Retro-Man Posted February 15, 2016 Author Report Share Posted February 15, 2016 On 14.02.2016. at 14:49, safet said: lepo lepo nema šta!! melem za oči retro... Hvala Safete, moji su uređaji za mene baš to, melem za oči ali i za dušu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Che Guevara Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Retro sused, drago mi je za hitachi-a, jer i sam znaš da imam 8500-ku. Kada sam svojevremeno hteo da je menjam za sony 808 ES, odustao sam, nekako mi je hitachi mekši i topliji od sony-a. Ne kažem da je 808 lošije pojačalo, nego mi je 8500 lepši i po zvuku i po izgledu, nekeko budi emocije, sony je bio precizan i sterilan. Pozdrav.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 36 minuta ranije, Che Guevara said: Kada sam svojevremeno hteo da je menjam za sony 808 ES, odustao sam, nekako mi je hitachi mekši i topliji od sony-a. Ne kažem da je 808 lošije pojačalo, nego mi je 8500 lepši i po zvuku i po izgledu, nekeko budi emocije. Е од кад' Ја то говорим, знам како ти је. Хитачи фор евер. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 On 23.02.2016. at 22:35, Che Guevara said: Retro sused, drago mi je za hitachi-a, jer i sam znaš da imam 8500-ku. Kada sam svojevremeno hteo da je menjam za sony 808 ES, odustao sam, nekako mi je hitachi mekši i topliji od sony-a. Ne kažem da je 808 lošije pojačalo, nego mi je 8500 lepši i po zvuku i po izgledu, nekeko budi emocije, sony je bio precizan i sterilan. Pozdrav.... Che hvala Hitachije sam kompletirao jer mi je to bila davna želja i naravno san. Dan danas imam kataloge iz početka 80' sa kojima sam pario oči na ljepotanima iz tog doba. Opče poznato je da sam u mladosti imao jako puno besanih noči u kojima su me napadali razni za mene tada nedostižni uređaji pa je posljedica toga da u ovim godinama imam ponešto od toga na mojim policama. Nekome je to suludo i previše a što mogu kad još uvijek postoji po koji neispunjeni san. Sad sam sretan što sam kompletirao ta pojačala i predpojačala ali u muci što volim da u kompletu imam dek i tjuner. Hitachi je radio uređaje u tri boje i to mi je problem jer imam dek 2200M u crnoj boji, tjuner FT-5500 isto u crnoj boji a pojačala su u srebrnoj i onoj njihovoj titan tamnijoj boji. No pošto sam još mlad imam vremena za završiti započeti posao. P.S. Sony TA-F808ES je priča za sebe, po meni odlično pojačalo ali naravno ako sjedne u sistem, ukusi u karakteru zvuka su za mene svetinja i u to se ne petljam. Ja ih sve volim podjednako i podjednako me vesele kad ih slušam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
suca77 Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 On 25.2.2016. at 20:06, Retro-Man said: Che hvala Ja ih sve volim podjednako i podjednako me vesele kad ih slušam. Retro ti si Kralj Obozavam te zbog ovog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 3 sati ranije, suca77 said: Retro ti si Kralj Obozavam te zbog ovog Sučo hvala Jednostavno rečeno to sam ja, uvijek dajem srce i dušu za kolekciju a pamet, pamet me ionako več odavno napustila. Gledao sam slike sa nekoliko zadljih Audio berzi i imam neodoljivu želju da dođem na sljedeču i da upoznam ekipu sa foruma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 48 minuta ranije, Retro-Man said: Gledao sam slike sa nekoliko zadljih Audio berzi i imam neodoljivu želju da dođem na sljedeču i da upoznam ekipu sa foruma. Ма дођи, понеси неки динар, иначе ми смо обично код шанка! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rokijana Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Grebatoru! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 59 minuta ranije, stoN_Cold said: Ма дођи, понеси неки динар, иначе ми смо обично код шанка! To se podrazumjeva, upisnina se mora platiti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 25 minuta ranije, rokijana said: Grebatoru! Што, побогу? Мора уфур да се плати. