Tomica Posted June 12, 2022 Report Share Posted June 12, 2022 Pozdrav svima, ovo je moj prvi post pa mi i ne zamerite za neke pogresne korake. Naime skoro sam kupio preko oglasa gore navedeni av risiver i radio solidno 15. dana i onda nastaju problemi, ukljucim risiver nema zvuka, negde procitao reset i to uradim i dobijem zvuk i mogu celog dana da slusam i gledam, cim ugasim isti sve nanovo, da li postoji neko resenje? Verzija softvera je dosta stara 100 102000000000-100 da li da preko usba, mada mi on nudi preko neta da apdejtujem risiver ili da koristim usb? Svaka dobronamerna sugestija dobro dosla. pozz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica Posted June 15, 2022 Author Report Share Posted June 15, 2022 Da li je moguce da niko nema nikakvu ieju u resenju ovog problema???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delija Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 Jel se cuje relej pri ukljucenju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica Posted June 15, 2022 Author Report Share Posted June 15, 2022 Da cuju se, prvo se cuje jedan klik pa rugi ali ponekada treceg nema i tada risiver ne radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 10 minuta ranije, Tomica said: Da cuju se, prvo se cuje jedan klik pa rugi ali ponekada treceg nema i tada risiver ne radi. Класичан проблем Онкио рисивера, проблем је у ХДМИ плочи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragec Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 Imaš PP, sličan problem sam imao sa TX-8050, rešio mi čovek iz NS, ovde u BGD niko nije hteo da se bavi time, popravka bila tipa 30-ak EUR. Uglavnom nije isti risiver i verovatno nije isti kvar ali čovek je vrsan poznavalac za Onkyo, verovatno može da ti pomogne. Pozdrav! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica Posted June 15, 2022 Author Report Share Posted June 15, 2022 Sasvim slucajno sam pre neki dan i "upoznao" Sasu iz NS culi smo se telefonom i dogovorili a mu posaljem slike ploce i jos par slika, takoda cu se veceras cuti s'njim i dogovoriti. pozz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 2 sati ranije, dragec said: verovatno može da ti pomogne Вероватно, али ако је ХДМИ плоча чисто сумњам Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomica Posted June 15, 2022 Author Report Share Posted June 15, 2022 giZ_Mo, gledao sam taj vide, ali kod mog risivera cuje se kada se ukljuci isti, zatim jos jedan clic i ako se i treci cuje onda normalno sve rad, ali ako se ne cuje treci, od zvuka nema nista, naravno reset i to proradi. Nigde ne mogu da vidim koja je verzija softvera kod njega, onaj SW koji sam postavio je greska, to je SW od sina koji ima NR609 i npravio lapsus. pozz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted June 15, 2022 Report Share Posted June 15, 2022 6 minuta ranije, Tomica said: giZ_Mo, gledao sam taj vide, ali kod mog risivera cuje se kada se ukljuci isti, zatim jos jedan clic i ako se i treci cuje onda normalno sve rad, ali ako se ne cuje treci, od zvuka nema nista, naravno reset i to proradi. Тако је и код мене било са TX-NR 1007 и на крају није хтео да писне. Носио сам ХДМИ плочу на поновно "куглање" тог чипа али ништа. И сад' ми рисивер од скоро 30. кила стоји к'о икебана 😂😭 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlatkoTemelkovski Posted September 18 Report Share Posted September 18 giZ_Mo dali si promenio smd electrolite 100 uF mislim 6.3v nekih 6-8 komada na hdmi ploci? To resava problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted September 18 Report Share Posted September 18 Нисам, рисивер сам раскупусао и спремам га за друге намене.Послато са M2006C3MNG помоћу Тапатока Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts