Airwave Posted February 11 Report Share Posted February 11 Potrebna mi je pomoc da provrerim ispravnost jednog DAC-a, nikada se nisam susretao sa ovim niti sam imao priliku da vidim sta i kako. Naime imam risiver koji je sa dva zvucnika povezan na racunar, treba da zakacim DAC na risiver i da pustim kasetu da vidim da li radi itd.. DAC sa zadnje strane izgleda ovako : Pretpostavljam da cinceve bodem na Analog Output, i onda treba da ih vodim u risiver samo ne znam gde... ? Ovaj cinc sto je tu uboden u CD, on ide na racunar preko koga se pusta muzika.. treba ubosti DAC negde ? A kaseta pretpostavljam da se okrece ovako ? Dok sa zadnje strane izgleda ovako ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted February 11 Report Share Posted February 11 15 minuta ranije, Airwave said: Dok sa zadnje strane izgleda ovako ? Кол'ко Ја видим то је предња страна! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted February 11 Report Share Posted February 11 Kao običan kasetofon. REC i Play ulazi na AVu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airwave Posted February 11 Author Report Share Posted February 11 51 minutes ago, giZ_Mo said: Кол'ко Ја видим то је предња страна! Znaci ovako kako je na slici treba da se ubaci u DAT, a ne konta kako sam ja mislio ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted February 11 Report Share Posted February 11 to je DAT a ne DAC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airwave Posted February 11 Author Report Share Posted February 11 7 minutes ago, Iron man said: to je DAT a ne DAC. Da, tape.. greska u brzini, neka ispravi neko bar naslov ako moze.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zek Posted February 11 Report Share Posted February 11 27 minuta ranije, Airwave said: Znaci ovako kako je na slici treba da se ubaci u DAT, a ne konta kako sam ja mislio ? Vidi gde je traka u kaseti i tu stranu ubaci u DAT. Rekao bih po slici da je to na tvojoj prvoj slici. Imaš li uputstvo za upotrbu DAT-a? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airwave Posted February 11 Author Report Share Posted February 11 Jeste kao na prvoj slici je.. Ubacio sam radi, mislim radi sve samo ne dobijam zvuk na zvucnike, pokusavam da provalim kako da na risiveru nadjem opciju za ovaj REC i Play, ali mi ne ide.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Margioni Posted February 11 Report Share Posted February 11 Slobodno ubodi u CD line in, tu gde ti je postojeći RCA kabl iz računara. Tako ćeš najlakše proveriti da li ima uopšte signala iz DAT-a. Ako ne, onda verovatno nemaš sadržaja na DAT kaseti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron man Posted February 11 Report Share Posted February 11 Da li je kaseta snimljena? Da li VU metri pokazuju neku promenu kad reprodukuješ (snimljenu) kasetu? Da li se na slušalicama nešto čuje? (ubodi neke slušalice u headphone jack) Ako je 3 puta DA onda se igraj sa kablovima. Recimo analog output u neki, bilo koji ulaz na AVu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airwave Posted February 11 Author Report Share Posted February 11 Radi na nacin kako je predlozio Margioni.. Ima neko sviranje klavira se cuje, sa povremenim pucketanjem, verovatno da je sama kaseta takva.. Uglavnom u nacelu radi, to je bitno, hvala na pomoci narode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted February 11 Report Share Posted February 11 Овако повежи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts