Jump to content


FTA(Final Touch Audio)


ScepanBG

Recommended Posts

Kao Å¡to sam naveo dosta sam Äesto menjao sistem u kratkom roku, tragajući za dobitnom kombinacijom.Potraga nije gotova ali se bliži kraju.Ono na Äemu smo ja i Å¡aka prijatelja sluÅ¡ali i probavali sve ovo, sluÅ¡ali i uživali u dobrom zvuku su razne kombinacije sledeće opreme.Od zvuÄnika Focal Micro Utopia, Dynaudio Contour 1.4S, JBL XPL 200, North Creek Borealis, od pojaÄala, Krell Kav 400, aragon 24sp + 2004II+4004II, Audio Research Vsi 55, Audio Research SP9+ VS 110, Siltech Sphings Project 2, MYTH(pozajmljeni), od izvora Audiolab 8000dac, Aragon D2A, Parasound DAC 1000, CA Dacmagic3, Mali kinez CS4398, Theta kobalt, Bladelius Syn(pozajmljen na dve nedelje)Audioanalogue Paganini(pozajmljen), AKAI CD-79 by Impuls(pozajmljen) transporti Philips CD880, Rotel RDD 980, itd i joÅ¡ neki pozajmljeni ureÄ‘aji verovatno sam neÅ¡to ispustio i na drugim sistemima koji nisu moji pa ih ne bih pominjao

Ja vidim da ti prave sprave jos nisi probao :) mada cast A. Research-u i jos po necemu.... Drz' se tog Aragona. Te modele je dizajnirao D'agostino ako se ne varam i to radi fijuuuuu!

p.s.

Jel taj KCAG sto ce da bude na prodaju XLR?

Link to comment
Share on other sites

Ja vidim da ti prave sprave jos nisi probao :) mada cast A. Research-u i jos po necemu.... Drz' se tog Aragona. Te modele je dizajnirao D'agostino ako se ne varam i to radi fijuuuuu!

p.s.

Jel taj KCAG sto ce da bude na prodaju XLR?

Nisam rekao da će KCAG biti na prodaju već da ćemo umesto njega probati ROUTE 66.Aragone sam prodao jer Audio Resarch-u nisu ni prineti tako da je priÄa o "pravim spravama" vrlo diskutabilna i subjektivna, ali to je neka druga tema.

Link to comment
Share on other sites

Nisam rekao da će KCAG biti na prodaju već da ćemo umesto njega probati ROUTE 66.Aragone sam prodao jer Audio Resarch-u nisu ni prineti tako da je priÄa o "pravim spravama" vrlo diskutabilna i subjektivna, ali to je neka druga tema.

Nisi razumeo poentu... :)

Hvala na odgovoru anyway... :)

@edit

sad se setih... slusao si ti prave sprave samo nisi zapamtio model... :) Na tu stranu sam "udarao"... :)

Link to comment
Share on other sites

Koga sad ti ovde u stvari "branis"? Zorana ili Maria? ... i zasto ih uopste branis kad ih niko ne napada? Da pazljivo citas bez ostrascenosti i nervoze primetio bi da je Surfer napisao "gluost" pa je to bilo dobro mesto za malo zahebancije. Ti izgleda bolje od mene znas sta sam ja mislio. Mora da i ti imas neki osecaj za feeling.

btw, sta konkretno znaci termin "spinovanje po forumu"?

Link to comment
Share on other sites

Evo ja imam jedan i meni je odlican. Sve sto mogu da ti kazem je da je plave boje i da je dugacak brat bratu jedno 70 cm. Mozda Zoran zna koji je to kabl ;-) Sta bi te jos interesovalo?

Dovoljno je i ovo. Najviše me zanimala boja :D .

Å alim se, Äitam o analognim IC od FTA, ne videh o digitalnim kablovima da je neÅ¡to napisano, pa sam pitao da li je neko imao mogućnost da ih proba.

Imao sam prilike pre par meseci da testiram FTA digitalni kabl.Nisam pridavao znaÄaj digitalnom kablu, jednostavno zbog Äestih izmena sistema nisam stigao da se bavim tom problematikom.A i razmiÅ¡ljao sam to je digitalija, nule i jedinice, Å¡ta ima tu da se Äuje.MeÄ‘utim preÅ¡ao sam se.Prethodno sam koristio Cambridge audio digitalni kabl i neke DIY varijante

Tek kada sam od prijatelja pozajmio Harmonic tehnology digitalni kabl shvatio sam koliko sam pogrešio i šta može da se dobije.Imam i Oelbah NF13 koji je veoma korektan ali je ipak neka druga kategorija, ali vredi koliko košta