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rokijana Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Takvog ljubitelja hi-fi uredjaja i vlasnika onakvih dragulja (potajno sam zaljubljen u one Rowlande) mozemo da docekamo bar sa besplatnim 5 tura pića.....ostalo časti družina prstenova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bullitt Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 19 hours ago, suca77 said: Retro ti si Kralj Obozavam te zbog ovog +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Evo konačno sam dočekao da se u moju kolekciju sa servisa vrati Eumig FL-1000, iako sam se pribojavao da če biti problema jer dek nije baš česta pojava a to automatski povlači problem sa nabavkom rezervnih dijelova no nije bilo tako, malo je potrajalo ali izgleda da sam konačno naletio na pravog majstora. Čovjek je dugo godina radio kao serviser studijske opreme na HRT-u a ima i certifikat za Studer/Revox uređaje ali što je najbitnije radio je i Eumig dekove. Da skratim, nabavljeni su svi gumeni dijelovi (idleri) mehanika je kompletno rastavljena i podmazana, sa obzirom na godine za nevjerovati da je elektronika u odličnom stanju te je dek bez ikakvih problema podešen prema SM-u tako da je konačni rezultat sjajan dek koji ima zaista fantastičan zvuk. Nisam se stigao detaljnije baviti snimanjem ali priredio sam tri nove kazete, normalku, cromericu i metalku pa zabava tek sljedi. Evo ga u društvu Studera A-721, sory za kvalitetu slika ali ubija me led rasvijeta. free upload imgimagfree upload image e hosting 12mb gifs upload Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 11 minuta ranije, Retro-Man said: Da skratim, nabavljeni su svi gumeni dijelovi (idleri) Сви, то су једини. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 Još jedan dek je došao u moju kolekciju, radi se o JVC TD-V1050, dek je došao u razmijeni od našeg člana Sport Billija što mi je posebno drago. I njega sam isprobao u hodu ali sam jako zadoljan onim što sam čuo i vidio, baš sam si želio jedan dek iz te serije tako da sam i tu priču stavio u ladicu, evo par slika. forum image hosting image free hostinguploading images imgurl picture uploading Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 3 minuta ranije, stoN_Cold said: Сви, то су једини. Da u pravu si, nisam se dobro izrazio. Taj dek ima nekoliko idlera u mehanici 4-5 nisam siguran a nije me i nešto previše zanimalo jer mi je bilo najbitnije da je dek moguče popraviti. Kontaktirao sam majstora i naručio još jedan set rezervnih idlera čisto da mirno spavam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 9 minuta ranije, Retro-Man said: naručio još jedan set rezervnih idlera čisto da mirno spavam. Иструлиће док дође време да се угради. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 10 minuta ranije, stoN_Cold said: Иструлиће док дође време да се угради. Razmišljao sam i o tome, ja sve svoje rezervne flah i klinaste remene držim u najlonskim vrečicama a u vrečice sipnem malo dječijeg pudera, mogu reči da to pomaže. Što se idlera tiče nisam probao ali sam čuo da ljudi takve stvari mažu tankim slojem glicerina, e sad dali to pomaže pokazat če samo vrijeme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Just now, Retro-Man said: e sad dali to pomaže pokazat če samo vrijeme. Помаже. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 2 minuta ranije, stoN_Cold said: Помаже. Onda super , glicerina imam, rezervnih idlera svih mogučih dimenzija isto tako pa na posao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 5 minuta ranije, Retro-Man said: glicerina imam, rezervnih idlera svih mogučih dimenzija isto tako pa na posao. Данас је недеља. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 1 minut ranije, stoN_Cold said: Данас је недеља. Imam specijalnu dozvolu za rad Nedjeljom, to dobiju svi oni koji odrade preko 30 godina staža u četiri smjene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 Ма Ускрс. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Retro-Man Posted March 27, 2016 Author Report Share Posted March 27, 2016 41 minuta ranije, stoN_Cold said: Ма Ускрс. Ma nije problem, odradio sam desetke Uskrsa ali evo neču ništa raditi do prekosutra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giZ_Mo Posted March 27, 2016 Report Share Posted March 27, 2016 8 minuta ranije, Retro-Man said: Ma nije problem, odradio sam desetke Uskrsa ali evo neču ništa raditi do prekosutra. Е то је већ нешто друго. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts