite prema samom sebi, obzirom da ima dva provodnika međusobno izolovana. Samo je uzemljenje bez sopstvenog kapaciteta.
 16. hvala. pravio sam vec helix ali nisam imao prilike da ga uporedim sa duelundom. nego, jesi li svaku zicu izolovao pa onda upleo?
 17. pozdrav jager ovih dana razmisljam o zameni svog duelunda sa kablom poput tvog. vredi li?
 18. Hvala Aleksandre. U slucaju da treba jos neka dobijes popust.
×
×
 • Create New...