Jump to content

Retro Man-rezime pristiglih uređaja u kolekciju

Retro-Man

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 499
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Retro sused, drago mi je za hitachi-a, jer i sam znaš da imam 8500-ku.

Kada sam svojevremeno hteo da je menjam za sony 808 ES, odustao sam, nekako mi je hitachi mekši i topliji od sony-a. Ne kažem da je 808 lošije pojačalo, nego mi je 8500 lepši i po zvuku i po izgledu, nekeko budi emocije, sony je bio precizan i sterilan.

Pozdrav....

36 minuta ranije, Che Guevara said:

Kada sam svojevremeno hteo da je menjam za sony 808 ES, odustao sam, nekako mi je hitachi mekši i topliji od sony-a. Ne kažem da je 808 lošije pojačalo, nego mi je 8500 lepši i po zvuku i po izgledu, nekeko budi emocije.

Е од кад' Ја то говорим, знам како ти је. Хитачи фор евер.

On 23.02.2016. at 22:35, Che Guevara said:

Retro sused, drago mi je za hitachi-a, jer i sam znaš da imam 8500-ku.

Kada sam svojevremeno hteo da je menjam za sony 808 ES, odustao sam, nekako mi je hitachi mekši i topliji od sony-a. Ne kažem da je 808 lošije pojačalo, nego mi je 8500 lepši i po zvuku i po izgledu, nekeko budi emocije, sony je bio precizan i sterilan.

Pozdrav....

Che hvala :thumbsup2

Hitachije sam kompletirao jer mi je to bila davna želja i naravno san. Dan danas imam kataloge iz početka 80' sa kojima sam pario oči na ljepotanima iz tog doba. Opče poznato je da sam u mladosti imao jako puno besanih noči u kojima su me napadali razni za mene tada nedostižni uređaji pa je posljedica toga da u ovim godinama imam ponešto od toga na mojim policama. Nekome je to suludo i previše a što mogu kad još uvijek postoji po koji neispunjeni san.:)

Sad sam sretan što sam kompletirao ta pojačala i predpojačala ali u muci što volim da u kompletu imam dek i tjuner. Hitachi je radio uređaje u tri boje i to mi je problem jer imam dek 2200M u crnoj boji, tjuner FT-5500 isto u crnoj boji a pojačala su u srebrnoj i onoj njihovoj titan tamnijoj boji. No pošto sam još mlad imam vremena za završiti započeti posao.:wave2

P.S. Sony TA-F808ES je priča za sebe, po meni odlično pojačalo ali naravno ako sjedne u sistem, ukusi u karakteru zvuka su za mene svetinja i u to se ne petljam. Ja ih sve volim podjednako i podjednako me vesele kad ih slušam.

3 sati ranije, suca77 said:

Retro ti si Kralj :) Obozavam te zbog ovog 

Sučo hvala :klanjanje

Jednostavno rečeno to sam ja, uvijek dajem srce i dušu  za kolekciju a pamet, pamet me ionako več odavno napustila. Gledao sam slike sa nekoliko zadljih Audio berzi i imam neodoljivu želju da dođem na sljedeču i da upoznam ekipu sa foruma :thumbsup2

48 minuta ranije, Retro-Man said:

Gledao sam slike sa nekoliko zadljih Audio berzi i imam neodoljivu želju da dođem na sljedeču i da upoznam ekipu sa foruma.

Ма дођи, понеси неки динар, иначе ми смо обично код шанка!

• 4 weeks later...

Evo konačno sam dočekao da se u moju kolekciju sa servisa vrati Eumig FL-1000, iako sam se pribojavao da če biti problema jer dek nije baš česta pojava a to automatski povlači problem sa nabavkom rezervnih dijelova no nije bilo tako, malo je potrajalo ali  izgleda da sam konačno naletio na pravog majstora.:)

Čovjek je dugo godina radio kao serviser studijske opreme na HRT-u a ima i certifikat za Studer/Revox uređaje ali što je najbitnije radio je i Eumig dekove. Da skratim, nabavljeni su svi gumeni dijelovi  (idleri) mehanika je kompletno rastavljena i podmazana, sa obzirom na godine za nevjerovati da je elektronika u odličnom stanju te je dek bez ikakvih problema podešen prema SM-u tako da je konačni rezultat sjajan dek koji ima zaista fantastičan zvuk. Nisam se stigao detaljnije baviti snimanjem ali priredio sam tri nove kazete, normalku, cromericu i metalku pa zabava tek sljedi.

Evo ga u društvu Studera A-721, sory za kvalitetu slika ali ubija me led rasvijeta.

DSC02882.jpg
free upload

DSC02883.jpg
imgDSC02887.jpg
imagDSC02884.jpg
free upload image

e hosting 12mb

DSC02886.jpg
gifs upload

Još jedan dek je došao u moju kolekciju, radi se o JVC TD-V1050, dek je došao u razmijeni od našeg člana Sport Billija što mi je posebno drago. I njega sam isprobao u hodu ali sam jako zadoljan onim što sam čuo i vidio, baš sam si želio jedan dek iz te serije tako da sam i tu priču stavio u ladicu, evo par slika.

DSC02889.jpg
forum image hosting

DSC02890.jpg
image free hostingDSC02893.jpg
uploading images

DSC02894.jpg
imgurl

DSC02891.jpg
picture uploading

3 minuta ranije, stoN_Cold said:

Сви, то су једини.

Da u pravu si, nisam se dobro izrazio. Taj dek ima  nekoliko idlera u mehanici 4-5 nisam siguran a nije me i nešto previše zanimalo jer mi je bilo najbitnije da je dek moguče popraviti. Kontaktirao sam majstora i naručio još jedan set rezervnih idlera čisto da mirno spavam.

10 minuta ranije, stoN_Cold said:

Иструлиће док дође време да се угради.

Razmišljao sam i o tome, ja sve svoje rezervne flah i klinaste remene držim u najlonskim vrečicama a u vrečice sipnem malo dječijeg pudera,  mogu reči da to pomaže. Što se idlera tiče nisam probao ali sam čuo da ljudi takve stvari mažu tankim slojem glicerina, e sad dali to pomaže pokazat če samo vrijeme.