Jump to content

Recommended Posts

Posted

Idem u Audiophile da čujem Dali.  EC PI-1 je u pitanju, pogreših, on postoji u srebrnoj boji  :) NAD nema silver, više je tamno siv, videću da li i to može da prođe (čini mi se da će razlika u ceni u odnosu na EC + strimer u klasi + phono preamp biti presudna za odluku).

Posted

Imas mnogo asimetrije u sobi (prolazi, vrata, prozori...). Kljucno je da nadjes dobru poziciju za zvucnike i mesto slusanja, za sta ce ti trebati dosta strpljivog eksperimentisanja bez ikakvih predrasuda. Pogledaj na youtube uputstvo willson audio za pozicioniranje zvucnika. Kad nadjes poziciju onda se igraj sa tretmanom, u malom prostoru se svodi uglavnom na difuziju sa prirodnim materijalima a neko ucinkovitije tretiranje nizih frekvencija je suvise gabaritno.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Posted
20 hours ago, Thecoki said:

Pazi da se napraviš nešto zbog čeka ćes se kajati(govorim iz ličnog iskustva):)

Veruj mi da sam do sada par puta napravio glupost (sa iznosima koji su za red veličine manji) i nije mi bilo svejedno. Bitno je bar da sam naučio kako ne treba raditi, i da treba uzeti u obzir savete daleko iskusnijih kolega. Mnoge stvari za koje sam smatrao da su besmislene ispadoše itekako bitne. Napisaću već jednom esej na tu temu, samo da dohvatim malo vremena :D

@hifista Svestan sam da prostor nije idealan, pokušaću da izvučem najbolje što može. Taj prostor neće sigurno nikada biti idealan, radimo sa onim šta imamo, ispašće valjda nešto :)

Posted

Gile,

Odvoj smeštaj TV-a i audio uređaja. TV ne može da stoji nasuprot prozora a ti ih imaš skoro pa ceo zid. Ovaj manji je verovatno unutrašnji prozor ali i kroz njega može da probija sijalica, stona lampa. Sa TV-a ionako nema zvuka do MP3 a ne videh da si pominjao bogatu kolekciju koncerata na blu rej recimo. Za TV ili njegovi zvučnici ili manji pa na zid. Pojačala ima sa a ima i bez žice, minijaturni, što je za TV sasvim zadovoljavajući kvalitet.

TV npr na gipsani zid te sofa za ugodno gledanje preko puta. Audio kod/u prostor biblioteke. Fotelja dolazi u idealan položaj za slušanjac. Ako se sluša u paru, privuče se druga fotelja. Vizuelno oslobođen prostor, nije prenatrpan velikom nameštajem u njegovoj sredini.

Nije mi baš jasna biblioteka dubine 50cm, police za knjige su obično oko 17-18cm a donji deo može biti širi za veće knjige tipa enciklopedije i sl. Dole stane i podosta ploča. 

Eto malog komentara, moje neko viđenje. O audio uređajima ne bih.

Pozz.

Posted

Što se mene tiče, TV postoji samo zbog PS4. Nije planirano uopšte da bude izvor.  DVD/BR koncerte nemam, izvori će biti gramofon, net radio, ponekad stream sa NAS-a i Tidal. Biblioteka bi trebalo bar delimično da bude širine 50 cm, jer imam prostorno zahtevne rezultate rada drugog hobija (u razmeri 1/48 i 1/72), koje bi konačno trebalo  da rasporedim van kutija.

Sviđa mi se ideja generalno, vredi razmotriti, hvala! :)

Posted

@Gile svi zivimo sa onim sto imamo. Idealna soba je ogromna tretirana soba bez prozora, koja je mozda zgodna za studio ali ne i za normalne socijalne aktivnosti. Tvoja kao i svaka soba ima svoj specifican karakter, nekad vrlo neobican asimetrican setup da najbolji rezultat, zato treba biti strpljiv i vrlo metodican kod pozicioniranja u okviru postojecih ogranicenja.  

Evo jednog korisnog predavanja sa RMAF-a 

• 1 month later...
Posted

Da ne bude pitao pa pobego. Sa gospodama arhitektama, majstorima i parketarima i gospođom koronom (novi momenat, hoće gospođa i brodski pod) se stvar malo otegla. U međuvremenu sam igrom slučaja imao prilike da čujem Luxman C03 + M03, na Infinity Kappa 90, i to je vrlo impresivno. Nisam još išao do Audiofila da čujem Dali Oberon 7, nisam imao kada radnim danima, a vikendom se nije radilo. Možda uspem da odem sutra, ili sledeće subote. Razmišljam da kupim C03+M03, gledam sada da li ima nekog egzotičnog hardvera unutra koji se više ne proizvodi, ako nema imam sve što je potrebno za eventualni refresh.

• 1 month later...
Posted

Pokušao sam da čujem Lintone danas, u vrlo neuslovnom ambijentu. Manji su gabaritno nego što sam očekivao, i vrlo su lepi. Imaju potencijala, pokušaću da ih čujem u boljim uslovima ako to bude moguće.

• 6 months later...
Posted

Oduži se ovo mnogo. Odoše pare na neke druge prioritete. Jedini novitet su Luxman C03 + M03, mada neće biti operativni neko duže vreme. Uređaji su pregledani i premereni, sve je u fabričkim tolerancijama. Nije rađen refresh do sada. Majstori za pod kreću krajem oktobra.

F816D59A-B0AE-4C5A-B0DC-C835D65DE69B.jpeg