FTA sam imao na duže vreme kod sebe isto kao i pomenuti Harmonic Tehnology, tako da sam imao vremena da ih detaljno presluÅ¡am sa nekoliko DAC-ova.Na žalost nisam ih imao istovremeno tako da test u klasiÄnom smislu nisam mogao da radim.Mogu samo da kažem da su oba jako dobri kablovi.Å ta ustvari znaÄi ova jako neodreÄ‘ena konstatacija? ZnaÄi da kada se ukljuÄe u sistem neÅ¡to se desi, osetno nabolje.Zvuk se smiri izravna ito postaje jasnije Å¡to se duže sluÅ¡a.Zvuk je opuÅ¡teniji i ne zamara, nekako viÅ¡e uravnotežen.Nije to onaj tip razlike koja se dobija promenom interkonekta ali je svakako veliko poboljÅ¡anje.

Pošto su ova tema a i pitanje posvećeni FTA baviću se njime.Model koji sam slušao je Blue Bird, srednji model.Zaslužuje moju preporuku, vredi investicije.U odnosu na Harmonik mrtva trka, dajem mu neospornu prednost zbog neuporedivo povoljnije cene i odnosa cena kvalitet

Zahvaljujem na opisu. Vidim iz dalje diskusije da je FTA uporeÄ‘ivan sa viÅ¡estruko skupljim žicama i na opremi koja nije naivna. Mene je prvenstveno interesovala primena FTA coax kabla u sistemu kao Å¡to je moj, dakle, jeftinom. Pitam se da li bih uopÅ¡te Äuo razliku u odnosu na kabl koji imam (neki od 1000 dinara...) pa sam mislio da će se možda javiti neko ko je probao FTA coax na sistemu koji je sliÄniji mom od ovih na kojima je testiran kod vas. Hvala u svakom sluÄaju.

Mogu da se naprave tj isporuce i FTA "unucici"

@MRMOT Entry digitalni

:cheers

Super ako mogu kraći od 1m. Uspeo sam da ustalim poziciju komponenti na polici i dužinu IC kablova na 0,5 - 0,6m, nema potrebe duže. Javljam se ako budem rešio da probam neki IC iz FTA manufakture.

Link to comment
Share on other sites

Vodite racuna o "mitu" da digitalni koaksijalni kabl na duzinama manjim od 1,5m negativno utice na jitter odnosno isti se (ne znam kako) povecava sa smanjenjem duzine kabla.

http://www.positive-...sue14/spdif.htm

Aha, pitao sam za manje dužine "obiÄnih" IC, kao taj Vlajov Entry :) .

Jel probao neko od forumaša neki dig. coax od FTA?

JoÅ¡ neÅ¡to, pitanje za Voodoo Zu-a: da li mogu da se isporuÄe (a prethodno naprave, jer ako se ne naprave ne mogu da se isporuÄe :blink: ) kraće verzije interkonekta kao Å¡to je Vlajov ili tako neki jeftiniji, npr. 0,5m ili su svi kablovi 1m?

Link to comment
Share on other sites

Zoranzu,

moze cenovnik na PM, pre svega strujnih kablova i to u svim varijantama, i sa onim konektorom sto pokazuje fazu. Ne razumem se da li to postoji ali ako ima bakar ali i srebro samo mi naznaci koji je koji, pa da vidimo za dalje. Samo strujni kablovi, za sad.

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Sto bi isle u penziju, imas neku dojavu :)

nego mi trebaju jos dva kabla pa hocu ovo da probam, na primer za magnetofon, jel to ok, mozda imas predlog koji da uzmem za Tandberga TD 20A i treba mi i za Teac VRDS. Neki predlog ali da bude u skladu sa ovim sto imam da ne pada standard, uzeo mi poznanik FTA i jako zadovoljan cak prezadovoljan a i on ima 2 shunyate pa sam hteo da probam,

edit

ps

da li je neko oterao Shunyate u penziju a da mu nisu eventualno pare potrebne za lecenje i iskljucivo za lecenje :o a i onda treba stvarno imati para za bacanje da bi neko izgubio tolike pare da ih kupi nove a proda za pola cene pa mozda i manje, tek onda bi mu trebale pare za" lecenje" :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Ma ja se malo salim, nisam znao to za poznanika. Koje kablove ima sem FTA, na kojim uredjajima? Napisi ako te ne mrzi....

Licno nemam predlog koj moze da parira FTA u skladu sa cenom. Moja iskustva sa FTA strujnim su u principu pozitivna. Cekam Zorana da napravi strujni od 2-2,5m pa da ga probam i na kucnom sistemu, nego oteglo se malo.... :) :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...