Jump to content


Silver Surfer

Članovi
  • Posts

    1,281
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by Silver Surfer

  1. Pozdrav svima! Odlican sajam i pohvale organizatoru. Veoma pozitivan utisak sa sajma i pohvale domacim proizvodjacima koji iz godine u godinu veoma cujno napreduju. Akustika soba, negde pomogne, negde odmogne i sa odredjenom rezervom poslusam sistem. Ocenjivanje, licni ukus.. Neat i Hegel - voleo bih da posedujem, mozda bi komplikovao sebi odluku dvoumljenjem sa Expo i Graham. Sledeci izbor bi bili Rega i Harbeth. Zadrzao se svega 2 sata, tako da ima sigurno uticaja u trenutku slusanja izbor muzike i kvalitet produkcije ali sam prilicno naklonjen pomenutim brendovima.
  2. Dok sam imao Regu RS7 probao sam je sa Expo 2010 s2, odlicna kombinacija!!!
  3. Imao Mozarte i Betovena u istoj sobi sa Primare i30. Koga interesuje muzika zbl ga za merenja, frekvencije, oktave... ako mi svidi prezentacija to je to...
  4. Bolje nema!!! (ulozeno-dobijeno)
  5. Hahahaha...slucajno je tako, tj. neki IC je bio prekratak pa je tako privremeno postavljeno i eto vec dve godine se ne pomera.
  6. off: planirani - neplanirani, kako god, uglavnom nisu najavljeni, barem u mom gradu a da ne pominjem nestajanje struje na jednu sekundu, nemas vremena da reagujes i eventualno iskljucis uredjaj. Nisam imao neka velika iskustva sa razlicitim Naim-ovima ali najslabiji utisak mi je ostavio XS. Trenutno sam peticom, blago receno, odusevljen! Nisam skoro imao ovakav WOW! sa nekim ampom.
  7. 150x i 112x slusam par godina i nemam nijednu zamerku na zvuk, snagu itd... a Nait 5 sam uzeo iz neke radoznalosti a kasnije da ga zamenim za neki gramofon. Ubedjen da on ne moze adekvatno da svira sa JBL-om, bez obzira na vecu osetljivost. Medjutim, pokazalo se da neko iskustvo i citanje foruma itd..ipak ne moze da naznaci predstojecu situaciju... Na tiho slusanje Nait 5 je primetno interesantniji, zivahniji... do neke granice kada normalno dolazi do manjka snage. Granica je iznenadjujuce visoko, nema se utisak da je u pitanju "samo" 30 wati. 150x/112x zvuci mirnije, kod glasnijeg slusanja je primetna bolja textura i kontrola bassa, takodje srednji bolje zvuce, opusteniji su. Nisu to neke drasticne razlike ali ih ima... Najbolje bi bilo da su obe karakteristike u jednom ampu. Nekako sam zvucno uvek bio zadovoljniji sa pojacalima male snage (u ovom slucaju su oba male snage ). Jos jedna razlika... Nait 5 svira ok odmah po ukljucenju a combo dok prosvira prodje ti zivot (najmanje 1 sat), nemamo stabilnu struju da bih ostavljao non-stop upaljene uredjaje.
  8. Neznam da li je foto za Naim ili JBL temu Naim Nait 5 i JBL L100
  9. Naca5 Capacitance: 16 pF per metre Resistance: 9 milliohms per metre Inductance: 1 uH per metre
  10. Da, da... ali Okibokis se interesuje za Naim amp..
  11. Nije bas tako iskljucivo, ja sam Naim probao i slusao sa vise brendova... i sve je bilo odlicno! Trenutno radi sa JBL L100 i kombinacija je
  12. Slusao sam S400 sa SuperNaitom.. da sada sklapam sistem, ne bih se dvoumio sta cu.
  13. Neee!!! Rega je biser koji ostaje...
  14. Skroz ti je OK stav za odabir... nemas razlog da se bilo kome pravdas i onjasnjavas. Sto se tice Linn-a, da!!!
  15. Kod Sime obavezno posusaj Neat + Hegel... meni se ta kombinacija poprilicno svidela Mali nedostatak basa ubrzo postane veliki nedostatak... ako slusas ponovo Naim-a , poslusaj ga sa kutijama malo laksim za pogon. Biranje sistema se uglavnom zasniva na slusnom testu ali vecina ljudi gleda i dizajn samih uredjaja sto je sasvim ok... ... i srecna kupovina!!!
  16. Na odlicnom si putu... Naim, Linn... slusaj sistem neko vreme... pa poslusaj neke druge sisteme i kad se vratis kuci imaces "wow" efekat!!! Da pojasnim, ne znaci da su drugi losiji ali shvatices zasto su osetno skuplji
  17. Jesam... ali se pokajao i vratio nazad!
×
×
  • Create New...