Jump to content


ESL u Subotici!


stein

Recommended Posts

nevaljami monitor, nevaljami monitor, trala-lal-la (onda pak refren i ponovo - alltogethernow!)

choir: nevaljamu monitor, nevaljamu monitor....

ne Å¡timaju boje po opisu.. prvo foto aparat, sad monitor...

Daklem, ne vidim oranž... (na rokia.JPG)

Ja mislio ovako oranž... >

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Stvarno je nezahvalno iznositi zakljuÄke nakon jednog dana gostiju. ObiÄnih. Jes' jedan je seo, malkice ... ma kako se na madžarskom kaže "belehalgatott"?!... No, presliÅ¡ao malo od Division Bell i pohvalio stvar (ESL) ali budimo realni, stvarno "tanko" zvuÄi bez donje dve oktave. ÄŒak i Fostexi idu oktavu niže. A i njima manjka grunta i umpha. Goste sam spomenuo samo zato Å¡to sam ih ceo vikend meÅ¡ao sa nepristojnim reÄima Ävrsto zaptivenim iza zatvorenih usta jer sam krenuo da sastavljam pojaÄalo ali... Sada se paneli "prže" pa ćemo da vidimo da li dvodnevno neiskljuÄivanje reÅ¡etki ima ikakav efekat.

Link to comment
Share on other sites

Moja "dnevna soba" - uslovno reÄeno, nije niÅ¡ta veća nego 3.5x5 metara. ali poÅ¡to izmeÄ‘u kuhinje, trpezarije i već spomenute "sobe" nema zidova, a i deÄija i spavaća soba nemaju vrata koja se zatvaraju, efektivna zapremina prostora je oko 150m3. Paneli su 1000x250mm povrÅ¡ine isijavanja. Ma Å¡ta da dužim, za sada sam izuzetno zadovoljan onim Å¡to produkuju, a joÅ¡ nisam ni redovno i ozbiljno sedeo da sluÅ¡am muziku :cheers

Link to comment
Share on other sites

Mislio sam da ti je jasno joÅ¡ kada si naruÄivao te ESL u tim dimenzijama, da od njih ne možeÅ¡ oÄekivati puno u donjem fr.spektru jer je kod njih zvuÄni pritisak u direktnoj vezi sa povrÅ¡inom panela a na ovim tvojim povrÅ¡ina je zaista mala i bez sub-a je bilo i oÄekivano kako će zvuÄati.To je neÅ¡to Å¡to muÄi i panele poznatijih proizvoÄ‘aÄa koji su veći a naravno i sa mnogo većom povrÅ¡inom.

Koliko se sećam ti si i najavio da ćeÅ¡ uz njih praviti sub i tu sad vodi raÄuna da te ne prevari fazni pomeraj

jer se ipak radi o dve razliÄite tehnologije i nije ih baÅ¡ lako upariti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Veoma mi je drago da je ovaj forum saznao za Zoltana.

Stein cestitam na elektrostaticima. Siguran sam da ce ti "uci pod kozu".

Zoltan je divan momak, veoma zna sta radi a njegovi elektrostatici su najbolji koje sam ja do sada cuo. Dobro, mala ograda, njegovi elektrostatici u njegovom prostoru sa njegovom amplifikacijom i kablovima su najbolji koje sam ja do sada cuo.

Izvinjavam se Martin Loganu, Quadu,...ne kazem da su Zolikini najbolji na svetu, sigurno i ovi mogu da se upeglaju da zvuce kao Zoltanovi. Jedino sto ni u jednoj radnji kod nas ili u svetu gde sam ja imao prilike da slusam ESL. isti nisu zvucali kao kod Zolike u sobi.

Pojacalo koje ja koristim u svom sistemu je Zoltanov hibrid. Tako je vec par godina...i po svemu sudeci, ta se stavka nece menjati.

Link to comment
Share on other sites

Ako krenem da iznosim sve svoje impresije o prvom danu sluÅ¡anja sistema koji je recimo skoro sasvim dobro postavljen a u žiži svega elektrostatici (već viÅ¡e nego nekoliko puta spomenuti na ovom forumu), onda će se bez ikakve mogućnosti da to spreÄim, sve svesti na balavljenje o tome koliko su dobri. Zato o tome neću, nego Äisto da nabacim da se u principu, ako je neko u Subotici pa ima vremena ili u prolazu a želi da svrati, da može da mi se javi (joÅ¡ bolje, ipak, najavi) pa da liÄno obalavi i oslinavi. Da, i molim vas, poneti pampers za odrasle jer ne bih da mi upropastite kožnu fotelju za sluÅ¡anje ("dobro da se upiÅ¡kiÅ¡") :ruganje

Link to comment
Share on other sites

uff

sunce vam gurmansko ....... :)

sve je u redu dok oni trajkas ne pocne da se zabari i tamani mackove po Su , da mu ne odaju po panelima ........

:D

trajkas - btw - ti nisi znao da su tebi dozvoljeni subforumi samogradnja i MO :ruganje ;

kuj ces u HiEnd ..... :order to je FiFi ............

Link to comment
Share on other sites

KonaÄno sam uspeo da naÄ‘em nekoga da izigrava slepca da bih mogao da sprovedem blind test...[attachment=0]superfi.jpg[/attachment]

Za sve pitanje:

Osoba na slici pije samo

a) Ouzo

:order Pivo

c) Limunadu

d) Radensku

PS. Osmeh je zapravo facijalni grÄ posle satićak sluÅ¡anja...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...